|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Spor sistem nakon nekoliko OK-a
Nedavno sam iskusio što to znači kad računalo počne vrtiti svoj film. Naime, pojavilo mi se nekoliko uzastopnih prozorčića u kojima ništa nije pisalo osim što je bila ponuđena opcija OK. Naravno, metodom manjeg otpora stisnuo sam taj fatalni OK i pri slijedećem bootanju kompjuter je počeo pokazivati čudne simptome. Konstatirao je da mu fali VGA controler i zahtijevao je njegovu instalaciju, cijeli se sustav veoma usporio i nisam mogao staviti kompjutor u stand by poziciju. Prvi i zadnji problem sam riješio uz pomoć CD-a grafičke kartice ( bar se nadam ) i malo kopanja po power option propertisima, a ostao je problem usporenosti sustava ( to sam najviše primijetio u task manageru-preformance gdje mi pomak mišem ili obično pomicanje prozora zauzma 30% procesora, a i u nekim igrama( iz 2003.) sustav brejka - to se prije nije događalo). ( Moja konfiguracija je :ASUS P4P800, P4 2.8 GHz, DDR 512 MB DUAL, ATI RAEDON 9600SE, HDD WD 80GB WD800JB, HYUNDAI Q17 spojen je na DVI konektor ) - Mislim da ovaj sistem ne bi trebao pokazivat takve simptome, barem ih nije pokazivao do sada. Sustav pokreću windowsi XP, a NOD32 i Ad-Aware nisu našli ništa. Pomagajteeeeee !! P.S. U međuvremenu sam shvatio da mi u Power Option Propertisima fali APM prozor (Advanced Power Managment) i da je UPS service trenutno zaustavljen. Da li je to normalno, i kak da ga opet pokrenem?
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Prvo ti počisti sve drivere pa ih reinstaliraj. Pogotvo od ploče. UPS ti i treba biti zaustavljen, jedino ako nemaš besprekidno napajanje... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Uff, ja ću ti reći kaj bi ja napravio! Format C: ![]()
![]() |
#4 |
Premium
|
Nakon instalacije 'Intel Chipset Inf Update Program' prešao sam na instalaciju 'Intel Application Accelerator Driver' ( u međuvremenu sam restarto komp ) a on ti meni : Incompatible hardware. This software is not supported on this chipset. Please select 'Yes' to view the Readme file for a list of supported products. Refer to section 3 tiled 'System Requirements'. Citiram : ************************************************************ * 2. SYSTEM REQUIREMENTS ************************************************************ 1. The system must contain the following Intel products: * Intel(R) Pentium(R) 4 Processor * Intel(R) 82801ER I/O Controller Hub 2. The kit software should be installed on systems with at least the minimum system memory required by the operating system. 3. Microsoft* Windows* XP Professional or Home Edition or Microsoft* Windows* 2000 operating system. 4. Installation of the Intel(R) Chipset Software Installation Utility prior to loading the Intel(R) Application Accelerator RAID Edition. Po BIOSU nisam niš kopao. I nemoj me molim te pitati da nisam uzeo možda krivi CD.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
jos jedan glas za format C:
![]() |
#6 |
Premium
|
Kad bi reinstalirao windowse iz samog XP dali bi to pomoglo?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|