|
![]() |
#1 |
uglymadafaka
Datum registracije: Dec 2008
|
Da li je procesor usko grlo ako podržava HT1.0, dok ploča nudi HT3.0?
ovak mbo je ma78g-s2h ![]() cpu X2 4400+ Brisbane (2.3ghz) am2 ram 2x 1gb Corsair 800 (5-5-5-?) vga HD3870 512 Zalman ![]() ostatak ,mislim da nije previse bitan (psu 450w,320gb sataII 16mb,lite-on ) grafa mi sasvim dost', povremeno cod4,bf2 i coh ali proc mi se cini (?), koci ostatak drustva, kasni i po hz i ht sta sad..?? ![]() 1. klokati i uzeti kuler (200k) 2. uzeti jaci X2 3. preci na X3,X4 4. ...........................??! (peta kolona: c2d e5200 i p35-ds3l) ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Jedino di budeš dobil određenu korist od svog tog HTa su dual ili quad-socket sustavi s višejezgrenim procesorima i to u svrhu raznih profesionalnih korištenja. Jedino kaj ti se isplati u svemu tome, je da naclockaš taj procesor kolko ide. Bilo koji drugi model s većim HTom, a to su tak i tak Phenomi i novi (zasad Kuma) Athloni ti ne budu nekaj korisnog donijeli. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
uglymadafaka
|
prodam m78g-s2h (za 500) nova, imam kupca kupim m57 s4 (200) polovnu za razliku uzmem kuler (koji?, imam chiefteca) --------------------------------------------------- ili umjesto kulera jaci proc x2 5000+ , 6000+ e,da antec 450 otiso, sad je unutra 450??nesto jel dosta fortron 400w (hd3870) |
![]() |
![]() |
#4 |
-------
|
Prodajom ove ploče koju imaš i kupnjom one s 570 čipsetom budeš samo glupost napravil. Kaj se tiče coolera bilo koji kvalitetniji tipa Freezer64, neki od Scythe, ZeroTHERM ili Xigmatek modela budu i više nego odlični za clockanje, ali onda ti se bolje isplati kupiti rabljeni 5000+ X2 Black Edition s otključanim monižiteljom i naclockaš ga na 3.0GHz (ili više), pa si miran. Da, Fortron od 400W je po snazi i više nego dosta za tu konfiguraciju. Si opće probal naclockati taj 4400+ X2 da se riješiš pitanja dal je procesor usko grlo? Jer nema smisla da trošiš novce na bilo koje komponente, ako sve moreš riješiti s nekim blagim clockanjem procesora. |
![]() |
![]() |
#5 |
uglymadafaka
|
ok kupujem kuler svakak.. prvo oc 4400+ ak rikne manja steta, nego 5000+BE fala ak imas zivaca...? nf570 i 780g ...................koje su PRAKTICNE razlikecipseta ( brzina, pouzdanost, klokanje) koje su prednosti am2+ ak nemam takav proc, ne iskoristavam potencijal novije (i skuplje) ploce, specifikacije znam hvala |
![]() |
![]() |
#6 |
-------
|
Prednosti 780G čispeta i općenito svih ploča koje su bazirane na novim čipsetima su u tome da pored podrške za masu novih procesora, nude i(li) veći broj konektora, bolji layout komponenti na ploči, bolje (u slučaju ploča s SB750 i određenih procesora) clockanje, bolju regulaciju napajanja ili naposlijetku bolju podršku od strane proizvođača i službenih foruma. Kak god okreneš ti trenutačno imaš ploču s još uvijek aktualnim AMDčipsetom, a kupnja koju generaciju starijeg nVidia 570SLi čipseta, jednostavno nema smisla ni u kojem pogledu. Prednosti AM2+ ploča u slučaju da nemaš AM2+ procesor su "ama baš nikakve", tj. ništ posebno. Je da novije ploče imaju bolje i novije čispete, ali to ti ne garantira veći ili bolji overclock, kad je i sam overclock najprije ovisan o znanju i sreći, a tek onda o komponentama. Jasno da novije ploče nude sve i svašta u pogledu clockanja, ali s tim ne garantiraju čuda kod clockanja procesora ili pak same ploče. U slučaju da čisto radi primjera na AM2+ ploču staviš novi Phenom II ili stariji Phenom, onda imaš sve pogodnosti koje dolaze s tim socketom; pristup svim množiteljima/dijeljiteljima za procesor i čipset, ACC u slučaju da ga procesor podržava i tome slično. Ovak AM2+ ploča s AM2 procesorom ne nudi (pored onih osnovnih i dostupnih) neke pretjerane mogućnosti, jednostavno imaš noviju ploču s boljim čipsetom i boljom podrškom za sadašnje i nadolazeće procesore. |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
ne znam sta ces dobiti prodajom ovoga i kupnjog 5000+ pa bio one BE ili ne, nema tu neke razlike od 1ghz u max clocku pa da ces sad vidjeti razliku. I inace s obzirom na ostatak konfe ne vjerujem da je cpu neko posebno usko grlo. Prije ce biti da si sam stvaras problem tamo gdje ne postoji. |
![]() |
![]() |
#9 |
uglymadafaka
|
ne, ne stvaram si problem..... nego pitam da li postoji mogucnost daje x2 4400+(bez oc) preslab za hd 3870 , posto ne znam tocan odnos------ snaga proc-a u odnosu na graficku i obratno , to je sve... komp radi oke, vec sam dosad imao samo slabije vga pa zato i pitanje a i pitao sam za neki chart u vezi toga ...al' izgleda da nema ......kao usporedni chart ATI/nVidia osim toga , komp je prodan frendu koji nije zahtjevan , ali misli ko i vecina 'civila'... sto jaci proc to bolji komp...(dok mu nisam objasnio da bas i nije sve u tome) bitno da ima plocu koja je am2+ pa moze kasnije rijesit x3,x4 kad budu pristupacniji jednostavno se hocu rijesiti sumnje da mu treba ulaganje u skorije vrijeme.....svejedno dolazi am3 , pa cemo vidjet' di smo .. greg SE , ak znas da neko rjesava povoljno bilo kakav x2 proc am2 (moze i x2 3600+) pozeljan 45w javi....moze i mbo mATX s int.vga u kompljet , chipset nebitan ... za neki torentdivx pc imam m57sli-s4 u zamjenu... ako ne , sori na smetnji hvala decki
#10 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
ajde objasni po cemu ti proc koci sustav? cime se ti bavis na kompjuteru da ti ovo nije dovoljno? moja preporuka - prestani fantazirati i brinuti o tome. |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
uglymadafaka
|
Citiraj:
alo...rendula nisam rekao da koci..nego da mi se cini i zato pitam sto ne znam ( tj.nisam superubergeek) da li je x2 4400+ dovoljan za hd3870, dobio odgovor da je ok za tu grafu i sve 5.. jel sad sve ok il' ces jopet u napad.... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|