Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.12.2008., 23:45   #1
Romano.Cule
Outer Space
Moj komp

Romano.Cule's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
(riješeno) Pitanje za AMD chipset i drivere

Uzeo sam gigabyte plocu sa amd 790fx cipsetom.Skinio sam sa njihovog weba drivere za South Bridge 8.12.Nije ih frka pronaci jer fino pise ispod catalyst drivera "South Bridge driver",Medjutim,gdje da skinem drivere za North Bridge ? Kazu likovi na njihovom forumu da skinem catalyst drivere i odaberem "custom" instalaciju.Medjutim,toga nema kad pokusam instalirati catalyst drivere,izbaci "no supported hardware found" posto imam nvidia graficku.Pa molim pomoc,jel trebam ja uopce traziti te drivere za chipset RD780 ili je to ustvari southbridge lol.nvidia je mila majka za ove,majke mi.Jedan drajver,instalira ti za sve zivo sto imas,a ovi 50 vrsta hardvera,3 vrste drivera,i jos ih sakrivaju po internetu.
Romano.Cule je offline   Reply With Quote
Staro 17.12.2008., 23:59   #2
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Pa sve kaj ti treba imaš na ovim (1, 2) linkovima, nikakvi Catalyst, pa SouthBridge ili NorthBridge driveri. Chipset driveri su ono kaj trebaš i to je to. Ploča ti nema integriranu grafičku karticu da bi trebal Catalyst drivere.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 18.12.2008., 00:08   #3
Romano.Cule
Outer Space
Moj komp

Romano.Cule's Avatar

Ne kuzim.Skinio sam i te drivere s gigabyte stranice i opet ista pjesma."unsupported hardware".Nemam nikakvih usklicnika u device manageru,ali mozda mi fale chipset driveri.southbridge se instalirao.Jel treba mozda jos nesto? northbridge?
Staro 18.12.2008., 00:12   #4
McG
-------

Pa ako nemaš uskličnika znači da ti je sav hardver uredno prepoznat i instaliran, osim ako ti baš hoćeš probleme. Ti sve radi kak spada ili ti se javljaju kojekakve greške i upozorenja?
Chipset driveri imaju sve kaj trebaš za Northbridge i Southbridge, jer oni čine sam chipset.
Staro 18.12.2008., 00:21   #5
Romano.Cule
Outer Space
Moj komp

Romano.Cule's Avatar

Pa radi sve.Ali bih htio konkretan odgovor.Ono,odi tu i tu,instaliraj te drivere i tocka.Prvo sto sam napravio je da sam otisao na gigabyte stranicu i skinio njihove drajvere.Medjutim,to su stari drajveri od 10 mjeseca.Slijedece je da odem na AMD i skinem pod motherboard driver i nasao southbridge.Ok,sve 5 instalirao.Medjutim,fali mi nekako taj northbridge,a njega ni od korova ).Nema ga nigdje.A valjda je to to.
Staro 18.12.2008., 00:27   #6
McG
-------

Gle u tim chipset driverima imaš sve kaj trebaš, a razlog kaj su stari je taj da je i ploča starija, pa ima SB600 za kojeg više ne rade drivere, jer se i sam southbridge više ne proizvodi. Kaj se tiče instalacije drivera, kolko vidiš na stranici piše include chipset\sata raid driver, a pošto se southbridge između ostalog brine za RAID, SATA, itd., nemaš straha da to nisu ti driveri ili da ti još nekaj fali. Sve je u tom paketu i ne trebaš si delati brigu oko toga.
Staro 18.12.2008., 00:45   #7
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Kaj nisi dobio uz ploču drivere na CD-u ? Ako je od Gigabyte-a ploča što ju imaš u Moj komp, ne vidim gdje je problem ? Barem Gigabyte ima jednostavno za instalaciju drivera i svega...
Staro 18.12.2008., 10:08   #8
Romano.Cule
Outer Space
Moj komp

Romano.Cule's Avatar

Ne kuzite sta hocu reci.Nije stvar u driverima s njihove stranice ni CD-u.Nego jednostavno me zanima gdje mogu skinuti najnovije drivere za taj cipset.
Staro 18.12.2008., 10:20   #9
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
A ti ne razumiješ ono što piše. NE POSTOJE POSEBNI DRIVERI ZA SOUTHBRIDGE I NORTHBRIDGE. Postoje Catalyst driveri koji su za CIJELI chipset, znači i za SB i NB.

EDIT: isprika modu i svim korisnicima na velikim slovima, ali morao sam nekako naglasiti to.
Staro 18.12.2008., 10:44   #10
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Chipset=NB+SB
Chipset driver=NB driver+SB driver

Pojednostavljeno ali je tako.

''Najnovije'' drivere naći ćeš na Gigabyte (McG ti je dao link) stranicama i to je to. Kao što su ti već rekli, nemoj očekivati neke novije drivere. Nije to grafička da svaki mjesec čekaš novi driver, ovdje naprosto nema potrebe za novim driverima ako sve radi kak spada.

Uostalom, ako ti sve radi kak spada ne znam zašto kompliciraš?
Oglas

Oglas
Staro 18.12.2008., 11:24   #11
Romano.Cule
Outer Space
Moj komp

Romano.Cule's Avatar

haha,coconut nemoj da se deres bato,skuzio sam.Na ovoj stranici http://game.amd.com/us-en/drivers_ca...ntegratedip-xp pod South Bridge Driver se nalazi driver za chipset tj,southbridge i northbridge
Staro 18.12.2008., 11:34   #12
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Isuse što si ti 'tvrd'. Sve ti radi kako treba, driveri za to što ti tražiš ti ne trebaju, a ti i dalje piliš po tome. Dosada sam instalirao brdo kompova/laptopa sa ATI čipsetom i NIJEDAN mi nije zahtjevao te SB drivere već je bio dovoljan 'obični' Catalyst.
Za mene EOD
Staro 18.12.2008., 11:57   #13
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Romano.Cule Pregled postova
haha,coconut nemoj da se deres bato,skuzio sam.Na ovoj stranici http://game.amd.com/us-en/drivers_ca...ntegratedip-xp pod South Bridge Driver se nalazi driver za chipset tj,southbridge i northbridge
Evo što piše u Release Notes tog tvog famoznog drivera:
Citiraj:
AMD Chipset Product Support
ATI Radeon™ HD 3200 Series ATI Radeon™ HD 3300 Series
ATI Radeon™ HD 3100 Series AMD 580X Series Chipset
ATI Radeon™ HD 2100 Series ATI Radeon™ Xpress 1150 Series
ATI Radeon™ Xpress 1250 Series ATI Radeon™ Xpress 1100 Series
ATI Radeon™ X1250 Series ATI Radeon™ Xpress 200 Series
ATI Radeon™ X1200 Series AMD 690 Series Chipset
Vidiš li negdje svoj čipset?

I za mene EOD

Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 18.12.2008. u 12:13.
Roberto je offline   Reply With Quote
Staro 18.12.2008., 12:34   #14
Romano.Cule
Outer Space
Moj komp

Romano.Cule's Avatar

Nevjerovatno.Dakle ti tvrdis da driver sa gigabyte stranice nije isti kao southbridge driver sa AMD stranice,osim naravno sto je na AMD stranici 8.12,a na Gigabyte 8.10 ?

DRIVER ZA CHIPSET SA GIGABYTE STRANICE JE 8.10,A NA AMD STRANICI JE 8.12.
Nema nikakvog drugog drivera za AMD cipset osim tog southbridge u kojem se sve nalazi.Hvala na pomoci
Staro 18.12.2008., 15:14   #15
McG
-------

Ti si pomiješal drivere za čipsete s integriranim grafičkim karticama i bezveze se mučiš s northbridge i southbridge driverima koji ne postoje u odvojenim instalcijama. Jedno je paket drivera za tvoj čipset, a sasvim druga stvar su ovi Catalysti oko kojih si razbijaš glavu nepotrebno. Nema šanse da ti drivere namijenjene integriranim grafičkim karticama instaliraš kod sebe i to je to. Driveri za ploču se skidaju sa stranice proizvođača, a ne s AMDove na kojoj imaju 101 stvar koja samo zbunjuje, ako ne znaš kaj tražiš.
Staro 18.12.2008., 16:09   #16
Romano.Cule
Outer Space
Moj komp

Romano.Cule's Avatar

Pa da,ja sam u stvari mislio da postoje dvije vrste drivera.Jedan za northbridge i drugi za southbridge :PP Skinio direktno sa Gigabyte stranice chipset driver,kad ono doceka me poruka "Southbridge driver instalation" verzija 8.10.Odem na AMD i skinem isti taj drajver ali verzija 8.12..Ono sto je mene ustvari zbunjivalo je sto u specifikacijama ploce vidim : 1.) North Bridge: AMD 790X 2.)South Bridge: AMD SB600,pa kontam di da nadjem taj fuckin northbridge 790x driver :P
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno