|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Malo pitanje
Dakle, susjeda i ja odlucili uzeti neki flat pa podijeliti troskove, samo sto smo malo udaljeniji (cca 50 zračne linije i izmedu jedna kuca koja je visa od obje naše). Kod nje postoji prikljucak i isprobano do mene ne lovi njezin wireles signal. Trebao bih kablom spojiti njem modem, a meni treba wireles zbog povremeno 3 kompa koja spajam. Modemi koji su nam prisutni su Zyxel P-660 HW-D3(trenutno ga imam), Thomson ST780iWL(mogu ga dobiti uz produzenje ugovora). Moje razmišljanje je da stavim kod nje neku usmjerenu antenu i ja laptopom i normalnim kompom s ugrađenim PCI wireles karticama derem po netu. To bi još nekako trebalo izvesti. Htio sam izraditi quad antenu, ali neznam kako je spojiti na jedan od tih modema jer im se antene ne skidaju. Malo mi tu oko toga skripi s znanjem. Dakle moze li modem biti router i ap ili je to isto ili ili... Koji modem bi trebali uzeti, koju antenu izraditi po Vasem misljenju? Nesto dovoljno za tu udaljenost i za nasa dva kompa, ne skupo pretjerano. Sve prijedloge i sugestije prihvaćam. Tnx svima. Poz! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
I ja sam tako nešto htio izvesti pa su mi iz t-coma rekli da je domet max 30 metara. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
RiSeN FrOm tHe BaNNeD
Datum registracije: Jan 2008
|
Imas ode di govore o wireless antenama: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-...ena/13718.aspx |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2006
|
Bez zamjere decki, ali mene ste krivo shvatili. Antena nije toliki problem - izradim je sam; ima tisuce uputa na netu i nisam bas nevjest rukama. Najvise me zanima ovo oko rutera i kako zamjenit antenu kablom koji je spojen vanjskom antenom. U biti kojem modemu se to da napravit ili ako se, koji od onih navedenih da modificirat. Tih 50m trebalo bi ici malom quad antenom. Necu da nam susjedi zrace ili da idu spavat u skafanderima.Za ostalo sam trazio misljenje ako je to to u sta se upustam. Hvala! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|