Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.01.2009., 16:27   #1
muki27
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
Problem pri instalaciji windowsa

Pozdrav.
Jedana cura me je zamolila da jo instaliram nove win. al imam problem, pri samom pocetki instalacije prijavljiva mi sljedece:

Setup did not find any hard disk drivers installed in your computer.
Make sure any hard disk drivers are powered on and properly connected to your computer and that any diskrelated hardware configuration is coret. This may involve running a manufacturer - supplied diagnostic or setup program.
Setup cannot continue. To quit setup press F3.

Savjetovao sam se sa par ljudi i oni su mi predlozili da na disketu stavim drivere za hard disk al ja te drivere nisam uspio naci. Jedan mi kaze da je do maticne pa sad... Neznam... Molim pomoc. Hvala

P.S. Hard disk je WESTERN DIGITAL WD800AAJS 80 Gb, a matnica ASUS A8S-X-EAYZ.
muki27 je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2009., 16:32   #2
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Na disketu bi trebao staviti SATA drivere koji se nalaze na CDu sa driverima maticne ploce.
I onda klasika, pokreces instalaciju win, pocinje plavi instalacijski ekran i dolje ti ispisuje "press f6 to install a third party driver".
Stines F6 nakon cega odabires odgovarajuci driver sa diskete.
atha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 05.01.2009., 19:23   #3
muki27
Registered User

Datum registracije: Jan 2009
evo sto sam naparvio.
otisao sam na inastalacijski cd od maticne, skinio sam driver (i sam sljedece rivers/RAID/Drivers/MakeDisk/MakeDisk) ova zadnja ikonica je bila kao mala disketa. kliknio sam na nju i ekstartirala je file na disketu.
pokrenio sam instalaciju win. i ucinio sto si mi rekao. stisnu sam f6 al nije nista reagiralo.
kasnije u instalaciji pitao me je sljedece:Setuo was unable to load support the mass storage device yuo specified. currenty, setup will load support from the following mass storage devices(s):
<none>
to specify additional SCCI adapters, CD-ROM drivers or specialdis controllers for use whit Wind. ind. buding those for which you have a device support disk form a mass storage device manufacturer, press S.
To sam i odabrao. Stisnu S i izaslo je sljedece:
Please insert the disk labeled MAnufac.-supplied hardware support
*Press Entre

stisno sam eneter i nista. malo se disketa zarotirala i to je to. sad neznam jel sam odabrao dobre dirvere il sam nesto drugo pogrijesio.
muki27 je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2009., 21:54   #4
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
da pogodim hp...

uglavnom odi u bios stavi da je hard ide a ne ahci i peri dalje. naravno ocekujem cugu sa frendicom

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 05.01.2009., 23:20   #5
atha
Moderator
Moj komp

atha's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Sumnjam da HP u desktope stavlja ASUS ploce, ali moze probati u BIOSu naci nekakav sata native mode? (makar je to slucaj kod lap-ova) ili sata mode staviti u IDE ili tako nesto. Pas mater, ne znam tocno stavku u biosu morao bi pogledati. Nikad ne pamtim to, samo instinktivno po biosu promjenim i picim dalje.
Makar sam siguran da bi stvar trebao rijesiti dobrim odabirom sata drivera sa CDa maticne ploce.
atha je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno