Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.05.2006., 16:45   #1
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
plz hlp - sony rx50

dakle imam liniju sony mhc RX50, ima vec dost godina i uglavnom volume bar iliti "tocak s kojim se pojacava i stisava" preskace, digitalan je tj mogu ga vrtit kolko ocu, samo bed je sto ja pojacavam/stisavam a on luduje, malo pojaca pa stisa pa jos stisa pa malo pojacava i tak to, jel zna tko sto bi trebao napravit, mozda rastavit i ocistit nesto???

hvala

ps jedno pitanje usput, jel zna tko jel se daljinski mogu kupit posebno novi, il univerzalni or what jer mi je ovaj riknio(tj ja sam ga s***o )
Staro 28.05.2006., 17:17   #2
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
hehe, ja imam rx90 i isti problem s linijom, štpoviše na dva primjerka rx90 točak ne upotrebljavam, jer kad ga malo pomaknem, za 20ak minuta će počet pojačavat i smanjivat moje rješenje je korištenje daljinskoga... koji radi
Ladybug je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 28.05.2006., 17:31   #3
piNheaD
Premium

piNheaD's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Ladybug
hehe, ja imam rx90 i isti problem s linijom, štpoviše na dva primjerka rx90 točak ne upotrebljavam, jer kad ga malo pomaknem, za 20ak minuta će počet pojačavat i smanjivat moje rješenje je korištenje daljinskoga... koji radi
Hebate ima san i ja isti problem na Sony LBT-XB80AV koja je koštala pun qurac, isto kotačić Koji qurac je sa tim Sonyjem!?BTW problem se sam riješija nakon nekog vremena tako da je sad sve u redu...:confused:
Staro 29.05.2006., 12:24   #4
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Pretpostavljam da Malezijci na Sonyjevom odjelu "Kotačići & Other Revolving Devices" nisu zadovoljni plaćom i zdravstvenim/mirovinskim.... hihihihihi

Moj se kotačić ne koristi od 2. razreda srednje škole, znači već 5, 6 godina. Niti CD više ne radi.... I antena mu zeza... Zapravo, ta 2500kn vrijedna linija samo služi kao zvučnik za mp3-je sa kompa....
Staro 29.05.2006., 15:59   #5
Panzer
Premium
Moj komp

Panzer's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor Ladybug
Pretpostavljam da Malezijci na Sonyjevom odjelu "Kotačići & Other Revolving Devices" nisu zadovoljni plaćom i zdravstvenim/mirovinskim.... hihihihihi
: lol2 : Dobra...

Hm, ja nemam nist tak staro od sonyja, ali sam zdrmao s koljenom potenciometar na reciveru, i sad mi se cini malcice klimav... Valjda nece otpast.

UPGRADED...
MBO: Gigabyte M59SLI-S4 cooled by HR-05 SLI & Zalman ZM-NBF47
CPU: AMD Athlon64 X2 3600+ cooled by Scythe Infinity @ 2.7GHz / 1.25V
RAM:2x 1GB Kingmax DDR2 800
VGA: Sapphire HD3850, 256MB Accelero S1 & 120mm AC @750/1900MHz
HDD:Western Digital 160GB (S-ATA, 8MB)
HDD 2: Western Digital 640GB AAKS
CD/DVD : DVD RW Pioneer DVR-112D Silver (Color match with case)
Powered by OCZ GameXtream 600W
Everything in Chieftec LCX-04SL-SL-A (HDD cooling – 3x92mm Sharkoon, ispuh 1x120mm CoolerMaster)
Coolers controled by Zalman ZM-MFC1
Visual expirience by Samsung 940BW

Notebook: Fujitsu Siemens Amilo Pro V3205 (12", CoreDuo 1.6, 1536MB RAM, 80GB) & Ubuntu 8.04

Audio sistem: Monitor Audio Silver RS1, Monitor Audio PureFlow Speaker Cable, Marantz PM310 pojacalo, Pioneer PD-S501 player, van den Hul M.C. THE BAY C5 Hybrid interkonekt.

Panzer je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2006., 20:33   #6
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Jadan dečko, niš mu nismo pomogli
Staro 29.05.2006., 21:59   #7
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

bas

ah prek vikenda cu ja uvatit vremena pa rastavit sve, probat nesh ocistit pa vidit....

tyaw
Staro 29.05.2006., 22:05   #8
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ista stvar je i na mojoj Aiwi, malo radi, malo ne...
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 29.05.2006., 22:31   #9
piNheaD
Premium

piNheaD's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Citiraj:
Autor Ladybug
Niti CD više ne radi.... I antena mu zeza... Zapravo, ta 2500kn vrijedna linija samo služi kao zvučnik za mp3-je sa kompa....
Fak!!!Ja san 98" dal 6500kn za nju Zadnjih 2god preskače Cd(Changer 5kom) za to je po mom mišljenju kriva prašina jer nije nikad čišćeno tako da muziku slušam preko kompa na zvučnike od linije.E da neradi mi RDS na radiu al to i nije toliko važno...Zvučnici stvarno vrijede svaku kunu!!Deru već 8god,zvuk preheben...Brat čak svira el. bass gitaru preko njih i oni to podnose bez beda.
Staro 30.05.2006., 00:05   #10
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Sad kad spominješ, i moja je koštala 6000kn.... (al opet sam prošla jeftinije od tebe muahahah) to je bio uskrs 7. razreda, značiiiiiiiii.......... prije 9 godina. 3 cd chenđer, tho.... a zvučnici su super, istina!! linija dolazi sa dva zvučnika i dva ona malecka šta idu na zid, al sam na svoju liniju spojila tri ta velika zvučnika i još dva (nepripadajuća za sony) ogromna visine metar i pol, al na kraju, pošto nisam matematičar pa da izračunam te sve voltaža/napon/... peesdariye, skurili se neki, pa sad koristim "samo" tri sonyjeva hehe....

(i opet ništa nisam pomogla dečku...)
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 09.06.2006., 00:13   #11
JVC MX-GT88
Premium
Moj komp

JVC MX-GT88's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
To ti je redovit problem na Sonijevim linijama, pogotovo tim starim modelima, koji su daleko bolje od ovih novih, pa sad znaš kakve su ove nove...
Uglavnom, probaj skinut kotačić i očistit prašinu iznutra oko male polugice koja drži taj kotačić,vjerovatno je ima pun k...pa možda i proradi. Mislim da neki uređaji koji imaju isto tak okretnu regulaciju glasnoće imaju iznutra nekakav sitni papirić koji pomaže oko pojačavanja i smanjivanja...pročačkaj malo, možda nešt uspiješ!
JVC MX-GT88 je offline   Reply With Quote
Staro 09.06.2006., 23:52   #12
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

rastavio sam ju skoro cijelu i naso sam stražnji dio "kotačića" ondje je sve elektronika tako da nisam mogao nista napraviti odande jer nisam bas tjeo do kraja rastavljat, probat cu odnaprijeda jos ispirit dobro i ocistiti pa vidi hoce stogod pomoc...
Staro 10.06.2006., 00:30   #13
Ladybug
Premium
Moj komp

Ladybug's Avatar

Citiraj:
Autor shadowXL
rastavio sam ju skoro cijelu i naso sam stražnji dio "kotačića" ondje je sve elektronika tako da nisam mogao nista napraviti odande jer nisam bas tjeo do kraja rastavljat, probat cu odnaprijeda jos ispirit dobro i ocistiti pa vidi hoce stogod pomoc...
kako si ju izvadio? sprijeda, pa si čupao kotačić? ili straga?
Staro 10.06.2006., 01:14   #14
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

cega, ono skinuo sam kak da kazem, poklopac od lnije, izvadio sve skoro, i cd leziste i plocu metalnu ispod tog i odkopco sve kablove, al cijeli prednji dio je elektronika tj zadnji dio velike tiskane plocice a nisam tjeo bas sve do kraja rastavljat...to cu ostavit kao zadnju nadu....
Staro 20.04.2009., 11:38   #15
dove
Registered User

dove's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Evo da postavim slike kako bi to trebalo izgledati pošto mi je ovaj topic puno pomogao i ustedio koju kunicu:
http://img4.imageshack.us/my.php?image=dsc00141h.jpg
http://img24.imageshack.us/my.php?image=dsc00145rts.jpg
http://img8.imageshack.us/my.php?image=dsc00146q.jpg

Slike su malo mutne ali se nadam da ce pomoci.

p.s. ciscenje nije nikako moguce napraviti izvana, tj. s prednje strane linije
dove je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno