Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Smartphone uređaji i mobiteli
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.06.2008., 22:52   #1
ivanb
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Nokia 5310 XpressMusic

Znaći imam taj mobitel i sve je dobro na njemu, zvuk odličan i sve drugo. Samo ova kamera nekako šteka. Da li je to normalno ili je nešto drugo u pitanju. Ima 2 megapixela kamera, ali usporena je dosta. Je li netko zna više o ovome? Molim za pomoć!!
ivanb je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 23:03   #2
Router
Hejter

Datum registracije: Mar 2005
Sto mislis pod spora tocno ? ako mislis na to da kad mobitel pomices slika na ekranu se pomice 'sporije' - onda nemas sta brinuti , to je normalno zbog povece memorijske kartice ak je puna ali i mizerne interne memorije telefona
Router je online   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.06.2008., 23:26   #3
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Pogledaj slucajno da nisi nocni nacin zaboravio ugasiti.
Crash009 je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 23:39   #4
ivanb
Registered User
Moj komp

Mislim da se slika na ekranu pomiće sporije.Nisam upalijo noćni način.Valjda je to u kameri problem jer mi mobitel nije napujen puno. A mobitel ima podosta memorije. Sad neznam da li je normalno da je kamera spora. valjda je lošije kvalitete.Takva kamera je bila i prvi dan.Nije do memorije. Možda i je takva kamera. Ako netko ima ovakav mob neka javi kakva je kod njega.hvala

Zadnje izmijenjeno od: ivanb. 06.06.2008. u 00:23.
Staro 05.06.2008., 23:53   #5
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Ja imam 6288, mislim da bi kamere trebale biti tu negdje. Provjeri da nisi internu memoriju napunio. Zna se desiti da kad preko kompa prebacujes nesto na internu da ti na mobu to uopce ne pokazuje, nego samo zdere memoriju.
Staro 06.06.2008., 07:40   #6
Router
Hejter

Kameru na tom mobu je ista kao i na 6233 , i 6280/6288 , i kao takva je po meni cak ispod prosjeka 2mpx klase ... dosta šuma ima na slikama , i nema ni af ...
Staro 06.06.2008., 09:58   #7
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Imam taj MP3 play... telefon i kamera je ispodprosjecna (mali senzor > mnogo suma), ali zato ne svira nista losije od iRivera. Nekako cu oprostiti njokiji sto je ustedila tih par eurocenti na senzoru jer je telefon kao cjelina odlican.
Staro 06.06.2008., 12:33   #8
ivanb
Registered User
Moj komp

Jeli tebi isto se miče sporije slika na ekranu kad koristiš kameru ili..Mobitel je odličan samo ta kamera.što ćeš nemože biti sve dobro.
Staro 06.06.2008., 13:00   #9
CatKiller
al se nekad dobro jelo...
Moj komp

CatKiller's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Kamera reagira dosta sporije nego na 6300. Drugačija arhitektura pa je to razumljivo...
Staro 16.06.2008., 01:11   #10
tomislav1989
Registered User

Datum registracije: Mar 2008
imam isti takav, i kod mene je kamera malo sporija, ali ja joj ne zamjeram jer kad usporedim cijenu, mp3, i desing pogotovo dimenzije, to je zanemarivo, jer slike ako ih slikaš u prirodi i to kad je sunčano, super izgledaju, bar na mobu- nisam ih još stiga vidit na laptopu, samo mene jebe moja baterija, mislim to je i razumljivo jer ga ja više koristim kao mp3 player nego mob, ali sve u svemu ok!!!,

a ako te brine kamera i ako ti je ona važna toliko, onda si mašio mob, samo ti ime kaže XpressMusic, treba si kupit neki cyber-shot hehe!! peac!!:)

e da još i ja sad neš upitammm... baterija ulazi pod garanciju???
tomislav1989 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.06.2008., 14:50   #11
Router
Hejter

Citiraj:
Autor tomislav1989 Pregled postova
imam isti takav, i kod mene je kamera malo sporija, ali ja joj ne zamjeram jer kad usporedim cijenu, mp3, i desing pogotovo dimenzije, to je zanemarivo, jer slike ako ih slikaš u prirodi i to kad je sunčano, super izgledaju, bar na mobu- nisam ih još stiga vidit na laptopu, samo mene jebe moja baterija, mislim to je i razumljivo jer ga ja više koristim kao mp3 player nego mob, ali sve u svemu ok!!!,

a ako te brine kamera i ako ti je ona važna toliko, onda si mašio mob, samo ti ime kaže XpressMusic, treba si kupit neki cyber-shot hehe!! peac!!:)

e da još i ja sad neš upitammm... baterija ulazi pod garanciju???
Baterija ulazi ali ima kraci rok od ostatka mobitela , mislim da ti je to naznaceno na aparatu ili uputama ...
Staro 16.06.2008., 16:09   #12
jajec
Banned
Moj komp

Datum registracije: Jan 2008
Evo ja sam ga kupio u petak prošli tjedan.Mobitel je super.I meni je kamera štekala,pomakivala se sporo jer je bila rezolucija 1600x1200,pa sam ju smanjio na 1280x1024 i sad ne šteka nego leti! xD Dobil sam s njim karticu od 2gb i super je sve. Evo jedno pitanje usput.To sam uzeo u T-comu na pretplatu,na ugovor od 2 godine u tarifi Flex 150,mobitel sam platio 398kn.I sad poslal sam par poruka i dva poziva i dođe poruka od t-coma da sam prekoračil tarifni limit (koji bi trebal biti 150kn mjesečno) A ono kak more biti od par poruka i dva poziva 150kn potrošeno?? Ne kužim,nekaj mi tu smrdi...
Ima ko iskustva s pretplatom iz t-coma? Nekaj još tu treba srediti ja mislim,morma ići u T centar da vidim kaj s tim...
jajec je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2008., 16:36   #13
Router
Hejter

Citiraj:
Autor jajec Pregled postova
Evo ja sam ga kupio u petak prošli tjedan.Mobitel je super.I meni je kamera štekala,pomakivala se sporo jer je bila rezolucija 1600x1200,pa sam ju smanjio na 1280x1024 i sad ne šteka nego leti! xD Dobil sam s njim karticu od 2gb i super je sve. Evo jedno pitanje usput.To sam uzeo u T-comu na pretplatu,na ugovor od 2 godine u tarifi Flex 150,mobitel sam platio 398kn.I sad poslal sam par poruka i dva poziva i dođe poruka od t-coma da sam prekoračil tarifni limit (koji bi trebal biti 150kn mjesečno) A ono kak more biti od par poruka i dva poziva 150kn potrošeno?? Ne kužim,nekaj mi tu smrdi...
Ima ko iskustva s pretplatom iz t-coma? Nekaj još tu treba srediti ja mislim,morma ići u T centar da vidim kaj s tim...
Imam ja iskustvo sa t-mobile pretplatom da vise nikad necu imati pretplatu ...

Ne moras u t-m centar , nazovi sluzbu za korisnike pa nek ti objasne ...
Staro 16.06.2008., 19:47   #14
tomislav1989
Registered User

ja sam ga kupio u vipu i to u promotivnoj akciji na staru karticu i platio 1190 kuna, s tim da će mi još 290 doć na račun kroz neko vrijeme, ali to o tom po tom, ako ti je rezolucija odnosno/ili veličina slike visoka kamera izgleda kao da šteka, a ako smanjiš postavke sve je ok, ali su slike nekvalitetnije.

nego jel ko zna gdje u zagrebu mogu, bliže sesvetam, odnit da mi otključaju tu nokiu, jer ovdje gdje živim još nemaju kabel ili software ili tako nešto, uglavnom da ga otključam a da mi ostane garancija, ako ko zna tnx za odgovor!!
Staro 16.06.2008., 20:10   #15
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Citiraj:
Autor jajec Pregled postova
to ti je zato sto si uzeo sredinom mjeseca. Ne obaziri se previse tako je i meni bilo.Uglavnom doci ce ti racun koliko potrosis.
Staro 16.06.2008., 23:17   #16
jajec
Banned
Moj komp

Citiraj:
Autor Crash009 Pregled postova
to ti je zato sto si uzeo sredinom mjeseca. Ne obaziri se previse tako je i meni bilo.Uglavnom doci ce ti racun koliko potrosis.
Aha,znači od 1.7. će biti sve normalno? Evo poslal sam poruku : S na broj 0110,to je za provjeru trenutnog stanja i piše ovak : od 1.-16.6. potrošili ste 29 kn van tarifnog paketa.Unutar paketa možete još potrošiti 0 kn,bez pdv-a.
Po tome znači da nisam imal raspoloživo 150 kn,kolko je tarifa nego puno manje,ali neznam kolko točno.Radi toga jer je sredina mjeseca,to jest jer sam ugovor tad napravil?Ako je to tak,onda super.Ja sam već mislil da nekaj drugo ne štima.
jajec je offline   Reply With Quote
Staro 16.06.2008., 23:48   #17
Crash009
Banned
Moj komp

Crash009's Avatar

Da tako je. Dobit ces koliko potrosis+ 20-tak kn za radijsku frekvu. Od sljeceg mj. sve normalno.
Staro 19.06.2008., 18:25   #18
tomislav1989
Registered User

ja bi da mi neko kaže gjdje mogu otključat, otkodirat, otkočit.... ovaj prokleti mobitel!!!!!!!!!!!!
Staro 03.07.2008., 22:25   #19
ivanb
Registered User
Moj komp

Jeli itko zna oko toga sis formata zašto neće, a večinom su dobre stvari taj sis, da li se to može ikako napraviti da radi.
Staro 03.07.2008., 22:29   #20
Router
Hejter

Citiraj:
Autor ivanb Pregled postova
Jeli itko zna oko toga sis formata zašto neće, a večinom su dobre stvari taj sis, da li se to može ikako napraviti da radi.
za .sis trebas imati symbian mobitel ako me sjecanje dobro sluzi ... dakle na dummy phoneu kao ovom nece raditi nikako ...
Staro 07.07.2008., 22:01   #21
dawy
Registered User

dawy's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Mene zanima koliko ljudima koji imaju ovaj mob traje baterija. Meni uz slušanje glazbe jedva dva dana. A i bez slušanja glazbe i korištenja kamere traje 3-4 dana.

Jel to samo meni baterija traje tako kratko?
dawy je offline   Reply With Quote
Staro 11.07.2008., 15:12   #22
BraBUS
Nervozni poštar
Moj komp

BraBUS's Avatar

@dawy - to je normalno.
Staro 26.10.2008., 19:48   #23
lujito
Premium
Moj komp

lujito's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Evo malo dizem staru temu, zanimaju me 2 stvari!
1. kad promijenite boju slova u postavkama, promjeni li vam se samo boja datuma i sata?kod mene je tako, boja operatora se ne mijenja, kao ni boja profila koji je trenutno postavljen
2. koji rezultat dobijete kad u kalulator ukucate 100 - 10%?
lujito je offline   Reply With Quote
Staro 01.11.2008., 17:41   #24
rams
80286
Moj komp

rams's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
1. Isto tako i meni.
2. 99.9

Inace uzeo sam mob prije mjesec i pol dana i prezadovoljan sam sa njime, kamera je takva kakva je, ne najbolja, ali nije mi ni bitna, jer ga najvise koristim kao mp3 player te mi je to bio prioritet pri kupovini. Moram priznat da cak i kad imam 1.5GB glazbe na kartici mobitel radi nezamjetno sporije. Jos samo cu sad slusalice uzet neke kvalitetnije i to je to
Staro 03.01.2009., 17:38   #25
3NCORE
NePremium clan
Moj komp

3NCORE's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Problem sa 5310 XM

Znaci imam 5310 XM kojem je stavljena sifra za otkljucavanje tipkovnice koju naravno neznam.

E sad,pitanje za znalce,jer ima kakav nacin na koji bi mogao resetirati mob bez koda jer bas i nemam vremena hodat po servisima?

Ovo mi je hitno pa molim bilo kakav prijedlog.

EDIT: Rijeseno,sjetio se frend sifre.

Zadnje izmijenjeno od: 3NCORE. 04.01.2009. u 12:46.
3NCORE je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2009., 12:42   #26
stanca
a.k.a. Wik7im
Moj komp

stanca's Avatar

ovako, imam taj fon, operater mi je vip, interesira me dali mogu ja s njime na net kada je spojen na usb - pc suite il nesta, jer mi je nekad dosadno doma pa dok lezim da surfam, znam da mogu i ovak al nemam para, a nezelim bacit na tako nesta pare, jer mi je nadohvat ruke net, nego radi moba me zanima.
Znaci mogu li se kako preko kabla za mobitel ja konektat na internet?
Staro 05.01.2009., 14:47   #27
Router
Hejter

Mozes na net tako , ali je skupo na kvadrat ...
Staro 05.01.2009., 21:07   #28
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Mislim da misli obrnuto, surfanje mobitelom preko kucne linije
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2009., 21:19   #29
Router
Hejter

Citiraj:
Autor Srdan Pregled postova
Mislim da misli obrnuto, surfanje mobitelom preko kucne linije
Aha , onda sam ga krivo shvatio . I ne , tako ne moze .
Staro 06.01.2009., 11:06   #30
stanca
a.k.a. Wik7im
Moj komp

stanca's Avatar

a kvragu, oke, fala na info

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme