Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.03.2009., 21:29   #1
dpeic2
Registered User

Datum registracije: Mar 2009
(riješeno) Verbatim prijenosni hard disk 250 GB iz T-Coma

dobio sam prijenosni hard verbatim 250 gb iz t coma.e sad kad ga spojim na bilo koji od 4 usb utora njega windowsi prepoznaju u my computer i napise
removable disc (F).ima ga i u device manager i pise da je enabled sa drajverima pripadajucim.e sad problem je u tome sta ja sa tim hardom nemogu nista.kad ga hocu otvorit pise-please insert a disc into drive f,a kad ga hocu formatirat pise-there is no disc in drive f,insert a disc and try again.znaci nemogu ga otvorit niti spremit niti formatirat.komp je amd athlon 1,7 40 gb hard u njemu,grapa ati od 128mb,windows xp sp 2.Sva su 4 usb ispravna porta.
No medutim kad taj verbatim prenosni disk ubacim u drugi pc i jedan laptop sve super radi,prepozna ga kao verbatim i mogu sve s njim radit.U cemu je kvaka da nece na mom kompu?jel ko imao takav problem?Hvala
dpeic2 je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2009., 22:04   #2
Brown Acid
..dno
Moj komp

Brown Acid's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Jesi ga particionirao i formatirao preko Disk Managmenta?
Brown Acid je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.03.2009., 22:21   #3
khm
Banned

Datum registracije: Dec 2006
Nije stvar u formatiranju nego u njegovim USB-ovima, on mora njemu moći pristupiti i prije formatiranja, ista stvar je i meni bila ako bih ga spajao na onaj USB hub, ali kad sam ga spojio na USB iza na kućištu onda je sve ok.

Gdje ti se nalaze ti USB-ovi na PC-u i jel imas jos koji da probas?
khm je offline   Reply With Quote
Staro 06.03.2009., 22:30   #4
dpeic2
Registered User

Citiraj:
Autor khm Pregled postova
Nije stvar u formatiranju nego u njegovim USB-ovima, on mora njemu moći pristupiti i prije formatiranja, ista stvar je i meni bila ako bih ga spajao na onaj USB hub, ali kad sam ga spojio na USB iza na kućištu onda je sve ok.

Gdje ti se nalaze ti USB-ovi na PC-u i jel imas jos koji da probas?
Ovako imam 2 usb napred na kucistu i 2 odozada i svagdje isti gore navedeni problem.Znaci spajam direktno na usb ulaz preko onog kabla sta dode s diskom.A kad tako isto spojim na drugi komp i laptop radi super.U cemu je problem?znam sto posto da su mi ispravni usb portovi jel imam usb misa i probao sam ga ubacivat u sve usb portove.Napominjem da nekoristim nikakav usb hub vec spajam direktno na usb ulaz.
Staro 07.03.2009., 08:19   #5
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Koja ploča je u pitanju? Popuni opciju 'Moj komp'.
Staro 07.03.2009., 11:47   #6
n30n
Premium
Moj komp

n30n's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
tocno takav problem imam i ja sa istim diskom, nisam ga uspio rijesit...
ako imas na njemu podataka spoji na laptop ili sta vec i prebaci to sve sto prije

evo link na moju temu: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138591
n30n je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2009., 19:32   #7
dpeic2
Registered User

Citiraj:
Autor n30n Pregled postova
tocno takav problem imam i ja sa istim diskom, nisam ga uspio rijesit...
ako imas na njemu podataka spoji na laptop ili sta vec i prebaci to sve sto prije

evo link na moju temu: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=138591
Ja posjedujem plocu matsonic 8137c.Dali je mozda fora u ploci da mozda neprepoznaje hard od te velicine?ali na drugom kompu mi je jos starija konfiguracija sa starijom plocom i radi za 5.Ajmo ljudi u cemu je problem?

Citiraj:
Autor dpeic2 Pregled postova
Ja posjedujem plocu matsonic 8137c.Dali je mozda fora u ploci da mozda neprepoznaje hard od te velicine?ali na drugom kompu mi je jos starija konfiguracija sa starijom plocom i radi za 5.Ajmo ljudi u cemu je problem?

Samo da napomenem da je taj moj hard ubacen kod kolege u laptop star mjesec dana i isti je problem kao kod mene.Znaci mislim da nema veze sta mi je ploca stara.

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.03.2009. u 16:30.
Staro 07.03.2009., 19:46   #8
n30n
Premium
Moj komp

n30n's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
nosi ga u t-com nek ti daju novi il nek srede nesto sa tim, ja cu tako samo moram probat vratit podatke s njega...
n30n je offline   Reply With Quote
Staro 07.03.2009., 23:10   #9
dpeic2
Registered User

Citiraj:
Autor n30n Pregled postova
nosi ga u t-com nek ti daju novi il nek srede nesto sa tim, ja cu tako samo moram probat vratit podatke s njega...
Samo da kazem da radi na kompu koji je stariji od moga,a nece na laptopu starom mjesec dana ,e sad tek nista neznam.Pomagajte.
Staro 08.03.2009., 09:05   #10
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Možda tvoja ploča ne daje na usb dovoljnu struju da se hard pokrene. Probaj od nekoga posuditi Y adapter pomoću kojeg spajaš hard na 2 usb utora istovremeno tj. daješ mu duplo veću struju za rad.
Oglas

Oglas
Staro 08.03.2009., 09:34   #11
dpeic2
Registered User

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Možda tvoja ploča ne daje na usb dovoljnu struju da se hard pokrene. Probaj od nekoga posuditi Y adapter pomoću kojeg spajaš hard na 2 usb utora istovremeno tj. daješ mu duplo veću struju za rad.
Ostavljen je u pc shopu i servisu da oni pogledaju,ako ni tamo nista se ne napravi nosim ga u t com pa mozda tamo znaju za tu problematiku.Ako tko sazna mozda rijesenje neka javi ovdje.Ma nije mi jasno,imam u kuci komp iz 2000 godine i na njemu sve radi a moj je star jedno 5 godina i nece.
Staro 11.03.2009., 14:49   #12
boki_bl
Premium
Moj komp

boki_bl's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Imam isti Externi HardDisk.. radi najnormalnije na XP-u medjutim na Visti kad ga prikopcam nista se ne desava ?
Jel moguce da mi treba neki driver da bi radio na Visti !?
boki_bl je offline   Reply With Quote
Staro 12.03.2009., 08:53   #13
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Ako radi na XP-u, a Vista je naprednija i novija - šta će mu driver? Provjeri da ti nije problem u Visti tj. tvojoj Visti. Odnesi ga kod nekog tko isto ima Vistu i ako tamo radi, problem je kod tebe.
Staro 12.03.2009., 13:00   #14
boki_bl
Premium
Moj komp

boki_bl's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Tako cu i uradit to je i meni palo na pamet jer Vista ima sve najnovije drivere u sebi neznam zasto ne bi radilo na Visti a da radi na XP-u!

Ako bude radio kod kolege na Visti moguce da je moja vista sa vecinom izbacenih drivera radi brze instalacije..
boki_bl je offline   Reply With Quote
Staro 15.03.2009., 01:59   #15
dpeic2
Registered User

Citiraj:
Autor boki_bl Pregled postova
Tako cu i uradit to je i meni palo na pamet jer Vista ima sve najnovije drivere u sebi neznam zasto ne bi radilo na Visti a da radi na XP-u!

Ako bude radio kod kolege na Visti moguce da je moja vista sa vecinom izbacenih drivera radi brze instalacije..

Ja sam rijesio svoj problem sa verbatimom.Ubacio sam usb plocicu sa 4 usb na plocu i napravio disable usb na ploci i sljaka verbatim za 5.Hvala svima koji su se trudili.
Staro 16.03.2009., 09:45   #16
hreich
Registered User

software za verbatim 250 gb portable

Pozdrav svima,

dobih navedeni HDD iz t-coma, ali sam formatiranjem ostao bez software-a Nero backitup 2...Ima li netko link za dotični software i gdje ga mogu skinuti?
hreich je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno