|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Sporo izlistavanje velikog broja datoteka preko mreže
Bok, ovako, računalo je sljedeće: Intel C2D 7200+ Gigabyte P35-DS3L Asus Radeon 3650 2 GB RAM 500 GB Hitachi disk Windows XP PRO SP3 Problem je šta na matičnoj ploči "nestaje" mrežna kartica, tj. kartica jednostavno nestane, nema je ni u BIOS-u, ni u windowsima. To sam našao na googlu da se dešava na toj ploči... no da... Sad sam nutra stavio PCI Linksys LNE100TX mrežnu i instalirao je s najnovijim driverima (iz 2005(!)). Problem je šta se s tog računala pristupa folderima na drugom računalu koji ima mnogo malih datoteka. Evo npr. glavni folder ima 8700 datoteka veličine 1 GB (tj. 8.7 GB radi FAT32 na tom disku). Taj komp kojem se pristupa ima Windows ME (to se ne može mjenjati...). E sad, taj isti folder se s onom mrežnom koja je "nestala" (integriranom) izlista za sekundu-dvije, dok sa ovom Linksys to traje pol minute dok izlista sve datoteke za otvoriti u npr. Wordu, a do tad je sve bijelo. Ima li kakvog rješenja za to ili ne? Ako ne, da li bi bilo rješenje kupnja neke druge mrežne kartice? Ako da - koje? Kabel je duljine 20m, kabel drugog računala je 5m. Router je Linksys WRT-54GC (wireless). Thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Što je ovo beyond science? ![]() Uglavnom, opet je proradila interna mrežna i sve leti...dok opet ne crkne, pa treba otvorit komp...promjenit PCI karticu i onda misteriozno proradi.... Pa bi želio konačno riješiti taj problem nekom poštenom PCI mrežnom.... al nema savjeta ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|