Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.11.2004., 21:55   #1
dadac
Registered User

Datum registracije: Nov 2004
vhs to dvd capture

:confused:

molim!
imam pinnacle captur card av/dv delux, pokušavam capturirati vhs to mpg, za capture koristim pinnacle studio 9.3.
kada stavim da mi capturira u mpg2 krene i stane nakon nekih 5-6 min., a ako capturiram u vcd svs prođe u redu, obradim taj video u tmpg dvd spržim na dvd video i nema mi zvuka na linijskom plajeru, a na pc ima zvuk. negdje griješim?
molim! gdje, kako, s čime capturirat (kartica bi trebala biti dobra cca 2500kn) hvala.
dadac je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2004., 09:57   #2
miato
(°_°)

miato's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
he he, meni sa karticom cijene reda velicine 15puta manje od tvoje (150kn) radi capture ok
nazalost, ne mogu ti pomoc

Toshiba m200 TabletPC + Samsung 205BW
miato je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.11.2004., 10:24   #3
dadac
Registered User

daj molim te reci mi, mislim da ti ne dobiješ odmah sa vhs u mpg2 ili svcd, mislim da ti do sripaš u divix, pa tek poslije u svcd ili sl. to je daleko više vremena, i ja sam to radio i zbog toga sam i kupio ovu karticu. opiši mi malo kako ti to radiš i s kojim programima, možda skužim u čemu je kvaka.hvala.
Staro 14.11.2004., 17:06   #4
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ja imam terratec cinergy 600 i ide direct iz vhs na dvd(mpeg2 pa vob). Kostala je 600 kuna i dobio sam koznu loptu s njom.vecina tv kartica ti radi na taj nacin ,direct vhs u mpeg2.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 14.11.2004., 22:32   #5
miato
(°_°)

miato's Avatar

ide direktno u vcd. imam u programu (pvr od leadtekice) presete za DVD, VCD, SVCD, divx...

Staro 14.11.2004., 23:11   #6
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
ja to ovako VHS - Hauppauge TV Tuner - program za Capture, recimo tipa WinDVR3 i to je to eto neki dan sam tako ripao frendu i sve je gotovo na profi nivu (barem tak zgleda) ... a frendu sa DV kamere (one male kasete) uredno upiknem u Pinnacle FireWare karticu i onda Pinnacle studio i to je to ...

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 15.11.2004., 22:33   #7
dadac
Registered User

a što bi moglo biti sa zvukom, kada capturiram normalno se čuje zvuk a kada obradim video i želi kreirati dvd, sve to spržim i nema zvuka na kučnom plajeru?
prije sam capturirao sa običnom tv karticom u divix, mpgenc u mpg, lijepo spržio i sve je radilo, možda je caka u tome što ovo pržim u dvd video,,,,
Staro 16.11.2004., 22:48   #8
miato
(°_°)

miato's Avatar

napravi capture direkt u onaj mpeg2 DVD kvalitete (max 6mbps, bla bla). Ak ti taj mpeg nema zvuka, onda nesto ne valja kod capturea.
ako pak gotovi dvd nema zvuka, onda nesto ne valja kod prebacivanja.

ako pak na kompu dvd ima zvuk, a na playeru ne, onda je mozda zvuk u nekom nepodrzanom formatu. ili ti je televizor na MUTE

Staro 19.11.2004., 13:02   #9
dadac
Registered User

Thumbs up

riješeno! kako? u stvari iz ničega sam pravio nešto, sve što je snimljeno na dvd, moj kučni player ne očitava zvuk iz razloga što ga odmah automatski prebaci na dts (dolby), a snimlejni na dvd-u je stereo. iste snimljene materijale sam kod susjeda na njegovom "sve po malo kuna" playeru pustio i ima sve.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Oglas

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno