Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 30.01.2009., 20:37   #1
sultz34
uglymadafaka
Moj komp

sultz34's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Da li je procesor usko grlo ako podržava HT1.0, dok ploča nudi HT3.0?

ovak
mbo je ma78g-s2h HT3.0 (5200mhz) am2+
cpu X2 4400+ Brisbane (2.3ghz) am2
ram 2x 1gb Corsair 800 (5-5-5-?)
vga HD3870 512 Zalman

ostatak ,mislim da nije previse bitan (psu 450w,320gb sataII 16mb,lite-on )

grafa mi sasvim dost', povremeno cod4,bf2 i coh
ali proc mi se cini (?), koci ostatak drustva, kasni i po hz i ht

sta sad..??

1. klokati i uzeti kuler (200k)
2. uzeti jaci X2
3. preci na X3,X4
4. ...........................??! (peta kolona: c2d e5200 i p35-ds3l)
sultz34 je offline  
Staro 30.01.2009., 20:41   #2
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Jedino di budeš dobil određenu korist od svog tog HTa su dual ili quad-socket sustavi s višejezgrenim procesorima i to u svrhu raznih profesionalnih korištenja. Jedino kaj ti se isplati u svemu tome, je da naclockaš taj procesor kolko ide. Bilo koji drugi model s većim HTom, a to su tak i tak Phenomi i novi (zasad Kuma) Athloni ti ne budu nekaj korisnog donijeli.
McG je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.01.2009., 21:07   #3
sultz34
uglymadafaka
Moj komp

sultz34's Avatar

prodam m78g-s2h (za 500) nova, imam kupca
kupim m57 s4 (200) polovnu

za razliku uzmem kuler (koji?, imam chiefteca)
---------------------------------------------------
ili umjesto kulera jaci proc x2 5000+ , 6000+

e,da antec 450 otiso, sad je unutra 450??nesto
jel dosta fortron 400w (hd3870)
sultz34 je offline  
Staro 30.01.2009., 21:13   #4
McG
-------

Prodajom ove ploče koju imaš i kupnjom one s 570 čipsetom budeš samo glupost napravil. Kaj se tiče coolera bilo koji kvalitetniji tipa Freezer64, neki od Scythe, ZeroTHERM ili Xigmatek modela budu i više nego odlični za clockanje, ali onda ti se bolje isplati kupiti rabljeni 5000+ X2 Black Edition s otključanim monižiteljom i naclockaš ga na 3.0GHz (ili više), pa si miran. Da, Fortron od 400W je po snazi i više nego dosta za tu konfiguraciju. Si opće probal naclockati taj 4400+ X2 da se riješiš pitanja dal je procesor usko grlo? Jer nema smisla da trošiš novce na bilo koje komponente, ako sve moreš riješiti s nekim blagim clockanjem procesora.
McG je offline  
Staro 30.01.2009., 22:10   #5
sultz34
uglymadafaka
Moj komp

sultz34's Avatar

ok kupujem kuler svakak..
prvo oc 4400+ ak rikne manja steta, nego 5000+BE

fala

ak imas zivaca...?

nf570 i 780g ...................koje su PRAKTICNE razlikecipseta
( brzina, pouzdanost, klokanje)
koje su prednosti am2+ ak nemam takav proc, ne iskoristavam potencijal
novije (i skuplje) ploce, specifikacije znam
hvala
sultz34 je offline  
Staro 30.01.2009., 22:19   #6
McG
-------

Prednosti 780G čispeta i općenito svih ploča koje su bazirane na novim čipsetima su u tome da pored podrške za masu novih procesora, nude i(li) veći broj konektora, bolji layout komponenti na ploči, bolje (u slučaju ploča s SB750 i određenih procesora) clockanje, bolju regulaciju napajanja ili naposlijetku bolju podršku od strane proizvođača i službenih foruma. Kak god okreneš ti trenutačno imaš ploču s još uvijek aktualnim AMDčipsetom, a kupnja koju generaciju starijeg nVidia 570SLi čipseta, jednostavno nema smisla ni u kojem pogledu.

Prednosti AM2+ ploča u slučaju da nemaš AM2+ procesor su "ama baš nikakve", tj. ništ posebno. Je da novije ploče imaju bolje i novije čispete, ali to ti ne garantira veći ili bolji overclock, kad je i sam overclock najprije ovisan o znanju i sreći, a tek onda o komponentama. Jasno da novije ploče nude sve i svašta u pogledu clockanja, ali s tim ne garantiraju čuda kod clockanja procesora ili pak same ploče. U slučaju da čisto radi primjera na AM2+ ploču staviš novi Phenom II ili stariji Phenom, onda imaš sve pogodnosti koje dolaze s tim socketom; pristup svim množiteljima/dijeljiteljima za procesor i čipset, ACC u slučaju da ga procesor podržava i tome slično. Ovak AM2+ ploča s AM2 procesorom ne nudi (pored onih osnovnih i dostupnih) neke pretjerane mogućnosti, jednostavno imaš noviju ploču s boljim čipsetom i boljom podrškom za sadašnje i nadolazeće procesore.
McG je offline  
Staro 31.01.2009., 13:03   #7
sultz34
uglymadafaka
Moj komp

sultz34's Avatar

ondak, teram 4400+ dokle ide, kupim kuler AC freezer64 je stvarno povoljan (do 150k)
i kasnije nabavim 5000+BE,
ak ima neko viska, da ga odma rijesim....moze na mail
sultz34 je offline  
Staro 03.02.2009., 22:32   #8
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
ne znam sta ces dobiti prodajom ovoga i kupnjog 5000+ pa bio one BE ili ne, nema tu neke razlike od 1ghz u max clocku pa da ces sad vidjeti razliku.
I inace s obzirom na ostatak konfe ne vjerujem da je cpu neko posebno usko grlo. Prije ce biti da si sam stvaras problem tamo gdje ne postoji.
greg SE je offline  
Staro 04.02.2009., 09:31   #9
sultz34
uglymadafaka
Moj komp

sultz34's Avatar

ne, ne stvaram si problem..... nego pitam da li postoji mogucnost daje x2 4400+(bez oc) preslab za hd 3870 , posto ne znam tocan odnos------ snaga proc-a u odnosu na graficku i obratno , to je sve... komp radi oke, vec sam dosad imao samo slabije vga pa zato i pitanje

a i pitao sam za neki chart u vezi toga ...al' izgleda da nema ......kao usporedni chart ATI/nVidia

osim toga , komp je prodan frendu koji nije zahtjevan , ali misli ko i vecina 'civila'...
sto jaci proc to bolji komp...(dok mu nisam objasnio da bas i nije sve u tome)
bitno da ima plocu koja je am2+ pa moze kasnije rijesit x3,x4 kad budu pristupacniji

jednostavno se hocu rijesiti sumnje da mu treba ulaganje u skorije vrijeme.....svejedno dolazi am3 , pa cemo vidjet' di smo ..

greg SE , ak znas da neko rjesava povoljno bilo kakav x2 proc am2 (moze i x2 3600+) pozeljan 45w
javi....moze i mbo mATX s int.vga u kompljet , chipset nebitan ... za neki torentdivx pc imam m57sli-s4 u zamjenu... ako ne , sori na smetnji
hvala decki
Staro 04.02.2009., 11:09   #10
rendula
Registered User

Datum registracije: Oct 2003
ajde objasni po cemu ti proc koci sustav? cime se ti bavis na kompjuteru da ti ovo nije dovoljno? moja preporuka - prestani fantazirati i brinuti o tome.
rendula je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.02.2009., 17:15   #11
sultz34
uglymadafaka
Moj komp

sultz34's Avatar

Citiraj:
Autor rendula Pregled postova
ajde objasni po cemu ti proc koci sustav? cime se ti bavis na kompjuteru da ti ovo nije dovoljno? moja preporuka - prestani fantazirati i brinuti o tome.

alo...rendula nisam rekao da koci..nego da mi se cini i zato pitam sto ne znam ( tj.nisam superubergeek) da li je x2 4400+ dovoljan za hd3870, dobio odgovor da je ok za tu grafu i sve 5..

jel sad sve ok il' ces jopet u napad....
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno