|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2007
|
canon pixma 3000 ne printa-pomoć
već se duže vrijeme patim sa svojom pixmom 3000 pa ako ovdje ne dobijem rješenje ide u krupni otpad. naime već bi odustao ali ne vjerujem da je softverski a ne hardverski kvar. kad pošaljem ispis printer odrađuje normalno kao da ispisuje ali nema otiska na papiru. sve što sam znao i našao na netu probao sam ali bez uspjeha. stavljao sam i nove zamjenske tonere. da je glava zasušila sumnjam jer na njoj ima svježe boje nakon pokušaja ispisa. možda je netko imao ovakvih problema sa canonovim pixmama pa neka puca... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
probaj izvadit glavu iz printera i stavit u tanjuric od salica za kavu, nasipat malo destilirane vode (da se donji dio prekirje).. takodjer i gore, na sita, nasipaj destilirane vode i ostavi preko noci... obavezno destiliranu, jer ova iz vodovoda ima kamenca, pa napravis vise stete neg koristi... poslije namakanja, obrisi papirnatom maramicom, stavi u printer i probaj napravit cleaning i nakon toga nozzle check... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
to sam negdje pročitao na netu gdje se savjetuje umakanje u toplu vodu ali vidiš nitko se nije sjetio da bi to trebala biti destilirana voda. napravit ću ovo sa destiliranom vodom pa javim rezultate. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
pogledaj ovdje http://www.normediasolutions.com/gui...head_cleaning/ ja sam svoju glavu od pixme cijelu noć držao u pol litre alkohola
![]() |
#5 |
Registered User
|
ovaj savjet sa destiliranom vodom svima bi preporučio jer glava nakon takvog tretmana je kao nova. moj problem je u tome što je glava vjerovatno hardverski riknula i nema pomoći jer kad pustim print tinta izlazi na čelije ali nema ispisa, postoji miogučnost i kvara na matičnoj ploči printera. neću se više zamarati sa njim već slijedi kupovina novog printera a moj izbor je pixma 4500 . |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
NITKOV
|
pogle cijenu u diskontu24 http://www.diskont24.com/product.php?productid=23101
![]() |
#7 |
NITKOV
|
Mda, nikakvo čiščenje, potapanje u alkoholu nije pomoglo. Moja pixma je definitivno uginula. Ona je svoje isprintala, i to u velikim količinama. Al dobro, to je jedan od rijetkih komada hardvera za koji mogu reć da se definitivno isplatio. Ništa, pixma ip4500 je slijedeći izbor.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
da dignem temu iz mrtvih ![]() Radi se o canon ip1000 u njega idu one jeftine tinte od 10kn... imam takav doma ispravan i dođe mi još jedan koji printa ali nema otiska ni jedne boje,,. pomislim odma glava se zašulišila , fino ja to očistim da boja prolazi, stavim nove boje unutra i opet isto... ma reku idem ja probat tu glavu u svoj printer da vidim da nije možda riknuo onaj kabal koji ide na glavu ili sl. Stavim tu glavu svježe očišćenu glavu u svoj printer i ista stvar, printa ali nema otiska.. nakon toga vratim "svoju" ispravnu glavu u svoj printer koji je do maloprije radio odlićno i on više nema otiska niti jedne bolje, printa printa ali izlazi prazan papir... pretpostavljam da je riknulo nešta na štampanoj ploćici od printera.. zna možda netko na šta obratiti pažnju? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|