|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
Molim vas pomozite, problemi sa spajanjem 2 kompa na susjedov internet
Dobar dan. Zelim se spojiti na susjedov internet i zelim da i ja i buraz i susjed mozemo istovremeno surfati, kupio sam na preporuku od prijatelja airlive 5470AP wlan acces point, taj uredjaj ima 4 lan i 1 wan prikljucak, spojio sam svoj komputer i od buraza na 2 lan priljucka. Uredjaj sam podesio da radi u client mode, i da je gateway IP adressa od susjeda, tada sam stavio u internet protocol lan settingsima da se IP adresse automastki dodjele i tada radi sve ok, ali samo jedan komp moze ic na net, ili ja ili buraz, dok drugi nema uopce IP adresse tj. airlive mu nece dat nikakvu IP adressu. Ovaj uredjaj se jos moze spojiti da radi u WISP modu i na slici u MANUAL-u nacrtano je da kao vise komputera moze ici istovremeno na net, ja sam pokusavao to namjestiti nekako ali nije mi uspjelo, mene zanima jel netko ima iskustva sa ovakvim spajanjem kumputera, sta tu treba sve podesiti, tj kakav WAN acces type (DHCP client ili PPPoe ili nesto trece) i sta jos treba sve podesiti i na sta treba paziti? Hvala EDIT: zaboravio sam napoenuti da se spajam bezicno na susjeda, tj susjed ima tcom speedtouch urejdaj koji ima antenu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|