|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2008
|
![]() Bok svima, Nabavljao sam prije 2 tjedna računalo, po komponentama sa namjerom da ga sam sastavim. Veći dio sam nabavio u Ve-milu, dok sam procesor i matičnu uzeo u HGspotu (pogreška ![]() Za početak matična koju sam uzeo u HGspotu: MBO DFI, s.AM2, LAN PARTY UT 790FX-M2R, AMD RD790, BUS 2000 MHz serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, FireWire, ATX 2 preporučam ne kupovati. ima užasan manual, Diagnostic LED sa oznakama koje nigdje nisu objašnjene, internet stranica koma, nema update za BIOS, ukratko, zaobići u širokom luku. dakle,matična nije radila, nakon čega sam imao cijeli šou sa servisom i kad sam ipak dobio nalog za zamjenu, Sad dolazimo do originalnog i najvećeg problema, računalo se ne boot-a. Jednostavno ne podiže bios i/ili ne podiže sliku. Isti problem bio je sa prvom matičnom (ali tu je bila matična problem, prema servisu, a i mojim testiranjem, jer sam uzeo procesor, RAM i grafičku od frenda i spojio na matičnu i svejedno nije radilo). Dakle, trenutne komponente (sa drugom matičnom) su: Matična: MBO SAPHIRE, s.AM2, PureCrossfire AM2RD790, ATI RADEON 790FX, BUS 2000 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 2x1Gbps, FireWire, ATX2 Grafička: SAPPHIRE RADEON HD4870x2, 2GB DDR2, PCIE, TVout, DVI Napajanje: Chieftec power supply 750W Turbo Series, Cable management, 4x12V, Active PFC, 14cm fan RAM: DDR", 4GB (2x2GB kit) PC8500(1066MHz) OCZ, Reaper, DC kit CPU: AMD Phenom 9500, 2,2GHz, 4Mb c., socket AM2, BUS 3600 65nm, BOX (quad core) Problem i nakon zamjene matične je ostao. Računalo ne diže BIOS i ne daje sliku na monitor. Više ne znam što bih, pa dok čekam radni dan da odem u Ve-mil servis da li je netko imao slične probleme? Ili nešto od gore navedenog nije kompatibilno? Moja sumnja je i dalje na matičnoj jer Diagnostic LED starta "prebrajati" stanja od 00 pa do 88 ili izbavi neka slova, ali nikad ne piše FF. Što je jedino što znam što je = fully functional. zbilja sam očajan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
FF ti je dobar znak samo na epox plocama, barem je tako bilo. Na svim drugima je znacilo da je ploca riknula ![]() Tako da ne prizivas vraga. Inace nisam nikada bio odusevljen kvalitetom DFI ploca a ne palim se dovoljno na OC da bi im na tako nesto zazmirio pa ne mogu biti sokiran mogucnosti da su obje neispravne. Preporucio bi ti da ju odneses tamo gdje si ju kupio, neka ju testiraju do mile volje. Ako je neispravna trazi povrat love. HG spot koliko znam jos uvijek ima tu mogucnost. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
da, DFIijevu MBO sam zamijenio za MBO SAPHIRE, s.AM2, PureCrossfire AM2RD790, ATI RADEON 790FX, BUS 2000 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 2x1Gbps, FireWire, ATX2, ali isti problem... :-( inače ove dvije matične ljudi, su ali apsolutno iste. isti manual u slovo, iste komponente na ploči, isti raspored, sve isto, samo Saphir podržava veći radni takt RAM-a. možda je najbolje da sve odnesem u HGspot, pa nek probaju dignuti BIOS, i nek testiraju dok ne uspiju. ostale ideje i prijedlozi? Zadnje izmijenjeno od: Davidenko. 27.12.2008. u 13:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
citao nabrzinu, razumio da je to maticna od frenda. No nebitno...nosi to njima, imaju u servisu sve komponente za isprobavanje pa neka se igraju. Ili posudi od nekoga ostale kompoente pa trazi uljeza. Cisto sumljam da su ti se zalomile dvije razlicite a jednako neispravne ploce, moralo bi nesto drugo biti u igri. Nazalost to se obicno skuzi samo metodom zamjene komada po komada hardvera dok kanta ne upali ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
ma da, napravit ću tako. thanx! malo nezgodan tajming za zezanciju s tim glupostima, s obirom na blagdane i sve. darn. :-) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|