|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Half Life 2 Error
Tolko čekali a ono nema igranja ![]() Eto kako riješiti problem i koji je ako ga imate ... Map Version is 0, expecting 19 Half-Life 2 Error November 16, 2004 - There's a nasty Half-Life 2 bug out there that is stopping people from playing this seminal shooter. Valve's Erik Johnson sent out this to help those folks: For people that are running into the bug on startup that looks like: "Map Version is 0, expecting 19" Try this to see if it works: 1. Go into your \Steam\SteamApps folder. 2. Rename the file called sourcemodels.gcf to something else. 3. Relaunch the game. This is going to require a redownload of this file, but if you want to get playing tonight it's probably the best path. There are a couple of people now that were in this situation that were fixed this way. As soon as we possible we'll release a fix for this that will not require this workaround. Please let me know if this does or does not fix this specific problem for you. Just shoot me an e-mail at erik@valvesoftware.com. If this does fix it, it would be useful to get copies of a couple of the renamed (bad) cache files. I BTW ATi melje nVidiu u HL2 vidi http://theinquirer.net/?article=19707
![]() |
#2 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
cini se da ATi ima ruke u HL2 enginu, isto kao sto je nVidia "sponzorirala" doom3 engine (sponzorirala = ucinila tu igru neigrivom na bilo cemu osim novijih nvidia kartica, dakako) bilo kako bilo, kada izadje Counter Strike mod za HL2 i kada ljudi diljem svijeta krenu igrati CS (baziran na HL2) doom3 ce sluziti samo kao jedan od benchmarkova, kao sto je recimo bio max payne ili far cry danas
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Ti iz Valvea su malo veće lopine, oženili su oni za finu lovu i ATI i Nvidiu ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
NV i Doom III = nema lopovluka stvar je tu cista, jednostavno ATi kao prvo nemre slozit dobar OpenGL shader2.0 driver opcenito - nema tu 2.0b patha i takvih sranja. a onda plus kaj za OGL nemre napravit sve one optimizacije za AF kao sto moze za DX - OGL ne ferma bilo sto takvog. rezultat je takav kakav je - sramota za ATi i samo to, nema tu varanja. i svi oni koji se nadaju da ce ATi sredit drivere - nece. sto se tice HL2 i ATi = ima lopovluka, nazalost a u cemu? pa npr. Valve uopce jos NV-i nije dao finalnu verziju dok je ATi vec ima dugo. ATi je zato lijepo izoptimizirao drivere, a NV ce to tek moci sada. mene to nis ne cudi - kad pocnes tolko kasnit sa releasom, kada ti ukradu code jer si budala... na neki nacin moras spasit firmu. Carmacku se to nemre desit. a sto se bencheva tice, to je iz ATi prezentacije - takvim stvarima se nikad nemre vjerovat. nagledao sam se takvih.....
![]() |
#5 |
Lich
Datum registracije: Jun 2004
|
A i ako nece raditi 60 fps-a nego 40-ak, ja sigurno necu biti previse razocaran ![]()
Athlon64 3400+ 512kb/ABIT K8V MAX3 2x WD RAPTOR 36gb@RAID 0 Pioneer DVD+RW d.l. + Lg DVD-rom Leadtek 6800gt@400\1100 2x 512 ddr Kingmax, 433Mhz Chieftec,Midi DRAGON+Antec 550w Samsung 19" Dynaflat SM997DF SB Live! 5.1 + Creative 5.1 P580 2001:22,236/2003:12,429/2005:5,344 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ali to da nema lopovluka kaj se tiče DOOM3 i Nvidie ne stoji. Carmack je igru napravio tako da se shader instrukcije moraju izvršavati isključivo preko look-up texturne tablice, a isti posao ATI izvodi brže na drugačiji način. Način izvršavanja tih shader instrukcija paše kaj se tiče brzine ISKLJUČIVO Nvidii... Ati isti posao izvršava sirovom kalkulacijom brže nego kako je to Carmack napravio u engineu igre... Kad su ga pitali za to rekao je da je on napravio igru takvu kakva je, da to sve stoji ali da je gotovo i da mu ne pada na pamet ništa mjenjati jer bi to predstavljalo "preveliki i preskup" posao koji mu se ne isplati delati...i bla, bla... I nitko ne spori da je i sa takvim izvođenjem ATI u DOOM3 iza Nvidie, ali ni približno toliko koliko su pokazivali prvi rezultati kad je igra tek izašla. Ovako kad čitam kaj si napisao čovjek stekne dojam da je u svemu u čemu je ATI brži od Nvidie kumovala hrpa razno-raznih optimizacija i ništa drugo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
http://www.driverheaven.net/articles/Half%20life%202/ Bench na Driverheavenu |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
ati će biti bolja u hl2, nvidia u doom3 i bok...tako je napravljeno i tako će i biti ali za ove rezultate mi nitko nemože reći da su vjerodostojni jer ati svoje drajvere optimizira (ne mislim na ništa loše,varanje i slično) za hl2 već dugo vremena ,a nvidia je tek na početku prilagođavanja svojih IMO prerano je za ikakve zaključke o tome kako će se 6800 serija ponašati u hl2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
I performanse nisu tak-tak, vec ocaj.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
e jebiga jelc kak mi se vidi bumo se morali pak najti s berenom i po mogućnosti s ozrenom vu pivnici da im objasnimo neke stvari ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Caught Somewhere In Time
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() A i taj timedemo je živi očaj i nema ni najblaže veze sa perfomansama u igri. Na mom krampu taj demo veli 50, a igra ide glatko, sve high meni dosta ![]() A to je ipak samo jedna igra i za ne faliti jedina u GL-u u kojoj Nvidia tako izrazito dere ATI, malo sam gledao neke nove custom bencheve i razlika je puno manja kaj je jako zanimljivo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Samo ne tamo gdje smo bili zadnji put, pivo im i nije bog zna kaj... Mada nekaj sumnjam da bu Ozren pored dvije žene tek tak zapalil ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
ATI ne melje nVidiu jer po svim novim testovima i iskustvima ljudi koji su igru i prešli i onih koji su je igrali sa 6800 i X800 nvidia skoro ništa ne zaostaje za Ati-em u Halfu 2 naravno s 66.93 vezijom drivera. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|