|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Pregrijavanje!! Corsair HX520w
Ovako.. imam napajanje Corsair HX520w, u kucistu od Frontiera Shinobi nakon pola sata na njega mozes staviti ulje i peci palacinke kolko je vruc.. jel ima netko kakvo rjesenje za to nekakav hladnjak vent.. bilo sta.. HELP ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
evo samo da vidim u kristalnu kuglu da vidim koji ti je komp i odma ću ti sve reć... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
CPU: AMD Athlon 64 X2 7750, KumaMBO: Gigabyte GA-M57-SLi-S4RAM: 2x2 GB KiT G-Skill 1066 MHzHDD: Samsung 750GB, 32MbVGA: 9600 GT [Zalman] SLi x2Napajanje: Corsair HX520wMonitor: AG Neovo 19"OS: WinXPOstalo: CPU Cooler Scythe Ninja 2, Frontier Shinobi Case.. Sorry sto prije nisam napisao.. zaboravio sam.. :| Zadnje izmijenjeno od: Shinobi. 01.03.2009. u 18:28. Razlog: Zaboravio dopisat nes.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Kakvo ti je provjetravanje case-a (broj i velicina upuh/ispuh ventova). Ako nemas barem 2 120mm na min 600-700rpm, javit ce se problemi s pregrijavanjem cijelog kompa a ne samo napajanja ... EDIT: vidim da imas dvije grafulje sa tim Zalmanima (ne izbacuju topli zrak van, kao stock VGA cooleri) na njima (nije ni cudo)... za to ces trebat malo jace ventove (min 1000rpm)!!!
![]() |
#6 |
Premium
|
imam naprijed jedan od 120mm.. iza jedan od 120mm.. evo slike.. http://img4.imageshack.us/img4/4445/p1000250.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Señor Audiophile
|
Najbitniji ti je velik protok, tj. na koliko se vrte ti ventovi (na tu konfu u 3D-u ne bi stavljao nista ispod 1000-1200RPM). Sa ovom Ninjom takodjer... dobro je okrenuta (potpomaze ovaj vent na ispuhu), samo ju treba stavit na min 1000rpm (igraj se malo sa potenciometrom, SpeedFanom ili Biosom pa ces vidjet razliku). Sto se venta na Corsu tice ... on ti se nazalost vrti jako sporo (@4V) do 250-300W, jer ima regulaciju ovisnu o load-u tak da nemozes ocekivat da ce ti on puno pomoc u hladjenju case-a.
![]() |
#10 |
Señor Audiophile
|
Da... sto se tice tog malog venta, stvarno je nepotreban (zrak "mora" teci u jednom smjeru). Preporuka za ostale ventove, bolje uzmi neki 1600+rpm vent pa ga sa npr. potenciometrom lagano reguliras (do 800rpm npr), nego da uzmes opet preslab/prespor vent (njega nemres ubrzat ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
nego.. otprilike koji bi to bili ventovi? znas neke modele? da pitam u trgovini.. da me negledaju cudno ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Shinobi. 01.03.2009. u 19:43. Razlog: dodatak.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Señor Audiophile
|
Cors koliko me pamcenje sluzi "smije" radit do nekakvih 50-ak°C (nije preporucljivo, ali moze). Nesto vise o ventovima ovdje ... gledaj min 1200+rpm ventove (bez obzira na ocjene reviewa i korisnika) BTW znam osobno kako je to kada ti grafa grije cijeli komp (pogotovo u 3D-u) ![]()
![]() |
#17 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
iddle CPU 40C GPU 45C HDD 43C load CPU cca 55-58C GPU cca 75-80C HDD cca 45-47C U sobi mi je dosta hladno. Kad dođe ljeto moraću poradit na nekom upuhu. Brijem na tišinu i mene ove temp. uopće ne zabrinjavaju. U biti problem pri loadu je jedino VGA koja ugrije cijeli case. Moraće gore S1.
![]() |
#18 |
Señor Audiophile
|
load CPU: <45°C VGA: 60°C jezgra, 75°C naponski regulatori (nema heatsinka na njima, cisti zrak ![]() HDD: <35°C Ventovi su: Upuh 2x Scythe Slipstream 1900RPM (rade na 12V u 3D-u) skoro 200m3/h po komadu Ispuh Scythe Minebea 1200RPM@12V + Scyth S-Flex 800RPM@12V VGA Thermalright HR03-R600, takodjer sa SS 1900RPM@12V u 3D HDD 12cm Xilence @5V PSU u odvojenoj komori sa Scythe Minebeom 1600RPM@4V CPU Scythe Mugen sa Scytheovim standardnim ventom (slicno Slipstreamu) na automatskoj regulaciji Ati 2900Pro je dignut 20% iznad standarnih clockova, a napon na jezgri +10% Intel 6750@3,2GHz 3xHDD WD koji se nalaze u donjoj (hladnijoj) komori Regulacija preko Zalman MFC-1 visekanalnog potenciometra
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 01.03.2009. u 20:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
črna jetra
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
mozda je problem u meni, ali ja stvarno ne kuzim kaj tebe sad muci, grijanje napajanja ili grijanje procesora ili grafickih, jer naslov je "pregrijavanje corsa", a nitko cors spomenuo nije osim kaj je Rino pital jel se vrti vent na doticnom... uglavnom cpu od 40 je skroz u redu, ploca neznam kakva je al ak se to uopce moze usporedit moja 590sli-s5 se grije ko blesava i radi vec godinama, a za vga u sli-ju nemoj ni ocekivat nista nize, pogotovo bez bocnog venta (ako pogledas sliku vidjet ces da grafe imaju jako malo prostora od kud mogu vuc "friski" zrak, pogotovo kad je bocna stranica zatvorena) kaj se napajanja tice, imam isto takvo i moju konfu (9450 na 3.2ghz, 4870 810/1180, 4 diska) gura 24/7 i nikad kad sam otvaral komp nije bilo nista vise nego mlako, sobna temperatura, al opet meni vuce zrak izvana a ne iz kucista... probaj sljedece, ostavi stranicu skinutu i vidi jel ce se manje grijat, usisaj prasinu, al kolko se vidi iz slike nema je... ako stvarno sumnjas da je vent na corsu kriv, imas garanciju pa furaj na servis....
![]() |
![]() |
#22 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
samo jedan prijedlog. inace sam imao isto shinobija godinu i nesto, i nije uopce lose kuciste. nego, za ventilatore. prednji ventilator ima dovoljno lufta da vuce zrak unutra bez stvaranja buke i dovoljno dobar je protok zraka, ali osobna preporuka je da izrezes straznju stranicu gdje je ventilator, tj da ostavis cisto samo rupe za pricvrstiti ventilator. iznenadio sam se koliko je ventilator postao tisi i koliko je vecu kolicinu zraka terao van. inace lim ide sa kutnom brusilicom van bez problema, jedino sto moras sve iscupati iz kucista da bi nesto napravio. isto se naravno i na bocnu stranicu moze napraviti, ja sve razmisljam da izrezem rebela9 najvise zbog buke. malo radikalan prijedlog, ali eto. i da, to ventilatori od frontiera sto su dosli sa kucistem su meni doslovce prozujali nakon malo vise od godinu dana. ako si mozes priustiti (a trebao bi jer su tu dvije graficke) - promjeni ventilatore i uzmi tri jednaka. i probaj sa tri-pinskim konektorom ih naci, jer ih je lakse spojiti na ovaj naprijed display (sada je spojeno preko molexa). i da, offtopic - jel ti sat na displayu ide naprijed, brza? onaj sto sam imao je isao minutu-dvije naprijed svaki dan, skupi se toga kroz par mjeseci.........
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
da.. to mi i frend rekao.. da je bolje kad izrezes iza.. to cu napravit.. a ventovi original su smece.. al nema veze.. kupit cu druge smjestit ih na mjesto samo imas kakvu ideju di je na prednjoj vent kako njega izvuc? |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Meni se čini da je problem u tome što napajanje vuče zrak sa vrućeg Ninje. A moguće i da napon nije baš "čist" pa ga napajanje mora puno "peglat" i zato se grije. Nekako mi nije baš za povjerovati da se zbog grijanja grafa grije samo napajanje, bez dijelovanja na ostale komponente. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
Inace se ventovi na svim corsovim napajanjima vrte presporo (zlobnici bi rekli moraju kada stavljaju glasno smece unutra ![]() Jedino, imao sam 9600gt SLi i ne sjecam se da je utjecalo previse na temperaturu unutar kucista (chief tenk vulgaris, 1x12cm ispuh) Jedna je bila XV s standardnim palitovim dualslot coolerom a druga s referentnim. S time da XV uopce nije imala 2d clockove (a bio lijen editirat bios) tako da su obje stalno grijale i u leru ![]() Ipak su to poprilicno hladne kartice. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |