|
![]() |
#1 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
plz hlp - sony rx50
dakle imam liniju sony mhc RX50, ima vec dost godina i uglavnom volume bar iliti "tocak s kojim se pojacava i stisava" preskace, digitalan je tj mogu ga vrtit kolko ocu, samo bed je sto ja pojacavam/stisavam a on luduje, malo pojaca pa stisa pa jos stisa pa malo pojacava i tak to, jel zna tko sto bi trebao napravit, mozda rastavit i ocistit nesto??? hvala ps jedno pitanje usput, jel zna tko jel se daljinski mogu kupit posebno novi, il univerzalni or what jer mi je ovaj riknio(tj ja sam ga s***o ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
hehe, ja imam rx90 i isti problem s linijom, štpoviše na dva primjerka rx90 ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Pretpostavljam da Malezijci na Sonyjevom odjelu "Kotačići & Other Revolving Devices" nisu zadovoljni plaćom i zdravstvenim/mirovinskim.... hihihihihi Moj se kotačić ne koristi od 2. razreda srednje škole, znači već 5, 6 godina. Niti CD više ne radi.... I antena mu zeza... Zapravo, ta 2500kn vrijedna linija samo služi kao zvučnik za mp3-je sa kompa.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Hm, ja nemam nist tak staro od sonyja, ali sam zdrmao s koljenom potenciometar na reciveru, i sad mi se cini malcice klimav... Valjda nece otpast. ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ista stvar je i na mojoj Aiwi, malo radi, malo ne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Sad kad spominješ, i moja je koštala 6000kn.... (al opet sam prošla jeftinije od tebe muahahah) to je bio uskrs 7. razreda, značiiiiiiiii.......... prije 9 godina. 3 cd chenđer, tho.... a zvučnici su super, istina!! linija dolazi sa dva zvučnika i dva ona malecka šta idu na zid, al sam na svoju liniju spojila tri ta velika zvučnika i još dva (nepripadajuća za sony) ogromna visine metar i pol, al na kraju, pošto nisam matematičar pa da izračunam te sve voltaža/napon/... peesdariye, skurili se neki, pa sad koristim "samo" tri sonyjeva hehe.... ![]() (i opet ništa nisam pomogla dečku...) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
To ti je redovit problem na Sonijevim linijama, pogotovo tim starim modelima, koji su daleko bolje od ovih novih, pa sad znaš kakve su ove nove... Uglavnom, probaj skinut kotačić i očistit prašinu iznutra oko male polugice koja drži taj kotačić,vjerovatno je ima pun k...pa možda i proradi. Mislim da neki uređaji koji imaju isto tak okretnu regulaciju glasnoće imaju iznutra nekakav sitni papirić koji pomaže oko pojačavanja i smanjivanja...pročačkaj malo, možda nešt uspiješ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
80286
|
rastavio sam ju skoro cijelu i naso sam stražnji dio "kotačića" ondje je sve elektronika tako da nisam mogao nista napraviti odande jer nisam bas tjeo do kraja rastavljat, probat cu odnaprijeda jos ispirit dobro i ocistiti pa vidi hoce stogod pomoc...
![]() |
#13 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
80286
|
cega, ono skinuo sam kak da kazem, poklopac od lnije, izvadio sve skoro, i cd leziste i plocu metalnu ispod tog i odkopco sve kablove, al cijeli prednji dio je elektronika tj zadnji dio velike tiskane plocice a nisam tjeo bas sve do kraja rastavljat...to cu ostavit kao zadnju nadu....
![]() |
#15 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2007
|
Evo da postavim slike kako bi to trebalo izgledati pošto mi je ovaj topic puno pomogao i ustedio koju kunicu: http://img4.imageshack.us/my.php?image=dsc00141h.jpg http://img24.imageshack.us/my.php?image=dsc00145rts.jpg http://img8.imageshack.us/my.php?image=dsc00146q.jpg Slike su malo mutne ali se nadam da ce pomoci. p.s. ciscenje nije nikako moguce napraviti izvana, tj. s prednje strane linije |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|