|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
kompatibilnost sata - sata2
Evo jedno kratko laičko pitanje, da li paše SATA2 disk na MBO na kojoj piše samo SATA. Mislim da paše, ali pošto baš nemam iskustava sa SATA da za svaki slucaj pitam da ne kupujem bez veze... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Naravno, o tome se već puno puta razglabalo... Ako još nisi koristio SATA diskove, trebat će ti driver za kontroler jer rijetko koji SATA 1.0 kontroler može glumiti IDE mod...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
apsolventus
Datum registracije: Oct 2008
|
i naravno, ovisi koji sata1 kontroler npr via vt8237r i sis ne podrzavaju sata2 diskove, znaci rade samo oni diskovi koji na sebi imaju jumper kojim se fizicki disk stavi u sata1 mod wd i seagate ga imaju, hitachi ne intel sata1 mislim da radi normalno sa svima |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Feb 2004
|
Trenutno imam jedan ATA i jedan SATA1, i rade normalno zajedno, zanimalo me samo dali se mozda SATA2 slucajno razlikuje po necemu u tom smislu da mi ga ploca ne prepozna ili sl.. Hvala vam obojici ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|