|
![]() |
#1 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
mkv na low hardveru
Ima već dosta tema otvorenih na mkv temu. Ok akceleracija preko grafe ako imamo HD radejone ili nove nvidije super radi, ali što ako nemamo dotične grafe? Dakle ja posjedujem laptop sa 6800 go i 1900x1200 monitorom i tražim neki player kojim ću normalno pogledat 1080 film. VLC - trza ko vrag i artifakti Smplayer - mkv je bez zvuka fantasy DVD - dosta trza Bsplayer - recimo dobro radi sa ponekad zastajkivanejm zvuka Sad zanima me hoću li što postići bolje performanse sa stavljanejm jačeg Pentiuma M (jer opterećenje je stalno 99%) ili jednostavno se mora HD grafa biti gore da to normalno funkcionira. Te zašto je tolika razlika u performansama od playera do playera? Ako sam negdje u pretraživanju propustio odgovore na ta pitanja ispričavam se? I naravno ako netko ima na umu neki low resource player slobodno neka ga predloži, meni trenutno bsplayer radi najbolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Re-Registered User
Datum registracije: Apr 2006
|
Media Player Classic (ili MPC Home Cinema) + CoreAVC |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ja imam stari AMD Barton 2500+, 1GB RAM-a i ATI 9600 XP (HTPC), mkv filmovi jedino ne trzaju na MPC+CCCP, s tim da je zauzeće proca oko 50-70%. Reinstalirao sam windowse i stavio samo osnovno ali ako pokrenem film u GOM ili WMP11 playeru procesor se zakuca u blokadu i počne trzat. Pročitao sam valjda 1000 postova o tome al mi ništa ne pomaže... Kod MPC playera ne mogu posvjetliti ekran jer mi ne da a pošto imam CRT telku malo mi je sve tamno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Isto mi je sa svima. Još čak bsplayer najbolje odrađuje posao... Pa moj pentium M bio trebao biti u rangu sa bartonom i jači čak Zadnje izmijenjeno od: Mortal. 04.01.2009. u 21:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Na Full HD se moze zaboravit ako se nema nesto 'novije' dvojezgreno ili 'novije' grafike. Inace, kao sto je gore covjek napisao za HD CoreAVC, za SD ffdshow u kombinaciji sa Haali i MPC HC, renderiranje na Haali za XP, EVR za Vistu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|