|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Epox 8KDA3+ vs DFI Lanparty
Muci me velika dilema izmedju ove dvije ploce... Pa me zanimaju misljenja ponosnih vlasnika, entuzijasta (koji misle da sve znaju ![]() Cijene ploca su tu negdje 100 kn +/- Performanse su isto tu negdje... Epox ima bolji bundle (srafenciger ![]() Ali DFI ima nevjerojatne mogucnosti clockanja... Cul sam da Epoxica ima neke boljke oko biosa i cool & quiet-a, ali to je sve sredjeno u novim izdanjima biosa... Kaj jos? Proc koji mislim uzeti je a64 3200+ (newcastle)... I nemam poooojma koju da maticnu uzmem... Uzel bi Epox, ali ljudi taj DFI uzdizu do nebesa...cini mi se da pretjeruju, ali jebiga...nekaj mora biti u tome ![]() Ram koji sam uzel je 2x512 corsair value select (400mhz) i ne mislim puno OC-ati proc...mozda samo malo, da vidim kak radi ![]() A postoji i plan da negdje u prvom mjesecu, prodam maticnu i proc i uzmem sock 939 Lanparty (koji bi trebal izaci sad, krajem godine) i 90nm athlona 64...i to onda mogu clockat u nebesa ![]() ![]() Jel ima ko prijedlog?
Athlon 64 3200+ Newcastle@2.2ghz - Box Cooler DFI Lanparty UT nForce3 s usijanim NB-om ![]() 2x512 Corsair Value Select PC3200@200mhz, 2.5-3-3-8 Leadtek 6800LE@12(upitnih)p,6v,1p = 8600+ '03 3dMarkova Maxtor 160gb SATA + Sharkoon Dual Vent HDD Cooler (Glasan k'o avion) Pioneer 108 Enermax PSU 300W Enermax CS-512 Silver (+Blue LED Bocni Vent) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
ipak si se pojavio ![]() Znaš čemu moj glas ide ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ocu nekog drugog ![]() Danas sam u linksu uzel sve osim maticne i graficke... Trebale bi sljedeci tjedan doci Leadtekove 6800LE Epox 8KDA3+ imaju DFI LP nemaju...dolazi sljedeci tjedan...ionak moram cekati graficku da osposobim funkcionalan komp, pa jos nisam nist uzel ![]()
Athlon 64 3200+ Newcastle@2.2ghz - Box Cooler DFI Lanparty UT nForce3 s usijanim NB-om ![]() 2x512 Corsair Value Select PC3200@200mhz, 2.5-3-3-8 Leadtek 6800LE@12(upitnih)p,6v,1p = 8600+ '03 3dMarkova Maxtor 160gb SATA + Sharkoon Dual Vent HDD Cooler (Glasan k'o avion) Pioneer 108 Enermax PSU 300W Enermax CS-512 Silver (+Blue LED Bocni Vent) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ljudi ne citaju dovoljno... Epox 8KDA3+ je s biosom s kojim mislim da originalno dodje imala probleme s stabilnosti s 2 dimm modula...ali s jednim je radila savrseno...od onda su izasle 2 nove verzije biosa koje su poboljsale plocu za cjelu jednu marginu... Udvostrucene su mogucnosti tweakanja i ploca sad radi s 2 dimma savrseno ko i sa jednim... Jedina boljka je da s 3 dimma NE RADI! Ali kome trebaju 3 dimma? ![]() Procital sam tu negde u threadu kak je neko sral po ploci... Kaj da recem na to? Necu se uopce obazirati...na ovom istom forumu sam u sigovima opazil bar 2 konfiguracije koje rade i cak su i poprilicno clockane (ocito uspjesno) s Epoxicom i Kingmaxovom memorijom... ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
drugima radi da i ????ako misli da je to garancija da će i tebi...varaš se gadno.... nedavno je isto bio slučaj (neznam na kojem točno forumu) gdje je se čovjek namučio ko isus dok nije skužio da se drek od MSIejeve ploče koju su na reviewima nahvalili kolje sa ramima (opet kingmax) što se tiče dva dimma...nije problem bio u tome ,već u double sided ramima...koliko se sjećam... nisam u zadnje vrijeme pratio cijene s754 ploča...ali IMO je 8kda3j bolji izbor je gro jeftinija ,a jedina razlika sa starijim bratom je što nema digitalni audio ULAZ, ima manje SATA konektora i ne dobiješ PowerPack inače...DFI bi uzeo prije epox-a anyday ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
I ne podrzava RAID... Bas je bila fora u 2 dimma...ima jos neka fora s double sided dimm-ovima...mislim da nece raditi s 3 double sided dimma, a s nekom kombinacijom jednostranih, radi, ali je nestabilna...ili s uzasnim timingima...takonesto ![]() Imas na anandtechu ako te bas tocno zanima... ![]() Ma uzel budem DFI...samo zato jer je tolko nahvaljena da se bude poslje lakse prodala ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Meni se cini da je najbitnije da ne kupis kingmax, iako imam kingmax u svom kompu, sad ga vjerojatno ne bi vise kupil ![]()
__________________ |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ram je tu na mojem krevetu vec...1gb corsair value select... Nije high end, ali nije ni srot ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Warcraft III TFT
Datum registracije: Jun 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Ja ima 2x 512 433 tinbga gold i jako sam zadovoljan...stvarno rade mrak na 2.5,3,3,11. I dok sam imao bartona u dc modu su isli na 235 stabilno bez beda. Voltaza nije bitna jer se nisu previse grijali.Sad ih imam na dfi i bootaju na 250 bez ikakvih problema....jedino sto mi gutaju struju al boli me briga. Tek ih isprobavam na dfi kako treba pa cu znat rec malo vise kasnije. Mozda budu bolje radili na labavijim latencijama. Ali ne vjrujem da bih ponovo kupio kingmax bas zbog toga sto srecu ne treba izazivat. Mozda drugi put dobijem neki srot. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|