|
![]() |
#1 |
Groarrr
Datum registracije: Nov 2001
|
Laptop ne boota Windowse i nece dat "Insall windows" na Win Cd-u
Malo duzi tekst ali je sve bitno pa citajte s razumjvanjem ![]() Jedan salter u stanu mi je bacao iskricu kada bih ustekavao nesto u njega i tako po n-ti put ustekam punjac laptopa i vidim da mi je zblokao windowse na "Windows is starting" ekranu (prije toga sam 100x ustekao laptop u njega i 100x je zaiskrilo i nikada nis). Uglavnom, renovirali smo stan pa sam stavio laptop sa strane na 2mj da ga formatiram na miru kasnije. Kada sam ga uzeo prosli tjedan prvo sto sam skuzio je da mi se bios resetirao. Pa sam skuzio da baterija ne radi nikako ali ok...pokrenem windows setup koje mi loada i dode do ekrana "Widows is starting" ali mi ne daje opcije instal, format i REAPIR!!!... ok...skinem Win PE i preko njega udem stavim Fix MBR. Kada sam to napravio pustio me da pokerenem Windows instalacijski cd i tamo sam s Repair konzolom pokrenuo Fix Boot. Nakon toga me pustio da stavim nove windowse. Vidim ja drugi dan, baterija ne radi nikako i ajde da je ispraznim do kraja. Ispraznim je do kraja, upalim laptop i ono "NEEEEE! Opet mi je boot screen od windowsa u loop-u!!!". ALI!!! sada mi Fix Mbr ne rjesava stvar. Ne mogu pokrenuti win setup ni nis... Gledam na netu i kazu da je problem s IRQ adresama pa odem u bios i sve poiskopcavam a ono sto je bilo iskljuceno ja ukljucim i instalacijski cd proradi...instaliram windowse i sve 5. Danas (jucer mi se ispraznila baterija) upalim komp i windowsi u loop-u. Probavam Fix MBR...neda mi repair console na Win Cd-u. Probam u biosu pomjesat IRQ adrese i dalje nis... U mojih 15g iskustva uvjek sam sve uspio popraviti na kompu ali ovo me ostavlja u cudu ![]() Kako da to rjesim???? Info: -HP P4 3,2 Laptop -Win Xp SP3 -Particija bez bad sektora -Nema virusa (friska instalacija svega) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Groarrr
Datum registracije: Nov 2001
|
Sada sam skuzio da ako ga ostavim da mi 2 sata stoji na "WIndows is loading" ekranu da mi ude u njih... Navodno ima neki problem s HPom da windowsi zblesiraju ako ostane bez baterije i sljedce paljenje ide na punjacu... Nije mi jasno zast prije nije to radio kada bi ostao bez baterije...kako to rjesiti? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|