|
![]() |
#1 |
Wannabe Pilot
Datum registracije: Jul 2007
|
Postavke za Logitech Driving Force Pro
Ovako. Bio bih zahvalan kad bi mi netko od vas koji se kužite u volane za PC i podešavanje istih, poslao slike vaših postavki za slijedeće igre: Volan je Logitech Driving Force Pro Test Drive Unlimited rFactor ToCA Race Driver 3 Colin DiRT Need for Speed Pro Street Za Live For Speed sam si podesio, ali za ove igre nemam pojma koje postavke idu jer me jako buni okret volana, tj. za koliko stupnjeva se volan treba okretati. Svima unaprijed hvala i SRETAN BOŽIĆ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Zackoj za***o si se, obavezno FF strenght mora biti izmedu 101-105% jer tada windows najrealnije sve efekte pokazuje, ispod 101 se neki efekti ne osjete a iznad 105 su prejaki i onda to ne lici na nista, inace za LFS,rFactor,GPL..ma ustvari za sve simulacije osim NFSa i tih TDU smeca koristi ove kod zackoja samo si stavis ff negdje od 101-105% a u igri mjestis od 10%-50% ovisno o auti i o tvojoj zelji... ako u rfactoru koristis realfeal plugin onda u igri stavis -100% i efekte na LOW |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
pa svugdje, ali ovo je sada kao "ps3 verzija" pa ces dat 900kn za njega...uglavnom tolko para se nikako ne isplati dat, rade uzmes g25 polovnjak mozes za 1300kn cca dobit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
čuj, ja imam Logitech Formula Force GP, jedan frend ima Momo, a treći je IMAO Driving Force Pro. ja na taj volan nisam mogao vozit, nikako se sastavit s cestom, volan mi je uvijek u sredini pri vožnji ravno i pri malim promjenama pravca imao neki luft, uz sva podešavanja... zato ga je frend i prodao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
Pretpostavljam da misliš to hardverski jer kod tog volana postoji maleni dedzone u sredini na koji ne utječu nikakve postavke...jednostavno opisano u središnjem položaju kao da se osječaju zupčanici unutar volana. I iako se ne radi o velikom hodu stvar zna iritirat .....i jedino što se može napravit za ublažit problem upravljivosti je povečat hod samog volana.... shvačam koliko to može smetat jer koliko se sječam Logi FF GP je bio gladak s forcom koji je bio kao 'kroz maslo' i vjerovatno guščim zupčanicima...no on je dolazio s drugim problemima a ja sam o volanima dosad napisao toliko teksta da mi se zgadi život ![]()
![]() |
#10 |
Lika u mom srcu
|
hehe, ma ovaj oj FF GP, ima nekih nedostataka, ali samom osjećaju pri vožnji i negovoj direktnosti, nema premca, od onoga što sam probao. FF GP nema neki ekstra jak force feedback, malo je plastiačn, klapav, no kad kreneš vozit to se sve zaboravlja. dok mi je kod Driving FP baš obrnuta situacija... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
undercover
|
Največa stvar koja je mene iritirala kod FF GP je bila ta klapavost centralne osovine...Ono krivi volan za ikog tko ima teške ruke jer je dovoljno nekih 6 mjeseci intezivnog korištenja da se razhebe totalno...plastika klizi od plastiku i pošto nema velike klizne površine na kojoj je naslonjena osovina stvaraju se mali utori što te se povečava ležište samog volana i dođeš do toga da se volan može micat par milimetara u svim smjerovima bez da ga okrečeš....jednostavno jeftini volan. Mogli su ga napravit kao crni MOMO koji je isto od plastike no samo ležište je napravljeno na drugačiji način pa se klapanje ne povečava tokom vremena jer se ništa ne grebe...no to opet dolazi s svojim problemima s pedalama. DFP je tehnički nadmočniji volan šta se primjeti kad prvi put nasloniš ruke na njega i meni je bilo pravo osvježenje u usporedbi sa FF GP jer nema one klampavosti pošto volan ima ležajeve i u rangu je sa prvom crvenom verzijom MOMA. Ono divota kad s malim prstom možeš okrečat volan....Međutim kod DFPa se ja nikako nisam mogao složit s forcom koji je bio poglupljen i dosta ovisan o hodu samog volana....ali mu je največa karakteristika bila nekakva sporost koja je najvjerovatnije razlog samog internog mehanizma volana koji je kompleksniji nego stariji modeli. Ono hrpa toga šta se treba okrenit kad naprimjer imaš naglu reakciju u nekoj igri pa kontriraš i čim napraviš to brže naletiš na unutarnji otpor samog mehaniztma volana koji bi motori trebali pokrečat. Šteta za tehnički nadmočniji volan jer je za mene činio nemogučim rally i veslački stil vožnje jer se stvar nije mogla dovest u red s nikakvim postavkama ....Srečom kod G25 nema ni govora o nekoj sporosti. probaj to ako nisi i vjerovatno če ti se svidit filing. Ja nisam našao ništa isto kao onaj gladak filing kod FF GPa koji je bio kao 'kroz maslo' no G25 se tome najviše preiobližio na neki svoj način uz hrpetinu drugih prednosti... Ako nisi probvaj njega. najvjerovatnije bi ti malo toga tu smetalo?
![]() |
#12 |
Lika u mom srcu
|
probao sam G25, i volan je definitivno najbolji koji sam probao. no kod nejga imam drugu primjedbu zbog koje je upravo tako i skup. a to je,meni osobno, što ima H mjenjač koji je apsolutno nepotreban, to je da ima kvačilo-također nepotrebno, i ond aje zbog toga skup ko sam vrag. Jedina igra koja bi imala koristi od njega je eventualno Live for speed. Da naprave verziju, prim. imenom G21, ali da ima samo sakvencijalni mjenjač, bez glupog H mjenjača i kvačila, i da je jedno 30% jeftinij, štedio bih za njega ko lud ![]() (nešto kao shema tipkovnica G15 i G11) da se vratim na FF GP, što se tiče klapavosti, rastavljao sam volan, i on je tako jednostavan, and yet so complex ![]() da, klapavost bi se vrlo lako dala rješiti da je otiči kod tokara i da fino istokari jedan plastični prsten koji bi se nataknuo na osovinu. To ću vjerojatno i napravit jednog dana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
undercover
|
O tom koliko je H šifter te kvačilo nepotrebno zbog toga koliko se može negdje iskoristit bi se dalo pričat no ja zato nemam ambicija pa ostavljam to nekom drugom trenutno uživljenom u svoju simulaciju ![]() iako bi ti samo htio natuknit da LFS nije jedina simulacija koja 'od tog profitira' već ih ima a svaka uz neke svoje nedostatke ima i prednosti zbog kojih se odlučujemo 'držat' baš nje.. ![]() Nego moja jedina zamjerka na g25 je malo 'djetinjast' šifter kojeg bi često ubacio tamo gdje ne želim i opčenito je klimav no to ne čudi kad malo zaviriš u samu konstrukciju kako je napravljen .... Pedale su jednostavno zakon no gas i kočnica bi mogle bit bliže iako to nije ništa šta jedno popodne postavljanja naopako nije ne samo rješilo več poboljšalo ![]() a šta se FF GP tiče ...zbog toga što se filing forca tog volana smatra jednim od najboljih sječam se da je jedno vrijeme bilo za kupit nekakav ballbearing kit za taj volan kojim se rješavala ta največa mana ali nemogu nač tal link pa ako te zanima guglaj/traži "Jens Schumi" i "Logitech ball bearing conversion kit" Vidim da spominješ plastični prsten i tokara. Ne sječam se točno detalja iz volana ali mislim da i kad skineš onaj bijeli veliki zupčanik opet nebi mogao nabit taj prsten na osovinu /tijelo volana jer je smetala neka izbočina .....Ja nisam išao toliko daleko u razmišljanjima več sam za svog bio napravio pločicu od pleksija od nekih 5 mm s izrezanim polukrugom čiji je radijus odgovarao radijusu same osovine a taj pleksi je bio uglavljen ispod centralne osovine volana jer to mjesto trpi največi pritisak i trošenje a zgodna stvar je da ne izgleda ružno i ne zahtjeva veliku kemiju jer je jednostavno uglaviš u onaj prostor između dvije stijenke....ako si rastavljao volan trebao bi znati na što mislim. Negativna stvar je šta je poremetilo force i volan je postao opčenito kruči iako je sve bilo precizno napravljeno....jedino što se moglo napravit je bilo da se ne stegnu one dvije vide na vrhu kušišta volana koje su bile sa strane te osovine.... inače možeš napravit nešto puno jednostavnije no dugoročno gledano je neurednije te krače traje a meni je smetzao mirisu ulja za vrijeme 'vožnje' ... Onaj dio osovine volana koji klapa dobro očistiš i izbrusiš i onda ga obljepiš nekim boljim selotepom a broj krugova odrediš proizvoljno ovisno o stupnju klapavosti te finim brus papirom makneš oštre rubove ležišta i malo zaliješ maslinovim ili suncokretovim uljem...a kad osjetiš da volan mijenja karakteristike forca i postaje teži nadoliješ malo u onaj prostor kad skineš onu pločicu na vrhu.... znam da možda ovo zadnje zvuči malo ludo no oboje ne košta praktični ništa i zahtjeva samo malo zahebancije a dobiješ nekakvi rezultat pa probaj ako jednom uhvatiš volje.... ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 04.01.2008. u 14:29. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
imam jedan problem. danas sam kupio volan i igro sam normalno nekih 3 sata i sad mi od jednom kad zelim stavit na 900 stupnjeva on stavi samo na pola kruga, a trebo bi stavit na krug i pol, i sad mi je tih pola kruga maksimum, sad ne znam kako to rijesit. dajte pomozite jer fakat ne kuzim zasto mi se to dogada... Hvala! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|