|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
19" CRT monitori.....
ovak....burazu ostavljam svoju konfu...u toj zverki monitor je Samsung 959NF....svi znamo da je za te novce (cca 2300 kn) to mrak monitor....no sada ga je jako teško nabaviti a skužio sam da ima jedan monitor vrijedan razmišljanja - LG F900P... sličnih su karakteristika....e sad....zanima me vaše mišljenje o tom LG-u jel ga nisam koristio...da ubodem taj LG ili da lutam u potrazi za dobrim starim 959NF....btw LCD ne dolazi u obzir jer radim u DTP-u...crtam i bla bla a LCD za te novce još nije dorastao tim zadacima (npr. krug je jaje, boje nisu baš sjajne i sl)..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Oct 2004
|
Čuo sam da je F900P odličan monitor, samo ne znam gdje ga ima kupiti. zvao sam na više mjesta, i svi kažu da ga nemaju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Samsung je bolji. ![]()
![]() |
#5 |
Registered User
|
ehhh...da, cuo sam..dobra cijev i slično..ja ga imam 4 godine bla bla....ali baš me zanima ima li tko iskustva sa tim Lg-em jel na stranim forumima ekipa veli da je jednako dobar kao samsung a u biti ima nešto veći ekran - realno veći po dijagonali..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
Kod mene je situacija da u kući imam samsunga 957 i spomenutog LG-a. No, samsung ima nekako nježniju sliku, toplije boje i kao da manje umara oči kad dugo blejiš u nj. Toliko... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
da izgleda da je ta mitsubishijeva cijev kod 959nf odlična...a tu je i jedan od glavnih pokazatelja kvalitete - horizontalno osvježavanje koje je visoko kod samsunga 959nf, tak da on piči bez imalo beda sa 100Hz na 1280x1024.....koj sranje, sad svi briju na ove LCD-ove koje ja gledam kao na "rane verzije borgovskih radilica".... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nebelwerfer
Datum registracije: Apr 2004
|
nažalost CRT monitori izumiru. koliko čujem Samusng, omiljena marka u hrvata ih je prestao proizvodit. Jučer bijah u Kingu po Samsungov 997DF, al mi je prodavač rekao kako ih nemaju. Pitao sam ga kad će dobit novu pošiljku, kaže mi:'kroz tjedan, dva'. Poslije sam otišao do Linksa, gdje mi je prodavač rekao da ih uopće nemaju, osim nekolicine skupljih Mitsubishijevih modela. Meni dopizdilo pa sam otišao doma prvojerit šta ima pametnog za kupit. Nazvao sam Optimum Online da vidim imaju li ovaj LG-ov F900P(pošto su imali najjeftiniju cijenu za navedeni monitor) šta se tu spominje i žena mi rekla da ih nemaju i da je sve prodano pa mi je preporučila Mitsubishi Diamond Plus 93SB. Dođe 2500 kn i ima, naravno, Natural Flat ekran ![]() Stoga narode, navalite na monitore koje tražite, jer ovi 19" modeli još malo pa će nestat... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
koji to ducan ima mitsubishijeve?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Registered User
|
animalna majko - hvala na infu , monitor je za te pare (2500 kunica - koliko i max mogu dat za monitor ![]() Bellero...evo linka za ducan ![]() http://www.optimum-online.hr/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nebelwerfer
|
e da...ako ga mislite kupit, nazovite i naručite ga, jer ga nemaju na lageru(pošto je to mali dućanćić), ali odmah isti dan stigne. za te pare je najbolji, pogotovo za grafičare...Sony je prekinuo proizvodnju, Mitsubishi je zavladao ![]() požurite, još malo pa nestalo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nebelwerfer
|
istina, horizontalna je 96 kHz...probao sam ga natjerat u 100 Hz i radi ![]() inače kupio sam ga već u petak, hehe nego zanima me u vezi tih sto herca, koliko je to 'zdravo' za monitor, pošto u settingsima za monitor piše da po defaultu podržava rad na najviše 85 Hz u 1280x1024? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Nebelwerfer
|
slika je stabilna...driver od monitora sam instalirao čim sam ga prvi put uključio, maloprije sam isprobao driver sa njihove stranice koji je 2002 godina, dok je driver sa cd-a koji sam dobio 7 mj. 2003 g. i najveća podrživa frekvencija po defaultu mu je 85 Hz, ali kažem, radi savršeno i na 100 Hz ![]() Usput budi rečeno, ima na ekranu dve blijede crte koje vjerojatno služe kao ispomoć grafičarima. Nekad znaju bost oči(kad se baš na te crte usredotočiš), ali u biti uopće ne smetaju oku...zgodna opcija. To nije monitor, to je Mitsubishi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
da to je ap. grill monitor isto kao i 959nf..ja sam se na te crtice naviknuo i uopce ih vise ne primjecujem |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|