|
![]() |
#1 |
dark seraphim
Datum registracije: Apr 2006
|
Pitanje u vezi kupnje izvan HR, mervestojer itd...
Dakle, pitanjce...:-) Otisao bi u Austriju, kupio robu u vrijednosti vecoj od 75€(ili koliko vec treba da dobim mervestojer), potvrdim to u ducanu, na nasoj granici(ili di vec) zatrazim nekaj(kaj?), platim carinu i pdv i di onda pokupim taj mervestojer? Jel mogu kod nas u banci, Branimirovoj ili slicno ili moram u taj ducan di sam kupio, drugi put kad dodem, trazit povrat love... Dakle, kupio bi robu vani, zatrazio mervu, na carini platio carinu i pdv. Kaj i kak to? Ako netko zna? Koliko je max kaj mogu uvesti, jel ide po racunu, osobi ili nema nekog limita? Recimo da se sjetim kupit nekaj u vrijednosti 1000€(primjer), jel to lose, problem itd... Konkretno bi uzeo 2 xbox-a 360(jel ide carina na IT opremu? kolika je otprilike? 10%???), jednog bi zadrzao a drugog prodao da vratim pare za putovanje, isao bi busom. Ono kaj me zanima je da li postoji nesto kaj moram znati ako imam 2 racuna po 250€... Eto, dakle nikavo sveranje, neg bi sve uradno prijavio i platio, pa kako to? ![]() Ps; trazim nekog tko fakat zna kaj pitam, nacitao sam se svega po svakavim forumima. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|