|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Frka oko hard diska
ej decki, kupio sam amd-a 64bitnog...dobio sam ga u dijelovima, sastavio sam sve, al mi je ostao jedan problem.... kabal za hard drive, koji treba da kopcam na RAID ....e tu me zeza. nece da prepoznaje hd u biosu kad kopcam na RAID, a trenutno sam skopcao na IDE primary, i radi, al osjecam da to nije to posto ima onaj FAST TRACK. ako moze ko pomoci kako da sredim ovu frku bicu zahvalan do jaja ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Ne kužim, kako ga neće prepoznat ... inače za RAID 0 ili 1 ti trebaju barem 2 (DVA) harda ... mislim ja imam FastTrak 100 u ovoj gore ploči P3TDDE i ona zna kaj je 0, 1, 0+1 i JBOD ... šta uopće ne vidi disk ili neće bootat sa njega kada je na controleru ... da li ti je uopće omogučen kontroler u BIOSu ili ima i jumper za omogučavanje ... ako bootaš sa njega trebaš u BIOSu staviti njega za prvi boot (obično SCSI opcija) zatim kod instalacije Windowsa moraš stisnuti na početku tipku F6 (piše na dnu ekrana kada da stisneš) ... detalje, detalje ...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
hm
nemam blage vjeruj mi , prije biosa on ocitava hd i nadje, 80gb maxtor blabla, i onda udjem u bios , odem da vidim za HD , kao da ne postoji ....da li da ostavim na ovom ide primary ? vec sam instalirao raid drivere sa cd-a od maticne 'ploce, al sam instalirao kad sam vec xp instalirao...da li bi sad kad bi prebacio na raid, prepoznao hd ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
hm
ma ne pokusavam to, nego pitam da li da ostavim ovaj jedan hd na ide primary i da ga ne diram? hocu li izgubiti na performansama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Sannin
Datum registracije: Jun 2003
|
koliko imas hdd? i koji su... ako vec imas sve instalirano ne mozes se prebacivat na raid jer se to radi prije instalacije...
![]() |
#8 | ||||||||||||
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
ako radi ostavi tako na performansama ne mozes izgubit (disk manje-vise radi jednako ma di bija spojen) ako zelis disk spojit na raid kontroler na ploči trebaš vidit da li ti kontroler podržava rad s diskovima koji nisu u raid polju raid polje ti je skup od dva ili vise diskova koji rade kao jedan kako bi se dobilo ili na brzini ili na sigurnosti uglavnom disk ce ti radit jednako i na ide "obicnom" kontroleru i na raid kontroleru pod pretpostavkom da na tom kanalu (primary) imas samo njega
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|