|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
![]() Evo,danas upalim komp i nešto internet šteka,neće da se spoji,da ne valja šifra/username,otvorim konfiguraciju routera,podešavam,opet neće,flasham novi firmware,neće,uzmem drugi router,neće ni s njim.....nakon što mi je ponestalo opcija,nazovem ja SZK i pitam zašto mi izbacuje da mi je netočan login,nisu valjda mijenjali lozinke i šzajaznam,kad ono lik kaže-vi ste danas isključeni zbog spama na newsima,stavili ste oglas na news grupu koja nije namijenjena za to,WTF??? Konkretno radi se o grupi hr.soc.grad.split koja je prepuna oglasa,zapravo sastoji se gotovo isključivo od oglasa (iako to možda i nije u službenom opisu grupe)...i tako kaže lik,"evo mi toleriramo lakše prekršaje,s obzirom da vam je to prvi prekršaj,ja ću sada poslati mail administratoru da vas oni ponovno uključe,bla bla..." i nakon pola sata,net opet radi.E sad,znam da u pravilima ponašanja piše vezano uz spam na newse,ali isključivat ljudima vezu radi ovakvih gluposti i to bez ikakvog upozorenja putem maila,telefona,a kad je meni neki problem pucanja veze ili slično,onda ih 2 dana moram proganjat,a da ne govorim kad sam potpisao ugovor s njima da im je trebalo 3 mjeseca da mi donesu modem i spoje net....toga ima samo kod nas |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Na koliko foruma iznosiš svoj problem,a nikako da shvatiš da si u krivu,"svi su krivi samo ja ne" opće poznato u Hrvata.
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Ma kriv je, to uopće nije upitno no nekako čisto sumnjam da bi t-scum isključio korisnika radi nečeg takvog jer ovo ipak nije klasično spamiranje. Lose za optimu, loše... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
lar~
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Ma napokon netko ko me shvaća,ja uopće ne tvrdim da nisam kriv,kriv sam! Ali,opet za takvu glupost,odmah isključenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Ja podrzavam iskljucenje, nemas sta zagadivati krivu news grupu. I svi ostali provideri isto zurno iskljucuju ako se krse pravila na newsima ili se spama okolo. A pirate bi isto trebalo iskljucivati, onako kako to Carnet radi.
![]() |
#9 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
To sto svi odnose robu iz ducana sa razbijenim vratima ne opravdava tebe da si odneses gajbu pive. Vjerojatno su te iskljucili nekakvim automatizmom i nakon sto su ti rekli da ce te ipak ukljuciti jer se, eto, radi o bezazlenom prekrsaju ti ih jos pljujes po forumima?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
nekakav redoslijed sankcioniranja ipak mora postojati i ako su te iskljucili zbog jednog oglasa (ako) to je pretjerano. Obično ide prvo upozorenje pa ako se stvar ponavlja onda tek isključenje. S druge strane čini mi se da ima provajdera čija abuse jedva ili nikako ne radi svoj posao za razliku od ovih prerevnih. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
-a što bi im trebao zahvaliti što su me uključili ?Mogao sam dobiti doživotni izgon s interneta,možda i odgovarat pred Vrhovnim sudom? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
prijateljski savjet: ne budi bahat i bezobrazan jer neces daleko dogurati na forumu. Kad si im se javio uključili su te i sve ok. Izmedju ostaloga u uvjetima koristenja tvog providera stoji da možeš biti isključen zbog takvih stvari - a spamali i drugi sto puta ili ne, ako grupa nije za prodaju nije i nista te ne opravdava- osim, kazem, sto je pretjerano ako su te nakon prvog prekrsaja tako kaznili - jedini minus njima moze ici u tom smjeru. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Pa u neku ruku su ti ipak izasli u susret. Jesi siguran da ti je to prvi prekrsaj? Jer, bas ovo kaj veli Munjara, obicno idu neka upozorenja. Mozda ti je ovo 3. tog tipa, a da ni ne znas?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
I kako oni to dokazuju da si pirat?
![]() |
![]() |
#17 |
herr Flick
|
Ne ici van teme, nema smisla. Onda mod ima potpuno pravo lockati pogotovo ako se rasprava zaostri (ima naznaka da bi mogla) bip, procesljaj si malo kantu, kao sto je SU rekao mozda ni ne znas. Ako si siguran da nisi kriv kontaktiraj Optimu da ti pojasne u cemu je stvar
![]() |
#18 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Registered User
|
Tema odlazi previše u OT,niti sam pirat,niti sam spammer,moja je krivnja čisto to što sam objavio oglas za prodaju rabljenog mobitela na grupi koja eto,nije namijenjena za to i radi toga zaradio isključenje bez ikakvog upozorenja! Imam službeni Optima e-mail account,imam telefon,na kraju krajeva,imam i poštu,i nikakvo upozorenje nisam dobio u nijednom obliku. Da sam dobio nekakvo upozorenje,onda bih znao zašto sam ga dobio,ne bi više u tu grupu stavio oglas i sačuvao bih živce.Također da sam ovakve ili neke druge prekršaje već radio,isključenje bi imalo logike...možda je banalna usporedba,ali to je kao da vas policajac zaustavi dok vozite motor bez kacige,a sudac vam za kaznu oduzme motor iako vam je to prvi prometni prekršaj!?? P.S. za "Munjaru" Nije mi do prepucavanja,ali gdje si ti u mojoj rečenici par postova gore vidio "bahatost" i "bezobrazluk"? Moja je rečenica bila u sarkastičnom tonu,ali nipošto bahata i bezobrazna,mislim da na forumu ima ljudi koji su zapravo bahati i bezobrazni pa ipak njihove izjave nisu etiketirane kao takve.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Probaj to drugi put objasnit ciki policajcu ili nekom drugom organu kad napravis sranje. Kazne i sluze tome da te se nauci da takve stvari vise ne radis...
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
|
služe,ali trebaju biti primjerene "zločinu" |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
a sta bi ti primjerenije od pol sata nemogucnosti pristupa internetu? Upozorenje bi procitao i rekao tko ih jebe, placam net i imam pravo postat sta hocu i gdje hocu kao i gomila druge balavurdije. Cisto sumljam da njihova abuse sluzba prati soc grupe nesto revno, vjerovatno te je netko prijavio. A to znaci da na toj grupi ima netko koga oglasi zivciraju. Cinjenica je da oglasi smetaju svima...osim kad nesto zele kupiti ili prodati ![]() Vec duze ne oglasavam na newsima niti iste nesto posebno pratim no znam da neke grupe imaju dogovoreno kada i kako su oglasi moguci. Recimo na Vk grupi (koja se isto sastoji od smeca i oglasa koji se izmjenjuju u pravilnim razmacima) je bio dogovor da su oglasi dopusteni pijac danima - srijeda i subota. Postaj tada i nece ti nitko nista reci. Postaj neki drugi dan i bilo tko ima pravo da te prijavi. (ima i srijedom i subotom....ali nece) |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Uptime 99.99%
|
Nekome je samo to jedna poruka, ali to u praksi izgleda da se nade 15 maloumnika i svaki samo sa jednom porukom spama news grupu, i ti ljudi se potrude da napisu abuse prijavu. Inace nisam ljubitelj optime, ali ovaj puta su pravilno postupili brzo su i promptno reagirali. A autoru je i brzo ban skinut znaci da mu je bilo prvi puta, da su ISP-ovi strozi manje bi bilo problema u Hrvatskom cyber prostoru. Inace za pokretaca topica nista osobno, ali imao sam velik DDOS napad i jedan dio prometa je dolazio iz HR tako da sam se naj..... dok ih nisam sve abusao. Citiraj:
Za sada samo Carnet provodi sankcioniranje krsitelja copyrighta. Evo sto se dogodilo kad sam prijatelju posudio login za carnet i kako izgleda report: Code:
Postovani, CARNet Abuse sluzba zaprimila je prijavu zbog neovlastene distribucije materijala koji podlijezu zastiti autorskog prava. Molimo Vas da poduzmete odgovarajuce akcije kako se incident ne bi ponovio te nas e-mailom obavijestite o statusu rjesavanja problema. U to je vrijeme na DuoCarnet bio spojen korisnik ja@institucija.hr. Ovom incidentu pridijeljena je oznaka CN-Abuse#006604 te vas molimo da je navedete u slucaju daljnje komunikacije vezane uz ovaj incident. Slijede podaci o incidentu: Vrsta incidenta: povreda autorskih prava Izvor incidenta: 161.53.xxx.xx Datum incidenta: 10 Sep 2008 Vrijeme incidenta: 00:54:50 Vremenska zona: UTC Izvod iz log datoteke: Recent Infringement Timestamp: 10 Sep 2008 00:54:50 GMT Infringed Work: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull Infringing FileName: Indiana.Jones.And.The.Last.Crusade.1989.720p.HDTV.x264-CtrlHD Infringing FileSize: 4734347836 Protocol: BitTorrent Infringing URL: http://tracker.ip-cloak.com:80/announce Infringers IP Address: 161.53.xxx.xxx Infringer's DNS Name: iskonxxx-xxx.duo.carnet.hr Infringer's User Name: Initial Infringement Timestamp: 6 Sep 2008 21:11:07 GMT
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Znaci carnet sucksa ![]() ![]() Nisam znao da to postoji ![]()
![]() |
#26 |
Uptime 99.99%
|
Dok god komercijalni provideri zaraduju na flatu nece biti upozorenja, kasnije cemo vidjeti.
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
a kao ekipa skida po njemackoj i drugim kulturnim zemljama ??? skrivaju IP od provajdera ![]()
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
192.168.0.1
|
Naravno da pozdravljam iskljucenje. Abuse sluzba samo radi svoj posao i to je to.
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
bar se vidi da ne sjede i samo jaja hlade ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas