|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2007
|
Problem s napajanjem
Bok . Dakle slažem htpc i neki dan sam kupio sve potrebno za njega međutim složim ja konfu idem ja zapalit kompjuter stvar radi i par sekundi poslje uđem u biose i nešto se zasvjetli u napajanu i pukne ko žabica (petarda) i nece se upaliti komp. Sad neznam jel izgorilo napajanje ili šta? Jel ima previše komponenta pa je izgorilo ili? Iako mislim da nebi trebalo izgorit napajanje ak ima previše komponenti nego se samo gasiti , jelda? Konfiguracija je: ABIT I-S71 , s. 775 , SiS 671 , mATX Intel Pentium Dual Core E2180 2.0 GHz GAINWARD BLISS 8500GT PCX Silent FX CRUCIAL Rendition DDR2 667 MHz , 1GB DvB-s skystar 2 pci Gigabyte Digital Theater Hybrid TV kartica kučište LC POWER 2019MR, mATX , 350W ATX Hard od 40GB Segate DVD-ROM Lite-On Help |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Napajanje i nije olicenje neke kvalitete, mada ti cijeli komp nije neki potrosac. Probaj samo napajanje ukljuciti i spojiti zelenu s crnom (na 24 pinskom konektoru) i ako ne radi na reklamaciju (ako ima garanciju). Najbolje bi bilo da stavis neko kvalitetnije napajanje npr fortron 350 pnf I nadaj se da je samo napajanje otislo u q... Edit: Btw tvoje napajanje daje max 15A na 12V i to je 180W ![]() I sad kad budu pale preporuke na fortron pnf model budu se neki ![]() Ali npr jedan fortron pnf od 300W daje na 12V 264W, kaj je 46% vise od napajanja koje je deklarirano kao 16,6% jace. Da ne govorim o 350 pnf koji daje 66,6% vise struje na 12V (iliti ga 300W)
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa Zadnje izmijenjeno od: rib@. 13.01.2008. u 11:33. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
ma to sam napajanje dobio s kučištem, al nije to taj model napajanja meni je model LC Power LC380M , al ipak mislim da je i ovo napajanje za q... kupio bih bolje napajanje al neznam gdje ima za kupit mATX napajanje i dali uopce ima |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Stvar je u tome da bi to trebalo biti dosta jako, jer ne vjerujem da tvoja konfa vuce vise od 120W - look Probaj s garancijom. Ja sam isto uzel codegenovu kutiju s napajanjem za htpc, ali sam napajanje prodal prije nego dam ga upalil ![]()
cpu e4300/sonictower+nexus120; mbo gigabyte p35-ds3-l; ram kingmax1024/667x2; vga hd3850; psu corsair hx 520w; dvd benq 1655; hdd wd1200jd&samsung hd321kj&ST3160021A; ZM-MFC1; lg22ws; btc6300; mx 518 i sve u chiefu s nekoliko nexusa |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Nadaj se da je samo PSU otegao papke ili će ti ovo bit najskuplji PSU koji si imao u životu... Hint: Garancija na komponente ne pokriva štete od strujnih udara, srećom pa naši serviseri ne gledaju puno na (ako nekaj nije baš crno) to inače nebi bilo smješno...
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
da i ja mislim da mi konfa ne vuce toliko da nemože s ovim napajanjem je..o mu ja uff sad bi raspalio to napajanje u q.. kako me živcira probat cu zamjenit to napajanje gdje mogu kupiti neko napajane , tj. neko dobro napajanje matx? Ili bi bilo bolje možda da ja zamjenim to matx kučište s nekim standardnim kučištem ? Zadnje izmijenjeno od: Blaze360. 13.01.2008. u 16:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
pozdrav...najprikladnije je da oovdje postavim pitanje,,, prije 10 dana sam si kupio maticnu proc i memoriju... juucer mi je riknilo napajanje (unutra zagorio osigurac )... i sada uzmen novo napajanje spojim i probam upaliti i upali se ventilator na na napajanju na procesoru...i hdd i cd rom...ali nema nista na ekranu...?probao sam clear bios ali opet nista... garanciju imam...sad pitanje: ako je riknila ploca dali cu dobiti novu?ili proc? nema vidljivih ostecenja na ploci niti procesoru... A ovima u vemilu sam odnijeo sve zajedno sa novim napajanjem....tako da neznaju ono sto ja znam... misljenje? konfig je:ecs a780gm-a black athlon x64 5000+ ddr 2 2gb hdd 160gb.ispravan |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Da li imaš zasebnu pci-e grafičku ili si koristio samo integrušu ?.. Ako koristiš samo integrušu 99% ti je matična gecrk..po mogučnosti traži da ti zamjene sa sličnom od Gigabyte-a: MA78GM-S2H doplatiš 80kn razlike.. Zadnje izmijenjeno od: gormit. 28.12.2008. u 13:11. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
pa koristio sam integriranu.....mislis da je ta bolja?pitam;:hoce oni skuziti zasto je riknila?jel moguce da je proc isto rinkoi memorija ili ne? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Nemaju oni kaj skužiti..mogu samo vidjeti "paljevinu" ak je ima , ak ne nek ti zamjene s drugom, ali pokušaj uzeti/doplatiti drugu ploču
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|