|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Image C particije sa Ashampoo burning studio 2009
Frisko instalirani windowsi sa okolnim programcicima na c disku( firewall, av, itd.). Pokusavam napraviti image fajl preko Ashampoo B. Studio2009, al ne ide, naravno. Pa pitam pod 1) Idem na Create/burn disk image- create a disk image from a projekt. Odaberem rucno zeljene fajlove- mislio sam da ima opciju da automatski snimi sve sa c diska, al nema- krene proces, pa stane, javi mi da se taj i taj fajl ne moze kopirati, jer ga vec koristi neki drugi program/proces. Probam sa Unlockerom, otkljuca ga, i tako par puta, sve dok se ne dodje do fajlova koje koristi System, ili neki drugi proces gdje je Unlocker nemocan. Ima li neko rjesenje za ovo? 2) Usput, koje sve fajlove sa c diska trebam rucno odabrati za burn? Moze li se preskociti, naprimjer, Documents and settings, ili neki njegov subfolder, jer tu Unlocker ima neke od nerjesivih zadataka? 3) A ima li neki drugi put za pravljenje image fajla? Preko Backup or restore files...-Backup files and folders krenem, opet treba rucno odabrati fajlove. I to nas vraca na gornje pitanje: a koje fajlove odabrati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Acronis True Image ti može napraviti image cijele particije ili samo nekog dijela iste. Tebi treba image cijele particije. Taj image možeš spržiti na neki medij ili baciti na neku drugu particiju/disk. Onda napraviš još i Acronis Boot CD. U slučaju frke, restartaš komp pomoću tog cd-a i on te pita gdje ti je image. Par klikova i imaš sve nazad kao prvog dana.
![]() |
#5 |
Premium
|
Hvala svoj trojici na savjetima. Acronis kosta 50 $- ako stavim trial verziju, ima li ona nekih ogranicenja u radu? Dakle, hocu li mocu napraviti s njom i image particije i bootabilni cd? Pa cak i ako mi dalje ne dopusti napraviti ovo drugo tu je, tj. tu bi trebao biti Ashampoo, jer pise da moze napraviti bootabilni cd od vec postojeceg disk image fajla. A barem tako pise. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Evo napravio, image c particije i acronisov bootabilni cd, sa trial verzijom Acronis true image 11, sto sam ga nasao na bug-ovom dvd-u. Samo jedno pitanje- hoce li mi raditi aplikacije ( firewall, av itd.) sto su na c particiji nakon vracanja imagea, ili cu ih morati reinstalirati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Hvala puno! ![]() |
![]() |
![]() |
|
|