|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2007
|
Čudno ponašanje CPU-a pri radu SATA diska
Ovo je čudno ponašanje: ![]() A čudno je zato što se javlja samo kad je u aktivnoj upotrebi SATA disk. Npr. kad se gleda film, sluša glazba, kopiraju podatci itd. Svaki malo veći podatak uzrokuje ovo gore ponašanje koje se manifestira zastojem od oko sekundu. Ovaj graf je nastao kad sam kopirao jednu malo veću fajlu. Prije sam imao problema sa viamraid.sys driverom za ovu matičnu, naime kod originalnog drivera sa CDa se dešavao jako često BSOD sa porukom DRIVER_IQRL_NOT_LESS_OR_EQUAL, ali sam to popravio sa novijim driverima. Međutim evo novog problema. Disk uredno radi u UDMA-6, pržilica u UDMA-4. Kad smo već kod pržilice, ni nju nemogu koristiti, događa se isti problem i naravno da svako prženje propadne kad procesor zabloksa. Dosad sam probao raznorazne inaćice tog viamraid.sys drivera, ali možda nije samo u njemu problem. Zna li možda netko što bi moglo pomoći? Sva sreća pa mi je OS na drugom disku, koji je PATA pa nema problema sa dizanjem sustava i pokretanjem programa koji su baš zbog tog problema svi na PATA disku. Matična: K8Upgrade VM800 Procesor: AMD Athlon 64, 2800+, jezgra ClawHammer-512 S754 Disk: Seagate ST3300622AS_MBP, serijski 4NF2ADX1 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|