|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Nestala DVD pržilica
Situacija je slijedeća: nestala mi je ikona od DVD pržilice. Kada otvorim pržilicu i ubacim medij unutra, čuje se da vrti, ali stane i ništa se ne dešava. U biosu je uredno očitava. Probao sam staviti drugu pržilicu (CD pržilicu) ali ista stvar, bios očta, ali nje nema na popisu u win. Inače radi se o WIN XP home. Provrtio sam sve moguće anti virus i anti spy programe i ne nalaze ništa. Kada odem na contol panel>add hardware ne nalazi ništa. Kad odem na kontrol panel>system>hardware>device manager na popisu nigdje nema bilo šta sa CD ili DVD. Mislio sam napraviti repair windowsa ali ne mogu jer ne radi čitač. Molim pomoć! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
To je trebalo ici u hardverski problemi temu. Koji komp je u igri, tocnije koja ploca? Jel prza spojena preko SATA ili IDE? Kako imas spojene diskove? Jesi li mozda nesto "podesavao" u BIOS-u? Ako ti je przilica spojena preko IDE na drugi kontroler mozda si taj kontroler ugasio u BIOS-u i sada naravno win ne nalaze nista. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da iz sustava nisi možda obrisao pfc.sys datoteku?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Hvala na pomoći, ali ne razumijem se baš dobro u to (SATA IDE i sl), pa ću to prepustiti nekom stručnjaku da to riješi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|