|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2008
|
(riješeno) DMA i PIO
Zelim rijesit problem koji se mi vuce vec neko vrijeme, pa bih molioa,ako mi tko moze savjetovat? Ovako. Na racunalu su dva identicna diska, svaki na svom IDE kanalu, a pored svakog tih diska stoji jos dvd-przilica. Osnovni podatki su slijedeci: 1.Disk-primary master Maxtor 6Y060L0 Firmware version : YAR41BW0 Serial number : Y2NYAP8E Capacity : 57.3 GB (~61.5 GB) Buffer size : 2048 KB Standard : ATA/ATAPI-7 Supported mode : UDMA Mode 6 (Ultra ATA/133) Current mode : UDMA Mode 2 (Ultra ATA/33) (U BIOS-u stoji: PIO 4, DMA 2 za primary master disk, dok za przilicu kao primary slave PIO 4, DMA 2 S.M.A.R.T : yes 48-bit Address : no Read Look-Ahead : yes Write Cache : yes Host Protected Area : yes Device Configuration Overlay : yes Automatic Acoustic Management: yes Power Management : yes Advanced Power Management : yes Power-up in Standby : no Security Mode : yes Firmware Upgradable : yes Partition : 1 Drive letter : C:\ Label : GLAVNI Capacity : 17665 MB Usage : 31.43% Type : NTFS Bootable : Yes Partition : 2 Drive letter : D:\ Label : FILMI Capacity : 40970 MB Usage : 56.97% Type : NTFS Bootable : No 2.Drugi disk-Secondary master Maxtor 6Y060L0 Firmware version : YAR41VW0 Serial number : Y2R2RSKE Capacity : 57.3 GB (~61.5 GB) Buffer size : 2048 KB Standard : ATA/ATAPI-7 Supported mode : UDMA Mode 6 (Ultra ATA/133) Current mode : UDMA Mode 5 (Ultra ATA/100) (U BIOS-u stoji: PIO 4, DMA 5 za secondary master disk, dok za przilicu kao secondary slave PIO 4, DMA 4) S.M.A.R.T : yes 48-bit Address : no Read Look-Ahead : yes Write Cache : yes Host Protected Area : yes Device Configuration Overlay : yes Automatic Acoustic Management: yes Power Management : yes Advanced Power Management : yes Power-up in Standby : no Security Mode : yes Firmware Upgradable : yes Partition : 1 Drive letter : E:\ Label : DARKECOV Capacity : 17665 MB Usage : 0.37% Type : NTFS Bootable : Yes Partition : 2 Drive letter : F:\ Label : DARKO Capacity : 40978 MB Usage : 56.95% Type : NTFS Bootable : No U device manangeru za Primary IDE chanel, di pise device usage-zasivljeno je, a za secondary IDE chanel pise device usage Use this device(enabled). Zasto toliko opsirno pisem? Pa imam neki osjecah da tu lezi moj problem kod CPU Usage, koji se krece izmedju 85-100%. Nek napomenem da sam sve nepotrebne procese u cijelosti isklopil,HijackThis je svoje napravil, sve je u svezi toga sredjeno. Mozda je bas u tome bit problema kod mene? U BIOS-u imam mogucnost to mjenjat, no iskreno, volio bih prvo cuti ljude koji se u to razumiju i tek onda caprkat po BIOS-u. Ujedno nek napisem da sam vec mjenjal one siroke kablove na IDE kanalima.Bitno mi nije uspjelo nista promjenit, pa sad Izvinjavam se na poduzem postu,ali.... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Trebao bi ti i "1.Disk-primary master" raditi u UDMA Mode 5.Ako možeš namjesti u BIOS-u da radi u tome modu,ako i dalje bude mod 2 onda odspoji pržilicu koja je s njim na istom kablu pa vidi onda.I da li su ti jumperi dobro namješteni na svim uređajima? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Jer kad iskopcam dvd (przilicu) u BIOS-u na postavkama User define ne mogu podesit brojeve za cylinder itd, jednostavno je zasivljeno.U slucaju da pa stavim na Auto, radi beskrajno dugo i izgubim strpljenje pa restartam. I sad kako dalje? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
Ufufufufuf, vjerujem ti na rijec...,ak se ne javim za pol sata (usput po unuke u skolu),znaci .... EDIT: Ostaje isto, znaci na 2 DMA. Ako bih znao da nova instalacija donosi promenu, to bih uradio, no stvarno se mi neda sva ta sranja radit,ako to nece pomoci. Sad stvarno neznam. Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 19.03.2009. u 15:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
![]() |
#10 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
![]() |
#13 |
Registered User
|
Navek Opera (u prosjeku 70-80%) i explorer. Nijedan drugi proces ne zauzima nekaj posebnog. Bio sam u trgovini i uzeo najnoviji taj kabel (onaj moj bio je malkice izmuckan), pa cu ga stavit gore navece kad odu svi spavat. Ujedno cu okrenut napajanje. Zasto? Pa napajanje lezi tocno iznad procesora i ja sam ga okrenuo tako da ventilator od napajanja puse direktno na procesor.Sad si mislim, mozda nije to dobro, pa cu ga okrenut i onda vidjet sto je?Najzanimljivije je to da ni Hijack this ne nadje nist posebno, ni Search...,NOD, ma stvarno zanimljivo. Ocito je nekaj hardverskog, bar ja tako mislim. Mozda jos koja ideja prije nocnog popravka? Evo od HijackThis: Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WINDOWS\system32\services.exe C:\WINDOWS\system32\lsass.exe C:\WINDOWS\system32\svchost.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe C:\WINDOWS\Explorer.EXE C:\Program Files\Opera\opera.exe C:\WINDOWS\System32\svchost.exe C:\Documents and Settings\Hajrudin\Desktop\HIJACK.EXE O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [nltide_3] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N (User 'LOCAL SERVICE') O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [ShowDeskFix] regsvr32 /s /n /i:u shell32 (User 'LOCAL SERVICE') O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [nltide_3] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N (User 'NETWORK SERVICE') O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [nltide_3] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N (User 'SYSTEM') O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [nltide_3] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx nLite.inf,C,,4,N (User 'Default user') |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Registered User
|
E ovako. Sve sam isprobaval,iskopcal dvd pogone,menjal komplet kabele,pa na prvi,pa na drugi, pa okreni ovako-onako, stvarno kaj god mi je palo na pamet.Jedina stvar koja je iz svega toga izasla je ta da sam kantu usput ocistil i da su win stavili master prvi disk na DMA 5. Ostalo je sve ostalo isto, sto ce znacit ili stvarno neki skriven virus (jer ni NOD ni AVG nisu nasli nist pametno),trojan (trojan remover ne pronalazi nista).... Jedino kaj mi pada napamet je mozda se procesor previse grije pa zbog toga dolazi do CPU usage u tako velikom postotku, nemam pojma. Kupit cu sutra onu pastu pa probat jos to.Ostalo pojma nemam. Iskreno hvala svima koji ste predlozili dosta toga. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
![]() |
#17 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Otvoren Dnevnik.hr? ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
Rijeseno.Kako?Deinstalacija Opere,sve nanovo stavljano (lozinke,stranice itd...),sada trosi isto kao IE ili Firefox.Ja zadovoljan,Vi zadovoljni,sve za 5. Najiskrenije hvala svima koji ste pomogli,bez Vas, kanta leti kroz prozor. Iskreno hvala! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|