Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Operativni sustavi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.02.2009., 21:04   #1
mrVivi
Premium

mrVivi's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Windows Vista 64 istalacija sa HDD

da li je moguče Vistu instalirati sa Hard diska i kako malo sam po netu čaprko i vidim da ljudi samo govore da je moguče ali iz OSa ali mene zanima da li je moguće pokrenuti njenu instalacisku proceduru s hard diska na računalu koje nema pred instaliran niki OS a na raspolaganju nemam DVD Drive.

WinXp je moguče instalirat odakle god hočeš dokle kod imaš bootup disketu ili USb stick da li je moguče isto napraviti s Vistom.
mrVivi je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2009., 14:53   #2
Hunt.ONE
ЬГΛY.Z0ИЗ
Moj komp

Hunt.ONE's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Oglas

Oglas
Staro 04.02.2009., 17:27   #3
mrVivi
Premium

mrVivi's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Ja sam to sredio sa WinXp live njega sam boot-o sa USB HDDa on mi napravi Image drive u koji sam loadao Vista iso i tako pokrenuo instaler kad se komp reseto iskopčo sam USB drive i nastavio instalaciju.
mrVivi je offline   Reply With Quote
Staro 13.02.2009., 15:06   #4
OpticPen
Registered User

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor mrVivi Pregled postova
da li je moguče Vistu instalirati sa Hard diska i kako malo sam po netu čaprko i vidim da ljudi samo govore da je moguče ali iz OSa ali mene zanima da li je moguće pokrenuti njenu instalacisku proceduru s hard diska na računalu koje nema pred instaliran niki OS a na raspolaganju nemam DVD Drive.

WinXp je moguče instalirat odakle god hočeš dokle kod imaš bootup disketu ili USb stick da li je moguče isto napraviti s Vistom.
ima jedna super stvar, a zove se winPE (to je kod viste ono sto je kod XP-a boot flopy - najjednostavnije pojasnjenje.) pogledaj malo na internetu, alat se zove WAIK (to je u biti skup alata, u kojem, izmedu ostalog mozes izraditi .wim image) - imas na technetu uputstva ... npr. na http://technet.microsoft.com/en-us/l.../cc764409.aspx

medutim, ako ti nemas CD/DVD drive (ovo sam shvatio kao pogon jer medij moras imati .. posto si vistu morao kupiti legalno u ducanu.), morat ces instalaciju obaviti preko mreze. ako nemas mrezu, tj. ako imas samo jedno racunalo i samo jedan hdd. onda ces morati taj disk izvaditi, vistu instalirati negdje drugdje i tamo napraviti sysprep koji ces zatim snimiti na svoj hdd. .. koji onda mozes vratiti u svoje racunalo.
tada ce ti se instalacija podignuti sa tvog hdd-a. nakon sto instaliras vistu, moras izvrsiti aktivaciju preko interneta ili preko telefona. (to svi znamo kako ide, posto svi koristimo legalnu vistu)

Zadnje izmijenjeno od: OpticPen. 13.02.2009. u 15:22.
OpticPen je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno