|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2007
|
Koji printer - laserski c/b, ink-jet, ili kombinacija? (Što prije, to bolje...)
Pixma ip3000 mi je najvjerojatnije dala svoje, tako da tražim novi printer. Printer bi služio i za kućne potrebe, kao i za novootvoreni ured. Ako imate informaciju ili ideju za sve ili dio upita, samo naprijed... Trenutno, računica se svodi na sljedeće: za nabavu do kraja 02-2009: c/b laser + ink-jet + scanner -> umreženi preko računala, dobijem mf i laserski i ink-jet od ljeta: manji mrežni fotokopirni c/b (do 2000 kn) + ink-jet (postojeći) + scanner u boji (postojeći) - Najviše otisaka bi bilo c/b, barem 500-1000 mjesečno (uz neki povoljan laserski - i više), što će reći barem jedan toner od 2000-2500 stranica mjesečno za probne otiske i originale za umnožavanje, a minimalno jedan cartridge ink-jeta. - Držim poslovne seminare, i općenito dosta printam i ja i moji kod kuće - definitivno više od 10-20 stranica dnevno (premda prođe koji dan bez printanja), tako da, koliko vidim, printeri tipa Pixma iP 1xxx i 2xxx nisu u igri. - multifunkcijski ink-jet smatram zanimljivim, ali toliko i rizičnim - MF laserski (c/b, boja) i laserski u boji - razlike u odnosu na "obični" laserski često drastične; za manje količine nedovoljna kvaliteta otiska u boji, skupi uređaji za veće količine (posebno promotivni materijal - leci, vizitke, plakati, brošure, itd.) - radije profesionalni tisak (uštedu vremena da ne računam) Odnosno 1. kvaliteta vs. trošak c/b printanja: c/b laserski ili fotokopirni, za uredske i kućne potrebe - dokumentacija, materijali za poslovne seminare, itd., - radi što bržeg povrata ulaganja - za početak jeftiniji laser, tipa Canon LBP 2900, Epson EPL 6200, Lexmark e120, i sl.; za koji mjesec nabaviti neki u rangu 1.000-2.000 kn - OKI, Konica - ili fotokopirni s opcijom printera - idealno neki s high-yield tonerom, ili da dolazi sa punim tonerom 2000-3000 stranica - trenutno najpovoljnije: Canon LBP 2900/3000 zamjenski toner 2000 str. ca 210 kn s poštarinom i PDVom, otisak odličan - koristim posuđeni, želim nešto svoje; još nisam davala toner na punjenje, ni kupovala prah - eksperimentirat ću na vlastitom aparatu, uz više informacija o postupku - rabljeni printeri i fotokopirni uređaji dolaze u obzir, uz: cijenu otiska manju od 0,10 lp/str. za printere do 400 kn (za više od 400 kn, cijena otiska 0,08 lp i manje), USB priključak, minimalno 10 str/min, uz kratko zagrijavanje i vrijeme do otiska prve stranice, duplex nije nužan - prihvaćam prijedloge tipa: a) najpovoljniji općenito, b) u rangu do 800 kn, c) u rangu do 2.000, Za printere iznad "jeftinjaka" - OKI LED, Kyocera, Konica, Canon, Brother, Xerox 2. printanje u boji - kućno + uredsko: dokumenti, ilustracije, CD/DVD, fotke po potrebi, letci (za hitne situacije): ink-jet - npr. Pixma iP4500 (ako nađem), do 650 kn novi, do 500 kn rabljeni - sve printanje u boji - zahtjevnije po količini ili izgledu - kao i za c/b - išlo bi u tiskaru - kakva su mišljenja i iskustva vezana uz Nashuatec (ca 800 kn) - cijena i kvaliteta otiska, punjenje? 3. scanner u boji, kopiranje - fotke, dokumenti - Canon serija LiDe, rang 300-500 kn za novi - nije hitno, ali u dogledno vrijeme (mjesec-dva) Prioritet nabave je laser i/ili ink-jet, pa scanner. Za svaku od ovih opcija pozdravljam dopune, kao i drukčija mišljenja ili preporuke, uz argumente i ekonomsku računicu. Da odmah kažem - poznata mi je računica o cijeni aparata vs. toner - imala sam fotokopirni NP3050 kojemu sam toner platila 100 kn za 13000 otisaka - mislim da to sve govori. Trenutno mi je prioritet što prije obrnuti uloženo, odnosno zamrznuti što manje i na tome zaraditi, a poslije se ide i na dugoročno veću uštedu. Drugim riječima, bez dokaza o drastičnoj razlici u uštedi i efektima (npr. 6 lp/str i manje - koliko izvučem na ink-jetu), *sada* dati 1000 u odnosu 400-600 kn za laserski printer mi je neprihvatljivo. Za kojih 2-6 mjeseci bih trebala imati više podataka i prostora za neko ambicioznije rješenje, stoga će takvi prijedlozi pomoći definiranju ideje što uzeti *poslije* i koliko ću otprilike trebati odvojiti kn. Hvala svima na pomoći! P.S. Ako netko ima informaciju da se neki odvjetnički itd. ured ili tvrtka rješavaju ovakve opreme - zahvaljujem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
Subjektivno gledano evo vam nekoliko opcija HP OfficeJet Pro K 550 + CISS == 2200 kn == 2* 3000 B&W +3 * 1600 kolor otisaka. Trajnost 100 - 200 K otisaka = novo HP Laserjet 6P == 800 kn == 6000 otisaka == trajnost upitna = rabljeno Lexmark E232 == 800 kn == 4000 otisaka == trajnost 30 k otisaka == rabljeno Canon iP 1900 + CIS == 600 k = 1000 B&W + 800 kolor otisaka == trajnost portoši pa baci == novo HP Laserjet 4L == 500 Kn ==4000 otisaak =trajnost upitna = rabljeno HP LaserJet 5L == 350 kn == 3000 otisaka= trajnost upitna = rabljeno |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|