|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Compaq 6310 sa baterijom radi perfektno a sa punjačem sporo
Imam Compaq nx6310, 2giga rama, na bateriju radi besprijekprno, ali na punjaču uspori da niti film ne mogu pogledati na njemu. Punjač je original HP sa pinom u sredini koji je slomljen, ali i dalje puni bateriju. Ako je nedostatak tog pina razlog što laptop drastično uspori kad ga priključim, kupiću novi punjač, ali bih prije toga htio biti siguran da je problem u tome. Nažalost nitko od mojih kolega nema takav punjač da bih eliminirao ovaj uzrok. Dosada su mi na forumu kolege uvijek pomogli da riješim kojekakve probleme pa se nadam da će tako i sada biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Zašto mijenjati adapter ako se može uz malu prepravku osposobiti da radi normalno? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Prijatelju kada bih znao kako ne bih gnjavio ljude na forumu. Danas sam ipak posudio jedan punjač sa pinom daje 19,4 V a na pinu 17 V pa pada kao da se neki kondezator prazni preko instrumenta. Tko zna jeli i taj dobar. I taj puni bateriju normalno, osvjetli ekran kad se spoji, ali i dalje sporo diže XP i općenito usporava rad na laptopu. Pretpostavljam da je neka greška na matičnoj ploči. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
Sorry begi, nisam dobro proučio tvoje i alvinove postove od ranije. Pošto ovaj laptop radi isto sa pinom i bez njega zaključio sam da za ovaj tip laptopa to nije niti važno. Jedino me zbunjuje to što laptop radi na 18,5 V a oba punjača daju preko 19 V. Vjerovatno padne napon kad se optereti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2011
|
Po meni adapteri su ispravni, samo ih treba zamoliti ![]() Po svoj prilici prilikom loma srednjeg pina isti se naslonio na napon 19,5 V i isti prenio na jedan čipić koji šalje podatak o jačini struje u adapter. Vjerovatno si u pravu onda da je kvar na matičnoj ploči. Znači MB je moguće popraviti. Ima nekih alternativni rješenja da se ne otvara lap ali bi trebalo znati koji napon takav ispravan laptop šalje u adapter. Ako nisi elektroničar zaboravi alternativu i laptop u servis. Zadnje izmijenjeno od: begi. 24.12.2011. u 01:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Zahvaljujem ti na detaljnom objašnjenju. Elektroničar sam ali sam specijaliziran za brodsku elektroniku i nemam puno iskustva sa laptopima. Jasno mi je o čemu govoriš, nije mi problem otvoriti laptop i vidjeti koji napon šalje na smart pin pa nešto probati. Nije mi hitno jer baterija drži oko 2 sata. Što se serivsa tiče, ne vjerujem da bi se zezali sa takvim sitnicama, ali ću u krajnjem slučaju i njih angažirati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2011
|
Vlastitim očima sam vidio u više navrata kako jedan HP (ako se ne varam 4520s ali nemojte me držati za riječ) radi savršeno na bateriji, i čim se spoji na punjač procesor se zabije u 100% i laptop postane neupotrebljiv do te mjere da se ni glazba ne može slušati. Bio je na servisu i problem nisu znali riješiti. Nadam se da nemaš isti takav problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Teško da će i dobri servisi rješiti taj problem. Malo sam gledao po HP forumu i zaključio da na matičnoj ploči postoji neka elektronika koja ovsno o signalu koji dobije sa smart pina otvara punu struju sa punjača ili je blokira ako zaključi da punjač nije originalni (da bi zaštitila laptop). Da je tako uvjerio sam se tako da sam sa punjača kome je slomljen srednji pin otkinuo kabel sa konektorom, spojio ga na labaratorijski ispravljač, podesio napon na 18,5 V i tokom rada laptop nije povukao više od 1 ampera struje, što mu je nedostatno za normalan rad. Na isti punjač sam spojio konektor od starog HP-a i trošio je 2-3 ampera tj. radio sasvim normalno, što znači da se jačina struje regulira u laptopu a ne u punjaču kako smo ranije mislili. Na moju žalost taj ću problem teško rješiti. Kad krepa baterija, kupiću novu, a tada će laptopi izgledati tko zna kako. Svejedno, kvala na pomoći. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|