Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.01.2009., 15:30   #1
ivanis10
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
Unhappy (riješeno) Bluescreen

Dobar dan, opet...imam problem...bio je komp na servisu i zamjenjen mi je ram i kabl koji spaja maticnu i hdd kolko sam vidio..ako sam vidio dobro...sada mi se javlja sljedeci probbbbbbbbbblem...kada se konektiram na net i upalim msn...nemora biti da je do toga...ali svjedeno..javlja se i kada slusam glazbu..zamrzne se racunalo i pojavi se neki bluescreen i ispise se tekst nekakav i racunalo se restarta......sada jel to neki virus ili je do msna...javljala mi se i nekakva greska kao memorija nemoze nesto ocitati kako spada...sad nznm..jel to virus ili je hdd oso,maticna ili sta...aj molim vas pomozite

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.01.2009. u 16:09.
ivanis10 je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2009., 17:26   #2
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Je li ti se zaustavi na bsod-u komp ili se odma resarta (na brzinu vidis samo plavi ekran?) Iskljuci automatically restart [Control Panel->System->tab advanced->u okviru startup and recovery->klik na settings->odznaci automatically restart->OK] kad budes dobio bsod onda napisi tu na forum sta pise koji error!
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 11.01.2009., 17:58   #3
ivanis10
Registered User

hvala...javim kada mi se pojavi to...
Staro 11.01.2009., 18:49   #4
ivanis10
Registered User

eo pojavio se bluescreen a tekst na njemu je sljedeci:
A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
If this is the first time you`ve seen this stop error screen, restart your computer.If this screen appears again, follow the steps:
Check to make sure any new hardware or software is properly installed.If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any Windows updates you might need.If problem continue,disable or remove any newly installed hardware or software.Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.If you need to use Safe Mode to remove or disable components,restart your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then select Safe Mode.
Tehnical information:
*** STOP : O¤00000050(0¤ff1c9664,0¤00000000,0¤00000000,0¤00000000)

Beginning dump of physical memory
Psysical memory dump complete
Contact your system administrator or technical support group for further assistance.

EO TO JE TEKST...BTW testiro sam ram u windows memory diagnostic i sve komponente su bile failed...sad eo..moze pomoc?

EDIT:

Pojavila su se i dva sljedeca teksta...jedan potpuno isti samo umjesto PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA pisalo je IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL...a zatim i 3 sa tksom...DIsable or uninstall any anti-virus, disk defragmentation or backup utilities.check your hard drive configuration,and chack for any updated drivers.run CHKDSK /F to check for hard drive corruption,and then restart your computer..
Tehnical information :
*** STOP : 0¤00000024 (0¤001902FE,0¤B4DBC2D4,0¤B4DBBFDO,0¤80552669)...

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 11.01.2009. u 22:12.
Staro 11.01.2009., 20:57   #5
tbenosic
Premium
Moj komp

tbenosic's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Uf, ovo nije zanimljivo. Pa oni ga uopce nisu popravili nego jos vise pokvarili.
Da li si skinuo i zaprzio na CD onaj Hiren's?
Sad pretpostavljam da bi moglo bit da je RAM kriv mada mi vise lici da i dalje disk ne valja.
Kakav je to servis/trgovina da ljudi znaju to izbjegavati ubuduce?
tbenosic je offline   Reply With Quote
Staro 11.01.2009., 21:24   #6
ivanis10
Registered User

Nisam skinio hirens nemog rikne komp...ovo jedva pisem...a nznm disk radi, jer ono radi sad sam na netu i radi mi komp..mozda neradi u popunosti..to cu provjeriti...inace to je fukin HGSPOT.....
Staro 11.01.2009., 21:36   #7
tbenosic
Premium
Moj komp

tbenosic's Avatar

Ja sam mislio da ti to pises sa drugog kompa. Iskreno da ti kazem posto komp ima garanciju ja bi ga opet odneo nazad na servis.
I nije mi jasno kako su oni toliko glupi da nisu sredili komp i dalje ti ga vracaju neispravnog.
Staro 12.01.2009., 00:45   #8
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Kopiraj vazne podatke tu sta imas,i sa hirens cd-om odvrti test za hdd/ram,iako mi se cini da ovi bsod-ovi imaju veze sa drajverima..
Staro 13.01.2009., 09:15   #9
ivanis10
Registered User

nznm s ta mu je bilo..memoriu sam iimo 2gb tj. 2 plocice po 1gb.toje zamjeniostavio jednu od 2 jer se ove dvije kao nepodnose:S..instaliro mi e windowse i sad sve kao rdi...
Staro 13.01.2009., 20:45   #10
tbenosic
Premium
Moj komp

tbenosic's Avatar

Kako se ne podnose ako su iste memorije? Svasta lik prica. I sada ti vise ne radi dual chanel.
Nosi to ipak nazad u servis i trazi da ti vrati 2*1GB
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno