|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2004
|
drustvo mrtvih GPUa - gf4ti4200
Ovak, imam ju vec preko godinu dana, i zemska pocela srat. simptomi : garbage display u dosu. necitljivo apsolutno, od njenog bios boota do onog system screena prije loadanja windowsa - bios boot je cist ko suza, al kad udjem u bios, doslovno ne vidim namjestit settingse. u 2d dos igrama isto sranje - pixeli krive boje i na krivim mjestima :), u starijim 3d igrama relativno okej (quake2 ima neke prozirne pixele i slicne sitne pizdarije, zamjetno al nije da smeta), u relativno novijim 3d igrama nikako nije ok (warcraft 3 mi ima neke cudne crne tockice koje blinkaju i random se pojavljuju na ekranu), a u doomu3 je situacija ko u quakeu2, al potencirano. daklem, prozirni pixeli (koji se manifestiraju kao bijele tockice ili neke druge boje) svud po mapi, magla (koju totalno abjuzaju u toom doomu, valjda zbog atmosfere:) isto koma, sve puno tih debilnih garbage pixela i ina sranja. windows grafika okej - tu i tamo se zna pojavit koja crvena tockica na ikoni, ili na slici u web browseru. afkors, ljudi od kojih sam kupio (inace, gainwardica je sa 128 rama) kazu da se pregrijava. reko ok, razumljivo, i kupim jaci kuler i dobim fino kulere i za memoriju. ali, opet isti shit. onda sam ja iso sam provjerit koj tu kurac ne stima - dekloko sam, gasio jedan po jedan setting u GTU-u, RT-u, njenim settinzima, od vsynca, preko zbuffera do neznam cega sve ne. sve sto sam uspio skuziti je da - ako memoriju skinem sa 512 (default) na 400 ili 333 - broj tockica u warcraftu se jako jako smanjio, al su jos uvjek tu i zivciraju, a i one crvene linije i tockice u windowsima se isto opet pojavljuju, al u daleko manjem broju i tek nakon dosta dugog up-timea. nakon toga sam flashnuo karticu, skinuvsi bios sa www.nvplanet.com - upalio komp - slova u dosu kristalno cista. skoro sam se popiso u gace od srece, al nakon sto sam isprobo 3d igre - same old, same old. mnogo ljudi sam pitao sto da radim s ovom karticom, dosta ih je reklo da se memorija spakirala i sprema se otic - al posto nemam novaca a i igra mi se kvejk crkavanje kartice nije opcija. nisam neki hardware freak, igram quake2 i eventualno zapalim wc3, a na lanu mozda q3, starcraft ili counterstrike ako prilike bas nalazu, tak da GF6800ULTRA zagovaratelji - f0f u troskocima :). Isto vrijedi i za ATijevce, ne vjerujem u ATi, ima jednostavno preruznu grafiku u q2 :p. Da je po mome, ja se nebi nikad maknuo s moje voodoo3 al tehnika i umiranje iste nakon dobre 4 godine overclockane sluzbe je nalozilo kupovinu nVidia kartice. daklem, vi rijetki koji se znate sluzit lemilicom i znate se sluzit svojim rukama, sto da joj napravim ? Imao sam neki prijedlog da zamijenim neka 2 kondenzatora naprijed, al neam ideje o tim kondenzatorima, sto oni predstavljaju, di ima za kupit novih, po cem da nadjem bas iste takve i slicne pizdarije... cuo sam i da ta serija geforcea ima problema s dovodjenjem napona (par milivolti previse daje toj jebenoj memoriji) i neznam el bi se to sredilo kupovanjem jaceg kulera (sjecam se jos od klokanja svojeg celerona 333 na 500 da je dizat voltazu procesora relativno sigurno ako imas dovoljno cooling powera), al kako memorija podnosi tih "par" milivolti previse - nemam ideje. strucnjaci - daklem financijska situacija : 0kn alati : lemilica, serafciger, cigarete, upaljac. Maticna mi je Abit NF7-SL, 512 kingmaxovih 433-ddra, samsung 959nf, sata hard, onboard zvucna, barthon 2500+ znam da nema apsolutno nikakve veze s nicim moj sys, al znate kak kazu - nada umire zadnja. al nada je kurwa, a nada se zove moja susjeda. what can i deeeeeeew ?
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Mislim da joj nema spasa. Sve mi smrdi na onaj "pink" sranje što se dešavalo najčešće na Gain. karticama. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Ehej blesseru ![]() Evo ti koja mudra od kolege kvejkera. Kao prvo,odnesi do nekog tu kartu i vidi jel sere samo tebi(mozda ostatak konfe zbilja ima nekog utjecaja) il je zbilja pred umiranjem. Kao drugo,ako ti je karta srala od pocetka onda ju vrati liku od kojeg si je uzeo,jebi mu sve po spisku i nek vrati pare. A kao trece,ako nista od ovog ne pomogne,kupi si novu jer s lemilicom neces napravit nista. Ako ces kupovat novu onda ti je najbolje uzet istu grafu...s obzirom da ne igras dx9 igre.Rabljene se prodaju za kakvih 400kn (mozda i manje) a imas i novu u HG-Spotu za cca 500kn. Ako ne nadjes nista imam ja jos uvijek voodoo2 u ormaru i dokurca za q2 ![]() GL HF
Mobile 2500+ @ 200x12=2400MHz @1,7v Buffalo Value 3200 2x512MB (6-3-3-2.5, 2.6V) @ 400MHz Abit NF7-S rev. 2.0 + Zalman plavi Tagan 380W PSU Thermaltake Silent Boost cooler Albatron 6600GT + Zalman VF700-CU Seagate 120Gb SATA Midi Tower CHIEFTEC bx-01bbsl-w, srebrno Samsung SyncMaster 957MB Logitech MX500 Windows XP |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2004
|
e zdrao pivo. morat ce bit ovo trece. kuis al fora je u tom sto mi je financijska situacija na nuli. :/ rabljenu ovu karticu necu kupit vise nikad (mos pretpostavit zasto), a bojim se da kad cu ja imat 500kn tih kartica vise nece bit u prodaji... a i frico mi preporucio da si kupim r9800pro. pa sad gledam - 1800kn za r9800pro, malo mi je puno al svaki put kad mi je fric reko da nesto kupim - to je trajalo minimalno 2 godine ![]() pa sad mislim al opet me jebe ono gornje - kad cu ja imat 1800kn u komadu - pitaj boga oce toga jos bit u prodaji ![]()
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
R9800pro je trenutno super buy...ali ako zbilja ne namjeravas igrat nista zahtjevnije onda ti ni ne treba takva grafa. Ako se odlucis na kupovinu takve "skuplje" grafe,mislim da ce dok ti skupis pare biti i boljih dealova nego sto je sad r9800pro. Recimo 6600GT ce ti bit tako neka cijena kao 9800pro a bolja je karta....usput je i od nvidie pa ti kvejk nece biti ruzan ![]() Inace 5900XT ti je nekih 1400kn,nije puno losiji od 9800pro a jeftiniji je par stotina i od nvidie je...ako zelis kupovat odma. Moj vote ipak ide na 6600GT (ako ne bude skup),jedino sto AGP verzija nece izac jos neko vrijeme... Ako ces kupovat nesto jeftino onda uzmi definitivno stari ti4200,sve ove ostale jeftinjakuse su sporije od njega u dx8 a skuplje su....dakle bad times.
Mobile 2500+ @ 200x12=2400MHz @1,7v Buffalo Value 3200 2x512MB (6-3-3-2.5, 2.6V) @ 400MHz Abit NF7-S rev. 2.0 + Zalman plavi Tagan 380W PSU Thermaltake Silent Boost cooler Albatron 6600GT + Zalman VF700-CU Seagate 120Gb SATA Midi Tower CHIEFTEC bx-01bbsl-w, srebrno Samsung SyncMaster 957MB Logitech MX500 Windows XP |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Ak će ti bit lakše i meni se gaonward 5900xt gs zapalila samo od sebe prije nekoliko dana:confused: |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
GeForce 4ti je i danas klasa za sebe, ne bi imao ništa protiv da mi netko "uvalja" GF4 4200/4400/4600 umjesto ovog 9600PRO. Nikako da prežalim onaj Inno3D ti4400/128 koji je bio a akciji za 550kn, i to prije više od godine dana , šmrrrrtz ![]() A za sve je kriv (kao i uvijek) Black Dragon koji me nije obavijestio na vrijeme, nego se sjetio 2 tjedna prekasno... Qrvo ![]()
![]() |
#9 | |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Ako si tako sentimentalan što se tiče gf4 dam ti ja svoju ti4200 (dolje) u zamjenu za tu tvoju r9600 ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
The Man
|
Citiraj:
Ako si tako sentimentalan što se tiče gf4 dam ti ja svoju ti4200 (dolje) u zamjenu za tu tvoju r9600 ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
The Man
|
Sorry zbog 2 posta neznam zašto su dva ali eto