|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Feb 2009
|
Dual boot pitanje
Imam vistu na kompu.. i htio bi dodat jos xp kao dual boot.. e sad me zanima jel mora prvo bit xp instaliran ili moze i ak je vista.. pa ako moze ovak.. jel treba xp na posebnu particiju? Hvala unaprijed |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
prvo XP pa Vista, svako na svoju particiju. Moguca je i obratna instalacija ali je relativno komplicirano @edit evo ako se zelis zafkavati time
.:S:T:A:L:K:E:R:. ![]() ![]() nema vise zippacha ![]() Zadnje izmijenjeno od: zippo. 01.04.2009. u 08:57. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Ne zaboravi u Visti odrediti koji je prioritetni OS kod podizanja. Ako je XP onda oznaci Earlier Version bla, bla vec kako ide, ne sjecam se sad
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Jun 2007
|
Evo najednostavnije: http://apcmag.com/how_to_dualboot_vi...creenshots.htm |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
Imam i ja jedno pitanje...dakle imam 3 particije.... na c disku sam prvo instalirao vistu x64 i sad sam na d stavio xp...i problem je što sad ne mogu nikako pokrenuti vistu...neš sam pokušavao mjenjat u boot loadu na xp-u...i kad palim komp onda biram koji da windows pokrenem i kad označim vistu....onda mi javi da ju reinstaliram...jer ima koje rješenje ili sam krivo bootloader složio na xp-u...hvala.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
Datum registracije: Jan 2009
|
evo opet mene.... formatirao sam cijeli hard da sredim ovaj dual boot jer starom treba xp... uglavnom... instalirao sam prvo xp i sve ok super radi....njega sam stavio na d particiju.... onda sam išao stavljati vistu na c disk i sad mi se opet prilikom bootanja ne pokaže koji windows da izaberem da mi se boota neko direktno pokreće vistu....sad ko tu koga je*e prije kad sam imao neki prastari komp znam da sam na njemu imao dual boot tako da sam prvo instalriao xp pa vistu i onda sam tokom bootanja birao koji da mi se os pokreće...tada sam imap ata disk....a ovo je sad sata...a ne vjerujem da je zbog toga....ili je zbog toga što je ova vista x64???? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
Datum registracije: Jun 2007
|
Pa sta fantaziras, jesam dao link za najjednostavnije instaliranje...Od 5 koraka tebi ce trebat 2 http://apcmag.com/how_to_dualboot_vi...creenshots.htm Napravi 2 particije, instaliraj xp normalno na c i sljedi guide |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|