|
![]() |
#1 |
Zule
Datum registracije: Mar 2005
|
Sony Blu-Ray BDP-S350 player i zvučnici za surround?
Bok svima, imam jedno brzopotezno pitanje vezano uz kupovinu 5.1 zvučnika za Sony blu-ray player i spajanje istih. Prvo, da li je moguće spojiti set surround zvučnika direktno na taj player i kako bih to sredio (koaksijalni, optički)? Ako ne, koja je druga opcija? Telka je Sony KDL-40S4000, player je gore navedeni, htio bih još samo pobacat te zvučnike po sobi pa da sve bude spremno za filmski dernek. ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Otprilike potpuno ista svar ti je spoji ili koaxialnim ili optickim koji imas !
Nisam za EU. Globalizacija je navece zlo koje je do sada snaslo nas planet ! Na forumu sam da ako nekome mogu pomoci, a ne voditi sulude beskonacne rasprave tipa ciji je veci i tko je bolji tehnicar! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ali moras imati zvucnike sa dekoderom Logitech Z-5000 ili sl. (cini mi se nisam 100$% siguran za oznaku) ili kakav reciver za kucno kino + zvucnici.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Je apsolutno, da mora imati ili aktivne zvucnike ili neki drugi audio 5.1 sistem, a Logitech Z-5500 je recimo takav pod racunalnom opremom, ali za cijenu toga je bolje onda kupiti neki recimo Yamaha reciver i Yamaha 5.1 komplet zvucnika i sve skupa to kosta 1900 kn a Logitech Z-5500 kosta 2800 kn
Nisam za EU. Globalizacija je navece zlo koje je do sada snaslo nas planet ! Na forumu sam da ako nekome mogu pomoci, a ne voditi sulude beskonacne rasprave tipa ciji je veci i tko je bolji tehnicar! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zule
|
Hvala vam, to me zanimalo, dakle ipak treba nekakav receiver, ocekivao sam da to radi kao klasicno kucno kino, dvd player i set zvucnika, izgleda da nista. Imate kakvu preporuku za ok set zvucnika i receiver za sobu cca 20 kvadrata? Ne preskupo po mogućnosti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
hdtelevizija.com editor
Datum registracije: Jun 2008
|
S350 nema 5.1 ili 7.1 analogne outpute da bi prikljucio surround kino direktno na player. Sto se dekodera tice s350 ima sve potrebne DD hardwerske dekodere ali zvuk salje preko HDMI izlaza za 7.1 ili preko optickog kabla za 5.1 sistem zvucnika. Ako se odlucis za 7.1 morat ces uzeti av receiver(po mogucnosti sa DTS HD hardwerkim dekoderom posto ga s350 nema ima samo Dolby True HD dekoder) koji ces spojiti na telku preko hdmi kabla, a s350 ces spojiti takodjer na av receiver preko hdmi kabla. Zvucnike ces spojiti na av receiver. Mozes naravno u ovoj varijanti spojiti i 5.1 zvucnike ili samo stereo, kako god zelis jer je ogromna prednost imati av receiver. Ako ti je ova varijanta skupa mozes uzeti kako su ti predlozili z-5500 i optickim kablom povezati player i hardersku dekoder (kutiju) od z5500 s tim da neces moci koristi napredne HD algoritme (DTS HD i Dolby TrueHD). Mislim sa obzirom na ostale kompoente da bi ti bio dovoljan sony dg720 ili dg820 av receiver sa hardwerskim DTS HD i Dolby TrueHD dekoderima a imas jeftinih Yamahinih i Magnat zvucnika u Ronisu recimo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zule
|
Hvala ti puno Nani, odličan odgovor, ali nazalost preskupa mi je ova zadnja opcija koju si naveo, trebam sto jeftinije a ucinkovito rjesenje za 5.1 sustav u sobi 5x4, nista prejako. Bas glupost sto taj blu-ray player nema izlaze za 5.1 set :S Trebao bih nekakav receiver i zvučnike do 2000kn max, posluzit ce i oni iz klasicnih setova dvd kucnih kina za 900kn. :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
hdtelevizija.com editor
|
U tom slucaju uzmi bilo koje 5.1 kucno kino sa SPDIF-in ulazom. (digitalni opticki ulaz) Recimo PANASONIC SC-PT465E-K http://www.ronis.hr/?panasonic/232/k...e-k/SC-PT465EK Na tv-u ces ukljuciti s350 u HDMI 1, u HDMI 2 kupljeno kucno kino. s350 ces onda sa optickim kablom povezati sa kucnim kinom. s350 pozadi ima opticki izlaz a kucno kino opticki ulaz. U opcijama zvuka na s350, postavit ces spdif na 5.1 i out. U opcijama kucnog kina ces prebaciti zvuk na spdif in (prilikom reprodukcije filma) sa s350. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zule
|
Nani, trebam tvoju pomoć opet ![]() Frend i ja smo nakon duge potrage naletjeli na ovo čudo http://www.audio-video.com.hr/produc...ID=2257&cID=18 Izgleda da ima sve što nam treba, jel tako? Taj player i blu-ray player spojimo preko spdif-a, u telku ubacimo 2 hdmi-a iz oba playera. Posljednje pitanje: hoćemo li preko takvog setupa moći gledati tv programe takodjer preko zvucnika od kućnog kina? Fakat sam laik ![]() Hvala |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
hdtelevizija.com editor
|
Sve u svemu, da bi gledao telku preko kino zvucnika moras isto uraditi sa telkom kao i sa s350, spojiti je preko spdif-a ili preko analognih cinceva (bijeli i crveni) ali u tom slucaju neces imati 5.1 za kanale koji podrzavaju dolby digital vec ces imati samo 2.0 stereo zvuk. Sto se zvuka tice nisam cuo tog Samsunga ali znam da Panasonicova kina imaju sigurno bolji i jaci zvuk. Da bi i telka i s350 imali 5.1 moras imati 2 spdif ulaza na kucnom kinu. Moj ti je prijedlog da razmislis o yamaha setupu za 2700kn; AV receiver; rx-v363 1449kn http://www.ronis.hr/?yamaha/170/rece...-titan/RXV363T Zvucnici; YAMAHA NS-P270 1289kn http://www.ronis.hr/?yamaha/332/set-...k/NS-P270black Ako nemas novce u ovom momentu, strpi se i skupi jer ti se ovakva investicija isplati uzeti jer si sa kucnim kinom ogranicen u svakom pogledu. Sto se zvuka tice i ulaza mislim da ces za ove novce biti presretan. Ovaj receiver ima 2 HDMI ulaza tako da ne moras kupovati spdif kabal sa s350, vec i sliku i zvuk ce ponijeti hdmi kabal. U setupu receivera ces izabrati 5.1 output za s350. O kvalitetu zvuka da ne govorim izmedju kucnog kina i ovakvog setupa. Naravno i tv ces moci prikljuciti preko spdif kabla na receiver. Kao i konzole ili satelitiski receiver na drugi HDMI ulaz ili komponentne ulaze. Danas sutra kad budes uzimeo opet neku drugu linijsku komponentu neces je moci prikljuciti vise na kucno kino jer nemas ulaza dovoljno, zato ti kazem razmisli o ovom jeftinom a odlicnom yamaha setupu. Zadnje izmijenjeno od: Nani. 25.01.2009. u 06:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
![]() Citiraj:
NANI a moze li mi reci koliko je to u evra pa da vidim kakva je razlika u ceni kod nas. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zule
|
Našao sam Yamahu RX-V363 na akciji u "Boje Zvuka", 1300kn. To je riješeno. Što se zvučnika tiče imam dilemu: Yamaha NSP-BL110 http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=020597 ili Sony FCR-4000 http://www.svijet-medija.hr/Article....=14072&sid=154 Uz one prve bi trebali i zidni nosači, a zanima me kako bi se ovaj drugi 5.0 setup ponašao u filmovima. Unaprijed hvala Nani ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
hdtelevizija.com editor
|
Evo naletih na kombo u HG spotu; http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=039042 Yamaha NSP-BL110 + rx-v363 za 2000kn Koji god sistem uzmes neces se pokajati. 5.0 sistem se ponasa kao i 5.1 sistem ali bez dubokih tonova(u nedostatku subwoofera), s tim da neki skuplji zvucnici imaju ugradjen sub pa su u stanju pored srednjih odnosno visokih reproducirati i duboke tonove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
lepi
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
Na jednom drugom topiku je taj prijedlog bio ismijan , akak se ja ne kuzim bas skroz u te tehnikalije , reko ok , fakat ak tV daje 20-30w zvuka jacine , kak ce pogonit zvcnike od po 500w.Al dale ti velis da je to moguce? U nastavku kazes da jedino zvuk bi bio klasicni 2.1 , ali ako TV prima recimo neki satelitski program koji se emitira u 5.1 sistemu , ako spojimo tak , kaj nebi onda i zvucnici to preroducirali kao 5.1 ? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
hdtelevizija.com editor
|
Pokazi topik gdje je prijedlog ismijan, to mogu reci samo neznalice kao sto je 99% ljudi koji vole pametovati; ocekuje se od mene da napisem sve od a do z, presmijesno. Imate mozak, imate google, to sto ne mozete doci do informacija nije do mene. O pitanju ne bih komentarisao bilo sta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Obično je tv zvuk u stereo formatu. I kad spojiš zvuk s tv-a na pojačalo, imaš 2.0 zvuk. Pojačala obično mogu 2.0 zvuk isprocesirati u 5.1 zvuk (prologic) al to je daleko od pravog 5.1 zvuka (dolby digital, DTS...). Ako imaš satelitski receiver sposoban za 5.1 zvuk, nećeš ga spajat na tv, pa tv na pojačalo nego ćeš direktno spojit sat. receiver na pojačalo i imat ćeš 5.1 zvuk.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|