|
![]() |
#1 |
Datum registracije: Dec 2006
|
![]() Evo planiram staviti dual boot: XP, Vista i ostalo (znaci 3 particije). Zanima me kako najbolje iskoristiti prostor da sve radi kako treba. Na jednom disku XP + mjesta za igre, 2. Vista i 3. za multimediju. Koliko kojem OS-u treba mjesta za nesmetan rad? Radi se o 250 GB HDD-u
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
xp - minimalno ti treba 1.5GB slobodnog prostora na disku - (po microsoftu) vista - min. ti treba 20GB (15GB slobodnog prostora) - (po microsoftu) ja bi ga podijelio na 75GB + 75GB + 100GB. takoder ovisi o tome da li mislis igrati igre na visti. (ja ti ne znam koliko igre zauzimaju prostora, tako da tu ne zelim nista komentirati.) isto tako, ne znam da li ces na 3. particiju stavljati filmove. ako ces ih stavljati, onda je 100GB pupitno. u svakom slucaju, podijeli disk na 3 priblizno jednaka dijela i radit ce sve ok. jos bolje bi ti bilo da napravis jednu ili dvije particije (100+150),instaliras samo vistu (xp baci u smece,hehe) a filmove i muziku stavljaj na externi hdd. to je skuplja varijanta jer zahtjeva dodatno ulaganje i dodatne troskove.ali ces dobiti prostor na kojem ces moci pohranjivati svoj backup .. koji naravno radis redovito.); btw., ovo za xp sam se naravno salio .. ali u svakoj sali ima ponesto istine. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Ako misliš stavljat xp, ne vidim potrebu za vistom. Ako je xp orginal (i imaš 4gb rama) i misliš ga updateat, ja bi 50gb za njega stavio i ostalih 200 za multimediju, u protivnom možeš i manje, 40npr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
|
||
![]() |