Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Mobilno > Prijenosnici
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.04.2009., 21:25   #1
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Kupnja laptopa - pojma nemam

Kao što naslov kaže, pojma nemam o laptopima, nikad ih nisma ni pratio, niti me zanimaju, a jedan frend kojem inace sredjujem komp kad treba, me zamolio da mu neki nadjem. Kupuje laptop, i to dosta hitno, a ja, iako pojma nemam, kaze da sma svejedno osoba koja ce mu najvise pomoci. Pa eto, da ne razocaram frenda, moze mala pomoc, molim vas.

Dakle, dosta je hitno, a uvjeti su sljedeci:
Do 6000kn, moze se sto blize pribliziti toj cifri, ali ne ju i prijeci (OK, 50kn nije strasno), da ima HDD minimalno 250GB. Vise nije zapravo potrebno, ako ce cijena skocit, radje neku bolju drugu komponentu (proc, grafa...), ali ne nikako manje od toga. Također obavezno 15 inčni, tj ajde 15,4 ili koliko je već hoće, ne veće od toga zbog nošenja. I da mu bude podjednako, ili ako ne može, barem blizu snage njegovog desktop kompa a ta konfa je ugrubo C2D E4500, 2GB DDR2 800MHz Kingmax, Gigabyte P35-DS3L, Zotac 9600GT AMP!...
Naravno, podjednako jako u obavljanju nekih "osnovnih" poslova, ne 3d grafika (igre ili modeliranje). No, opet, da moze sto bolje vrtit igre, dakle ne bi ni neka najjadnija grafa biti unutra. Tj, kaze da mu nece biti primaran za igranje laptop, ali bi volio kada ode nekamo, npr prkeo ljeta na more, da moze zaigrati nesto, makar na nizim detaljima, i ne ocekuje da ce biti jako kao desktop PC, ali eto, da moze npr CoD4 igrat glatko na nativnoj rezi monitora.

To je mislim to. Trgovina nije vazna, smao da je u Zagrebu, no ono cega sma se sad sjetio, sto je rekao da mu je malko bitno je izgled. Ne zeli bas neki preruzan. Ne znam, meni su vecina laptopa isti, ali naveo mi je kao primjer ruznog hp 6730s. Dok mu npr ovaj:

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/hr/hr...5-3687777.html
nije ruzan. Kaze da je stvar u nekim finesama. Meni je isto, a kako vama, ne znam, pa si vi mislite...

Živjeli!
ABuser je offline   Reply With Quote
Staro 06.04.2009., 22:07   #2
Big Guy
RPG player
Moj komp

Datum registracije: Sep 2006
nema tako dobar 15.4" laptop za te pare

ili ovaj dobar 17" laptop
http://www.superbit.hr/index.php/Pri...?keyword=00132

ili ovaj slabiji, sa premalim diskom i skuplji 15.4" laptop, ali boljim kućištem i duljom garanacijom
http://www.superbit.hr/index.php/Pri...?keyword=dni15

ili ovaj 15.4", isto slabiji ali barem sa većim diskom
http://www.superbit.hr/index.php/Pri...l?keyword=0013

ako baš inzistiraš na 15.4" onda će ti ovaj 3. biti ok (produžiš jamstvo za ostatak para), ali inaće preporuka za 17"

i usporedbe radi, 3. laptop ima 3 kg, 17" predloženi ima 3.8 kg i tu uračunaj još sve što ćeš nositi sa sobom kao miš, podloga, utp kabel, nešto papira u džepu od torbe, adapter i kabel za struju pa ti sve skupa dođe na bar 5 kg i tu tih 0.8 kg ne igra neku ulogu
a ako se baš jako puno šećeš sa laptopom, možda je bolje da kupiš torbu za laptop kao ruksak, a ne "aktovku"
Oglas

Oglas
Staro 07.04.2009., 10:46   #3
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Citiraj:
Autor Big Guy Pregled postova
nema tako dobar 15.4" laptop za te pare
Pa recimo ovo bi zadovoljilo sve kriterije ....

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6592

... i još doda ovo i miran je 3 godine ...
redscro je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2009., 19:05   #4
Big Guy
RPG player
Moj komp

ja sam mislio na 15.4" laptop sa 9600m gt grafom, hd3650 je ipak dosta slabija
Staro 07.04.2009., 21:52   #5
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Citiraj:
Autor Big Guy Pregled postova
ja sam mislio na 15.4" laptop sa 9600m gt grafom, hd3650 je ipak dosta slabija
Istina da je nešto slabija, ali mislim da se isplati malo izgubiti na njoj s obzirom da se radi o Toshibi nasuprot šrota Acera, a i dobije dužu garanciju.
Staro 07.04.2009., 22:39   #6
potemkin.hr
Akutna lijenčina
Moj komp

potemkin.hr's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor redscro Pregled postova
Istina da je nešto slabija, ali mislim da se isplati malo izgubiti na njoj s obzirom da se radi o Toshibi nasuprot šrota Acera, a i dobije dužu garanciju.
Pa da je baš Acer šrot nebi rekao. Kvare se i aceri, kvare se i toshibe, ovisi na koji naletiš. Acer ovaj mi se čini hardverski bolje zaokružen (intel proc, jača grafa, 3 GB rama tako da 32 bitni OS može alocirati sav ram) od toshibe. Koji god uzme ne može puno fulati, oba su dobra, ovisi samo o preferencijama (da li mu je važnija duža garancija ili jače performanse).
I da, ako misliš nositi laptop duže vrijeme obavezno uzmi ruksak za laptope inače će ti rame otpast, neće ti sigurno biti žao.
potemkin.hr je offline   Reply With Quote
Staro 07.04.2009., 23:17   #7
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Svi pišete namijenjeno meni, no kao to rekoh, za frenda je, ali OK, prenijet ću mu ovo za ruksak. No iskreno sumnjam da bi i uzeo nesto drugo, je rnije tip koji bi nosio aktovku. A ni ja iskreno ne bih nikada takav, ionako sam non-stop sa ruksakom na leđima. I hvala na odgovorima, ja ću mu predložiti sva 4, tj pokazati pa će on vidjeti, a ako mu ništa ne paše skroz, javim se opet

Živjeli!
Staro 07.04.2009., 23:49   #8
Big Guy
RPG player
Moj komp

meni toshiba radi bez problema godinu i pola (ajde, disk je riknuo, ali to sam ja bio kriv za mehaničku grešku, ali sam svejedno dobio novi )
frendu acer godinu dana za sada radi, i ne pokazuje neke znakove umora ili da će se pozdraviti

kod acera samo treba produžiti garanciju na 2 godine, i to je nekih 400 kn (pogađam, ne znam točno)
tako da je acer opet bolja kupnja od drugih, to što nije kućište od aluminija, tipkovnica savršena... se lako zanemari kada pokreneš igru i radi na 30 fps (9600m gt) za razliku od 20 fps na toshibi (hd 3650), 12 fps na HP-u (hd 3450), na 5 fps na dell-u (x3100)
(fps-ovi su nagađanje, ali bi tako nekako moglo biti, razne igre na raznim postavkama nemaju isti omjer fps na grafama, optimizacija za nvidiu ili ati, driveri, igra sama....)

naravno da je bitno za što ti laptop koristi, makar ne znam kako se x3100 nosi sa HD videom, ali sigurno puno slabije nego HD serija ili 9600m gt, a opet ako misliš biti na netu, office itd onda je i laptop za 3000 kn dobar
Staro 08.04.2009., 00:15   #9
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Ja bi i dalje ako se ne radi o desktop replacementu, dakle igre nisu primarne, išao na navedenu Toshibu ... Za povremeno igranje više nego dobra je i 3650, naveo je da traži 15,4" zbog mobilnosti, gdje je opet Toshiba u prednosti za velikih 1,1 Kg, a kvaliteta i garancija su također na njenoj strani ...

P.S. Big Guy, godinu dana je prekratko vrijeme da bi ocijenio pouzdanost laptopa, pa svi imaju garanciju bar toliko ...
Staro 08.04.2009., 00:25   #10
fratartucko
Just married!!!!

fratartucko's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
Ja bi onda tu naveo još i Dell studio kao potencijalnu kupnju, 5.200,00 krznaša, fino 3 god. gare, obzirom da ne misli igrati od jutra do sutra i 3450 će dobro odraditi svoj posao, po kvaliteti izrade bi trebao biti u rangu sa tošibom a ipak je soma jeftiniji, i skladno je dizajniran, što je očigledno važan uvjet, pa se možda liku dopadne
fratartucko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 08.04.2009., 01:10   #11
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Evo, odlučio je, sutra već kupuje onu Toshibu. Vidio ju je kaže i uživo i bio očaran njenim izgledom, a kako ste ju još ovdje preporučili, i vidjeli smo koje su komponente unutra, eto, izbor je pao na nju. Uzet će nju sa doplatom na garanciju na 3 godine, po preporuci redscro-a

Eto, frend je odlučio. Hvala svima za savjete
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno