|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Novi printer Canon MP610 ili MP630?
Imam dvojbu oko kupnje printera. Potrebno mi je da ima ispis na CD/DVD no kako sam vidio da je cijena "normalnih" i višenamjenskih više-manje slična odlučio sam se za višenamjenski. Tražio sam model (najjeftiniji) koji ima zamjenske tinte. Odluka je pala na MP630 no dvojba je postojala jer mi je 1200 kn možda malo puno s obzirom da ne printam previše. Tada sam naišao na MP610 koji je pretpostavljam preteća ovog 630. Vidim da ima različite tinte i da ima zamjenske dok za model 630 nisam ugledao. Zanima me da li je 610 povučen s tržišta i da li ću se zeznuti ako ga kupim i onda ne budem mogao kupiti tintu za njega? A možda postoji i neki bolji model? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
kupi 610 dok još možeš. poznata je canonova politika: čim se pojave jeftine zamjenske tinte i preplave tržište, miču modele s polica i donose nove. 610 koristi iste tinte ko i moj ip4500, možeš ih nabaviti već za 9kn. rade super, nema razlike. pogledaj topic ispod, printeri sa jeftinom zamjenskom tintom. pisao sam o tom. 630 ima lan, tako da može biti mrežni printer. ostalo je gotovo isto ko 610. nemaju više ni što revolucionarno izmisliti pa se diče kako kao imaju sw za uklanjanje crvenih očiju i neki image fix! moš mislit jakih funkcija. moj ip4500 radi super, samo ćeš se ko i ja malo morati poigrati sa postavkama boja, jer po defaultu printa dobro samo na canon papir. a nisi valjda lud i plaćati nešto 10x skuplje samo da bi mogao printat po default postavkama. tisak na dvd-cd je isto odličan. kako radi skener, pitaj ove koji ga imaju. što se tiče lan-a, ja sam to riješio sa siemens555 ruterom koji ima usb port odnosno ima print server. sve radi savšeno: namjestio sam printer da ide u standby nakon 10 min neaktivnosti. nakon zahtjeva za printanjem, printer se upali, obavi posao i ugasi. ako te zanima ova konfiguracija, javi pa ću objasniti. uvjet je da imaš ruter koji podržava print server odnosno ima usb, siemens555, thompson speedtouch780,.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Nažalost nisam uspio nigdje naći MP610. Pisalo je na nabava.net da ih ima ali to su stare informacije pa sam uzeo MP630. Sad još samo moram urediti postavke da printa i na obićnim papirima bolje. Ajde molim te ako ti nije teško da mi objasniš te postavke oko boja i to da namjestim za neaktivnost da se gasi. To mi je uvijek bio problem jer sam zaboravljao ugasiti printer pa se cesto znalo desiti da se osusila ili potrosila tinta. Nazalost presao sam na Optimu pa njihovi modemi nemaju USB ulaz. No vidim da printer ima infracrveni port i utor za USB. Mozda se moze staviti bluetooth u njega pa da s laptopom printam preko bluetootha? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() tu imaš pod auto power. što se tiče postavki boja, ja koristim slijedeće: ![]() po canon specifikaciji ima BT pa pogledaj malo oko toga u uputstvima. šteta što nisi našao 610, dok se ne pojave zamjenske tinte, jedno punjenje ( 5 kom) će te koštati oko 350kn prema 50-70kn koliko bi bilo za 610. nekidan sam u merkuru vidio da još imaju pixmu 4500, iako je generalno povučena s tržišta. da si se malo potrudio, možda bi negdje našao i 610. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Nažalost na printeru nemam opciju auto power on/off tako da ništa od toga. 630 ima Bluetooth i IC no za BT izgleda treba kupiti BT reciver i upiknuti ga u mjesto za USB. Na taj način ga mogu koristiti sa laptopom. Vjeruj mi tražio sam i zvao sve moguće no nigdje ga nisam našao. Valjda sam takve sreće da kad god mi rikne printer ja moram uzeti novu seriju jer se stara povukla s tržišta. Budu valjda uskoro napravili te zamjenske pa će biti jeftinije. Ionako ne printam puno pa dok dođu te mogao bi pregrmiti s ovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VW Test Driver
Datum registracije: Dec 2005
|
pa piše pod ve-mil stranici da koristi ove tinte ovaj novi mp630 a tih ima zamjenskih, ili nema??? PGI-5BK, CLI-8BK, CLI-8C, CLI-8M, CLI-8Y http://tehnika.realis.hr/product_inf...oducts_id=6408 http://tehnika.realis.hr/product_inf...2e90328b1408a1 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Mislim da još nema zamjenskih za mp630. Neka me netko ispravi ako griješim.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |