Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 08.04.2009., 10:32   #1
zac22
Registered User

zac22's Avatar

Datum registracije: Apr 2009
XNA

MOLIM JEDNU POMOĆ.

DJECI SAM SKINUO BESPLATNE IGRICE, XNA ZA PC, I NE ŽELE RADITI, ŠTO JE POTREBNO DA UČINIM, ŠALJEM SDRŽAJ EKRANA ŠTO SE POJAVI NA EKRANU PRILIKOM POKRETANJA, I KRATKI SADRŽAJ DATOTEKE MANIFEST.

AKO JE NETKO VOLJAN POMOĆI, JER ISTO TAKO I SA MICROSOFT STRANICA SAM SKINUO XNA USLUŽNE PROGRAME I JAVLJA MI SE ISTA PORUKA I TO NA DVA RAČUNALA, A GDJE JE INSTALIRAN KOMPLETAN EXPRES STUDIO I XNA 2 KAO I DirectX 9c, ZATO MI NIKAKO NIJE JASNO U ČEMU JE PROBLEM A SVI PROGRAMI KAO I IGRICE SU SA MICROSOFT SAJTA FREE.

http://creators.xna.com
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Test.gif‎
Views:	185
Size:	8.9 kB
ID:	9518  
Attached Files
File Type: txt RolePlayingGame.exe.manifest.txt‎ (4.6 kB, 170 views)
zac22 je offline   Reply With Quote
Staro 08.04.2009., 19:35   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Blah, vjerojatno do instalacije windowsa. Imaš update-ane windowse? Jesi probao potražiti na M$ stranicama slične probleme?
I da, pisanje s Caps Lockom se smatra deranjem, pa povedi računa o tome.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 13.04.2009., 00:09   #3
zac22
Registered User

zac22's Avatar

Bok, jesm sve sam provjerio, na netu i nemam XNA 3 nego XNA 2 instaliranu i na svome laptopu i kod klinaca na računalu, ali nikako nisam uspio dobiti publicKeyToken="0000000000000000", pokušao sam sa "strong name" kako kaže na Microsoft stranicama kao sn.exe -k RolePlayingGame.exe MaySerial.snk ali niti to nije upalilo.

Windovsi su redoviti Update što se tiće srvice pack, tako da tu nije prolem nego koliko sam ja shvatio da programi koji nisu potpisani tj. nemaju javni kjuć to je taj publicKeyToken nemogu se izvršaati na stroju iz sigurosnih razloga, što je sama NET platforma tako koncipirana da što nema elektronički potpis nije sigurno.

Pokušao sam ama baš sve jer mi nije nikako jasno zašto na stroju na kojem je Visual studio, radi a kod klinaca ne, jer hto bi se usavršiti u programiranju u XNA a što mi to vrijedi ako to netko nemože vidjeti i isprobati pa i da se moja djeca mogu igrati.

p.s.

Sretan ti Uskrs.
Staro 13.04.2009., 00:28   #4
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
ako to netko nemože vidjeti i isprobati
What do I need to make XNA Framework games run on other computers?
How To Solve "<MyGame> has had an error and needed to close. Send an error report."
Koliko shvaćam ovdje ne rade ni vlastite ni tuđe na drugim računalima?
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 13.04.2009., 09:48   #5
zac22
Registered User

zac22's Avatar

Bok, točno je thopok, da ne radi niti na jednom računalu osim na kojem je kompalirana igrica, tj. na laptopu na kojem se nalazi kompletan visual studio expres 2005 & XNA 2, kao i DirectX SDK I Windows XP SDK, igrica funkcionira, zato nije mi jasno što je potrebno da učinim sa kodom ili prilikom instalacije na dječije računalo da ta igrica proradi.

Gledao sam na YouTube nekoliko tutoriala ali niti jedan ne pojašnjava kako se riješava sličan problem i koje radnje trebalo bi trebalo poduzeti.

A na linku http://creators.xna.com spominje se nešto slično ali ne i ovakva poruka koja se meni pojavila, pokušao sam igricu instalirati kod prijatelja na računalo i ista poruka o grešci se pojavila prilikom pokretanja programa, a source je skinut sa ovog linka http://creators.xna.com, i kod mene na laptopu radi.
Staro 13.04.2009., 12:50   #6
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Ono što mene buni jest
XNA PC games released
Citiraj:
I have not seen more than one or two PC XNA games available for download that I can actually run on my computer.
tako da me pretjerano ne zanima.
thopok je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno