Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.03.2009., 23:16   #1
PIPBoy 2000
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
Question ThinkPad R500 - pitanja i problemi

Nakon kojih petnaestak godina korištenja stolnog računala jučer sam kupio laptop - Lenovo ThinkPad R500.

Prvo što sam uočio je razlika u ekranu od mog stolnog, malo je blijeđi (vidljivo jako kada smanjim osvjetljenje s Fn tipkom) i kao da mu nedostaje kontrast, a ako ga dodavam odu boje k vragu. Isto tako razlika između vrha i kraja ekrana je uočljiva. Vrh izgleda normalno, a kraj bijedo. Ne znam je li to baš normalno?

Kako nisam uzeo model s predinstaliranim Windowsima naišao sam na početničke probleme (WinXP i AHCI, itd.). Nakon što sam vidio da za moj model nije izašao nikakvi System Update koji bi sve instalirao i sredio sam, ili ga bar na stranici za moj model nema, instalirao sam driver po driver ručno. I nakon svega sam došao na dva nepoznata, dolje "uslikana", devicea za koje nisam siguran što trebam instalirati pa eto tražim pomoć.

Slikica (od ovog unknown je sastrane slika od location):

I da, iako sam instalirao razne ThinkVantage dodatke, taj gumb mi na laptopu ne radi u Windowsima. Gumb radi normalno kod pokretanja kada treba ući u BIOS, no kada je u Winu gumb ne radi, iako mi sam program ThinkVantage Productivity Center (s Access Connections, Active Protection System, Lenovo Fingerprint Software) kao program normalno radi kada ga pokrenem. I ne rade mi function tipke koje su povezane s istim programom. Ostale rade normalno. Mute mi isto ne radi, iako tipke za pojačavanje i stišavanje rade.

Isto tako me zanima je li moguće i kako napraviti da se login u Win napravi da prima samo otisak prsta, a ne i password?

Sad, pomagajte.

p.s.: što je onaj zeleno-svijetleći simbol kao Z u krugu između simbola harda i baterije, ak' netko zna?
PIPBoy 2000 je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2009., 23:53   #2
PIPBoy 2000
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
update

Problem s tipkovnicom i Fn tipkama je riješen... ostalo još misterij.
PIPBoy 2000 je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 13.03.2009., 09:28   #3
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
ako se dobro sjećam, nemoj me za riječ držat, ali taj lpc drek staviš manualno da nađeš intel ka proizvođač i u njemu nađeš lpc konroler ili tako nešto... next, next, finish.
syss je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2009., 09:33   #4
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Odi na Windows Update i odaberi Custom insatlaciju zakrpi te pogledaj lijevo pod Hardware. Ponekad se nađu i driver za neku komponentu. Meni je nekoliko puta našlo driver za AHCI. Srećom pa imam dvd na kojemu je 25.000 XP drivera pa se tamo uvijek nađe šta fali makar bili i malo stariji. Glavno da nema žutih uskličnika u Device Manageru.
Staro 13.03.2009., 10:37   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
A da odeš na support stranice i nađeš sve šta ti treba?
Bar je IBM / Lenovo poznat po tome da ima sve šta đaku treba.
Za ne prepoznati device vidi jeli ovo u pitanju: Intel Integrated TPM (Trusted Platform Module) for Windows XP (SP2) - ThinkPad
Nisi naveo točan model pa evo za cijelu R500 gamu: Drivers and software - ThinkPad R400, R500 and T400.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 13.03.2009., 12:24   #6
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
mislim da nije tpm, njega drukčije označava... naravno ništa ne košta probat.
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno