|
![]() |
#1 | |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
Zadatak u C-u
Citiraj:
jel bi mi neko mogo pomoc oko ovog zadatka. ja sam zapeo na pocetku. ![]() ako netko ima viska vremena, bio bi jako zahvalan na bilo kakvoj pomoci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
napises jednadzbu pravca kroz dvije tocke i jednadzbu kruznice pravac neka bude iz (0,0) do (0,a) tj donja stranica pravokutnika kruznica je jasno zadanog radijusa r to su sada dvije jednadzbe s dvije nepoznanice, googlaj kramerovo pravilo, tako je mislim najlakse matematicki za rijesit #dakle sada znas x1 i y1, odnosno tocke u kojima se sjeku taj pravac i kruznica x1=nesto y1=nesto drugo #provjeri da li se kruznica i pravac sjeku unutar stranice pravokutnika if y1=0 & 0<=x1<=a ispisi rjesenje g++; i sad ovo gore napravi za sve cetiri stranice pravokutnika na pocetku definiraj g=0; tako da ti g raste ako imas rjesenje na kraju: if g=0; printf 'kurznica i pravokutnik se ne sjeku'; if g>8; printf 'nesto sam zajebo u racunu ![]() if g<0; printf 'nesto sam zajebo u racunu ![]() else printf 'kruznica i graf se sjeku u &g tocaka'; ps sintakse se ne sjecam to ces morat googlat ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2009
|
nadem pravac, kruznicu imam. kak da napisem formulu za nac njihovo sjeciste. lagano to na papiru, al malo teze mi sad pisat kvadratnu jednadzbu u program.:/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Znas pronaci rjesenja kvadratne jednacbe? To je barem trivijalno. Ako zapnes, napisi dio koda koji je sporan pa ce ga netko ispraviti ako bude potrebe. Presjek nadjes rjesavanjem sustava dvije jednacbe s dvije nepoznanice. Pravac imas, kruznicu imas, dakle, i to si rjesio. Ispitaj ulaze li rjesenja u interval duzine (obzirom da se radi o duzini koja *lezi* na pravcu) i to je to. I opet, kada i gdje zapnes, napisi dio koda, pa ce ti vec neko pomoci. Ne ocekuj da ljudi rjesavaju zadacu za tebe.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|