|
![]() |
#1 |
Jack of all, master of none
Datum registracije: Jan 2009
|
PSU Corsair VX550W dovoljan za 9800GTX+AMP?
Zanima me ako je moje napajanje (Corsair VX550W) dovoljno za Zotaca 9800GTX+AMP, nemam neka velika trošila po kućištu, 1 hard, 2 venta (12 i 8), 1 neonka, cpu je na 1.35V, sadašnja grafa 9600GT. Imam dovoljno struje za beštiju od Zotaca? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Imaš struje i za tri takve. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
P.E.B.K.A.C.
Datum registracije: Jan 2007
|
Master: E7200, 3MB L2, M0 {TT Big Typhoon VX @3500mhz}/Gigabyte P35-DS3P/2x1GB SuperTalent CL4 Overclock DDR2 800Mhz + 2GB Kingmax/Coolermaster Extreme Power 430W/XFX 8800GTX {Arctic Cooling Accelero Extreme} /Seagate Barracuda 250GB/Pioneer DVD-RW/ Periferija: LG W2242T 22"/Logitech X-230/Razer - Death Adder/LCD TV Toshiba WL66Z Regza 32"/Thrust Keyboard+Mouse Wifi/Logitech ChillStream/Sharkoon Rebel12
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
CPU sam vrtio stabilno u OCCT-u par sati... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
|
Priča se nastavlja...
Nakon čišćenja biosa komp se normalno digao, instalirao sam drivere, izvrtio ga u 3d marku, nakon toga digao proc na stari oc (2.8 na 3.5 GHz, voltaža s 1.25 na 1.35) i wisi se ne dižu, blue screeen, spustio voltažu proca na default i onda bi se komp smrznuo nakon minute u windowsima, nakon toga load-ao defaultne postavke biosa i sad se čini stabilnim ne zatilta nakon minute, da mu nije stvarno napajanje preslabo? Zadnje izmijenjeno od: Doink the Clown. 13.03.2009. u 09:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako ne vjeruješ nekoliko ljudi da je napajanje i više nego dosta onda kupi novo od 1kW (to će sigurno bit dosta ![]()
![]() |
#13 |
|
Memorija je stara mjesec dana! Grafa 2 dana, proc 3 tjedna, a čim se digne voltaža proca nastaju problemi, napajanje mi je jedino logično objašnjenje. Inače, cpu je sa 9600GT na oc-u bio stabilan, znači grafa jede više struje=nema dovoljno struje za proc... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Nema šanse da ti je napajanje preslabo. Na tvome mjestu ja bih započeo sa testiranjem komponenti i to jednu po jednu jer očigledno nešto ne štima s njima bez obzira što su sve praktički nove. MemTest, OCCT,... u ruke i na posao. Naravno, sve moraju biti da defaultu.
![]() |
#15 | |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() Link |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
Cpu radio u loadu (OCCT) par sati prije par tjedana stabilno, znači sa starom grafom... Memorija nije dizana uopće radi na defaultu, možda napajanje ima neki kvar? Izvrtit ću mem test za svaki slučaj, ima neki program za dijagnostiku napajanja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Nema.I nije ti sigurno problem do napajanja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
vjeruj mi da ti je problem do napajanja imao bi drugacijih problema npr nesto bi ti koji disk a spojen je onda bi ti se pogasilo pola racunala tipa cd.rom diskovi ventovi i to.... ovo meni sve smrdi na memu jer on i maticna su najslabije karike u lancu kod oc.a za tvoju grafu napajanje je i vise nego dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Moderator
|
Citiraj:
prije je bilo smrzavanje sistema ili restart No kod njega definitivno nije problem napajanje (osim ako je neispravno) jer VX550 može tjreat puno puno više. Razer je vrtio tri 8800GTX na tom napajanju tako da mu jedna 9800GTX+ definitivno nije problem
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Trebalo bi vratiti sve na default u BIOS-u i clear CMOS-a od nekih 10,15min napraviti,naravno i isključiti PSU utičnicu,baš sve. Kada bi komp bio na stocku to bi moralo ići kao metak,sa postepenim clockanjem sigurno ćeš odrediti u čemu je problem. Ovako možeš samo nagađati,a pod jasnom pretpostavkom da 9800GTX+ vuče više od 9600GT,šta je činjenica,ja bi na tvom mjestu poslušao dečke,napravio ovo gore,sve na default,i prvo pucao na NB voltažu i RAM. Meni se čini da ti neće stabilno raditi zbog te dvije stavke,možda da NB staviš umjesto 1.25 na 1.4 a RAM pomakneš sa Auto ili 1.8 na 1.85 ili 1.9/1.95. Tko zna, možda bi pomoglo za prvu ruku.. Memu bi trebalo u takvoj konfiguraciji downclockati na 800,400x7 nek bude proc, i to je neki početak stabilnog testa (stock). A i FSB/DRAM je 1:1 šta je često od velike koristi. Samo razeru nije ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Moderator
|
Citiraj:
dosta je da napajanje otpoji iz mreže i izvadi bateriju na 10-15s i vrati je nazad a ako baš hoćeš bit ziher neka stisne PowerOn tipku dok je PSU otpojen i baterija vani Name one! ![]() Kakve koristi ima tjeranje 1:1 ako ti recimo CPU ima strap 200MHz a ti imaš RAM koji može radit na 1066MHz bez bada, ili u još nepovoljnijem slučaju ako imaš DDR3 RAM koji može radit na 1600MHz Za početak možeš ga isprobat u drugoj konfi ili uzet multimetar u ruke i pratit napon na +3,3V, +5V i +12V
![]() |
![]() |
#28 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Jer 1:1 ima viši PL nego ostali,prema tome i manje sjeda na čipset za koji mu onda treba i manje napona.A ja se mogu okladit da mu upravo tu puca. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
koja je onda korist kupit 1066MHz RAM ako ćeš ga vrtit na 400-666MHz ovisno o tome koji CPU imaš Ja govorim o performansama dakle tu će obično ekipa koristit onaj djelitelj koji im najviše paše
![]() |
#30 | |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Nema veze šta sad RAM nativno radi na 1066mhz.Čisto kako žile kaže ostaje više prostora kasnije za čip da zakolje,ako je on izvor nestabilnosti. Evo šta drugi kažu : http://www.overclock.net/intel-cpus/...l-e7400-4.html |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|