|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Frontier media centar kuciste za htpc!
Nemam vremena pisati review iako bi rado, ali sam u net cafeu ![]() http://files-upload.com/files/500585/pc.zip evo vam pa si gledajte, ukratko: malo prostora za diskove, ok prednja maska, onome koji nema puno diskova ce bit skroz ok (meni, imam sve vazne diskove u drugom kompu) dakle to je ovo -> http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=052.603.029 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
solidno izgleda, ali mjesto za napajanje. gore nisam vidio. Premalo mi to nekako izgleda. ono što ja mislim stavit u svoj nebu bila ta dva dosta. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
vidiš, meni uopće nebi smetalo da je visoko jedno 25 cm tak da sonic tower stane unutra. ja u principu mrzim ovu današnju minijaturizaciju. ovi današnji dvd playeri od 4 cm debljine mi sucksaju big time! imam doma sony dvd player star skoro 9 godina. e to ja zovem hi-fi komponentom. 12cm visine. napajanje izvlači zrak iz kućišta i ispuhuje ga ispod dna kućišta. da su nožice malo više...
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Jest, odispod ima plastiku sto koncentrira zrak da izlazi van, zapravo nisam nist ozbiljno imo upogonjeno da znam reci kako stvar funckionira u praksi, btw jel netko zna cemu sluzi ona "tipka" na prednjom masci (slika 699), kao rucka ili sta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() volim veće stvari. htpc kućište će mi biti veliko tj ovo kućište što imam sad ide u htpc, napokon malo modanja. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Po meni jepuno bolji izbor Antec New Solution NSX2400 Desktop case, ima ga u diskontu24 za 550 kn, to ja uzimam sljedeći tjedan. Evo i review: http://www.silentpcreview.com/article591-page5.html
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
Good Point... Nije mi to palo na pamet kada sam kupovao OPERU... Nisam kupovao drugo napajanje... Vuče i frontier, al sigurno hoću kad budem uzeo gladniju grafičku, al do tada ![]() ![]() Da i ovdje ne budem ![]() Eto, pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
NITKOV
|
Imam i ja operu. Pomalo ružnjikava izvana. Krenuo ju modat, šmirglanje, kitanje, lakiranje... Stvari pošle po zlu. Odustao. Ne skroz, nego će prednja strana bit potpuno nova. Što se unutrašnjosti tiče, opera je dvije svjetlosne godine ispred frontiera. Znam jer sam imao frontiera i prodao ga u roku keks samo da ga se riješim. Fakat je katastrofa.
![]() |
#15 | |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
NITKOV
|
Hm, nisam rekao ispred svih ostalih. Konkretno sam mislio na kućište iz naslova: Frontier media centar kuciste za htpc. Možda je pomalo fancy izvana ali iznutra je božesačuvaj. Kad otvoriš operu i kad otvoriš frontier, razlika nebo i zemlja. Dobro, i za očekivati je, opera je šira i daleko prostranija. U Operu se u startu može hrpa diskova utrpat a ak se ide modat, još i više. U frontier stanu dva. I sve je skučeno dozlaboga. Položaj napajanja je za popizdit, provjetravanje 0 bodova... Ta dva kućišta su neusporediva. Da je opera lakirana crno izvana, nebi ju ni moddao.
![]() |
#18 |
NITKOV
|
Moje najdublje isprike svima. Opera na koju ja mislim nije opera na koju vi svi mislite. Iz nekog razloga, ja sam si umislio da je ovo Codegenovo kućište ta opera. Ne pitajte zašto. Dakle moje mišljenje na koncu je da je opera katastrofa od kućišta, za ostale frontiere nemam pojma a ovaj codegen gore u linku pojede operu za doručak. Nemjerljivo bolje kućište.
![]() |
#19 |
Magnum P.I.
Datum registracije: Jan 2009
|
Slažem se! I ja mislim da je taj CODEGEN bolji, gledajući ga iznutra (a i plastika mi se čini uvjerljivija)... Ideju slaganja HTPC-a sam dobio od bratića koji baš ima to codegen kućište, međutim kada sam ja kupovao nije ga bilo ni za lijek, a onaj drugi (neki crni model) desktop kućišta od codegena nije mi se baš sviđao (ni malo). Pa kupio OPERU... Osim toga, codegen dolazi s vrlo tihim napajanjem, koje također (kao i FRONTIEROVO) nije ništa posebno ali mislim da je dovoljno za svoju zadaću: napajati HTPC konfu, za razliku od gore navedenog FRONTIER-ovog napajanja koje je jako zujalo, hučalo, bučalo, a nisam siguran ni u njegovu stabilnost bez obzira na potrošnju svih komponenti... Unutrašnja završna obrada mi osobno nije od velike važnosti jer jednom kad je ploča unutra, više ne moram puno mrdati, međutim vidim da je raspored kaveza za diskove/optiku i mjesto za napajenje, te mjesta predviđena za ugradnju ventilatora puno bolje riješeno kod codegenovog modela... Međutim, OPEROM nisam nezadovoljan. Uz malo truda, može se pristojno urediti (promijena napajanja, izvadio 6cm zujalice (u planu su 1x12cm + 1x8cm). Sad je sve tiho kao bubica... Možda malo zahuče 12cm i 8cm kad dođu, ali se i to da riješiti... Pitate li me grije li se više sad bez propuha, odgovor je DA, grije se i poprilično ubrzava CPU vent, zato evo baš uključujem nazad 2x6cm zujalice no to je privremeno, bar dok ne dođu navedeni ventići... Trenutno se igram sa 8cm ventom iz FRONTIEROVOG napajanja... Hm... možda ga stavim na 7V u kućište.. Ako napajanje to dopusti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
prcknedl
|
Meni je ovo kuciste bilo OK: http://www.optimum-online.hr/shop/vi...roduct=1713008 Napajanje je matx i ima 2x6cm, zadovoljavajuce tiho, cak i s preslerom. Jeftino izgledaju oni fajk krom gumbici, inace sve ok sto se tice izrade. Noge su malo bezveznije... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ako bi mogla koja slika unutrasnjosti, i sta je sve bilo spojeno osim preslera? Ako je to 240W napajanje guralo, onda... ![]() Opcenito je tesko naci vise informacija o ovakvim kucistima, jer su noname, a nema ni recenzija po netu. Zato bi godilo vise inputa korisnika. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
NITKOV
|
![]() |
#24 | ||
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
prcknedl
|
Citiraj:
Bio je presler 920..i to je to. 1HDD, optika, neka lijeva grafa (ono, office kanta). Nije neko opterecenje za napajanje, ali kazem - OK po pitanju tisine (za vulgaris usera, ne mene, tebe i ostatak frikova ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|