Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 23.09.2008., 16:17   #1
Radikal
Zlotvor
Moj komp

Radikal's Avatar

Datum registracije: May 2008
Preporuka "velikih" slusalica

Dakle, pretrazio malo forum i nisam nasao nista na ovu temu. Znaci, zanima me neka preporuka slusalica BEZ mikrofona koje ce se najvise koristiti za slusanje glazbe i gaming.
Znaci sto udobnije, limit je 180 kn.
I da, da ne budu od neke nekvalitetne plastike jer su mi se prosle lijepo poispadale po podu.
Ne ocekujem za 180 kn cudo ali, trazim sto bolju kupnju.
Jedini izbor i mogucnost koju sam nasao do sada je ovo:
http://www.pioneer.eu/eur/products/4...290/specs.html

U Hg spotu su 169 kn.
Ima li tko bolji prijedlog?
Staro 23.09.2008., 16:21   #2
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Citiraj:
Autor Radikal Pregled postova
Dakle, pretrazio malo forum i nisam nasao nista na ovu temu. Znaci, zanima me neka preporuka slusalica BEZ mikrofona koje ce se najvise koristiti za slusanje glazbe i gaming.
Znaci sto udobnije, limit je 180 kn.
I da, da ne budu od neke nekvalitetne plastike jer su mi se prosle lijepo poispadale po podu.
Ne ocekujem za 180 kn cudo ali, trazim sto bolju kupnju.
Jedini izbor i mogucnost koju sam nasao do sada je ovo:
http://www.pioneer.eu/eur/products/4...290/specs.html

U Hg spotu su 169 kn.
Ima li tko bolji prijedlog?

da dobra kupovina,bar sto se specifikacija tice,javi dojmove
Oglas

Oglas
Staro 23.09.2008., 16:28   #3
nick praskaton
Asshole
Moj komp

nick praskaton's Avatar

Datum registracije: May 2007
moj ti je savjet da ne ides ispod sennheiser hd202 i vjeruj mi isplati se dat 20-ak kuna vise za njih.

http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi
nick praskaton je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2008., 16:43   #4
joolka
music freak

joolka's Avatar

Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova
moj ti je savjet da ne ides ispod sennheiser hd202 i vjeruj mi isplati se dat 20-ak kuna vise za njih.

..nemam nista protiv senna ali mislim da ti ovakve izjave ne stoju OSIM ako ih nisi cuo pa govoris iz iskustva,uprotivnom pionner bar na papiru izgleda obecavajuce za 180kn,imam iskustva sa pionnerom pa govorim iz svog iskustva....
Staro 23.09.2008., 16:44   #5
Radikal
Zlotvor
Moj komp

Radikal's Avatar

Citiraj:
Autor nick praskaton Pregled postova

Pa cuj, kad pogledas da je kvark ili ve mil jedina trgovina u kojoj to mogu kupiti isti dan i da tamo kosta 60 - 70 kn vise onda to i je razlika. Mislim, ako su zbilja puno bolje onda ok. Ali nekak sumnjam. Eto, razuvjeri me i kupujem ih.
Staro 23.09.2008., 16:47   #6
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Definitivno sennheiser hd202... Fakat su dobre sluske u odnosu na pajonira...
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2008., 17:40   #7
Radikal
Zlotvor
Moj komp

Radikal's Avatar

Sad citam reviewe na netu i kazu da su ove HD 202 dobre ali malo neudobne i da imaju dosta "ostar" zvuk. Kaze covjek da je slusao sepulturu na njima i da ga je zvuk zapilio u mozak. Da su srednji tonovi malo bolesniji.
A posto i sam slusam malo ekstremniju muziku to mi i bas nije nikakav plus.
Hmm... ne znam. nadam se da ima i jos nesto u tom cjenovnom rangu.
Staro 23.09.2008., 17:49   #8
-POP-
Eddie
Moj komp

-POP-'s Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Senn - slabiji bas i pomalo napadni i nekontrolirani visoki.
Ipak, izvrsne slušalice s obzirom na cijenu.

AMD Ryzen 5 7600 // H2O Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB
ASRock B650M Pro RS // Crucial Pro 2x16GB 6000MHz
ASRock RX7900XT Phantom Gaming OC 20GB
Kingston KC3000 1TB // Lexar NM620 2TB
ANTEC C5 A-RGB // Corsair RM1000e
White Shark Shinobi // Razer Basilisk V3
Xiaomi G34WQi 34" // Samsung KS8002 55"
Creative Gigaworks T20 // Edifier R2730DB

Marantz Cinema 60 DAB @SBOX CP-101 cooler // 2X Rotel RB971 @bridged
Audio Epilog Peyote @Raiz Peyote stands // Audio Epilog Ice MDF // Wharfedale Diamond 10 CM // SVS PB-3000
M2Tech Young DSD DAC @Audioperformance Power Supply by Apparatus
Nobsound NS-01G PRO // Acoustic Energy AE300 // Logitech Z-2300 subwoofer // Asus Xonar U7
Sony KD-XH9096 65"// Nvidia Shield (2017)
-POP- je offline   Reply With Quote
Staro 23.09.2008., 18:06   #9
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor -POP- Pregled postova
Senn - slabiji bas i pomalo napadni i nekontrolirani visoki.
Ipak, izvrsne slušalice s obzirom na cijenu.
jok. To dosta ovisi o izvoru. ak ih pikas drito u karticu i slusas mp3ice onda ce te svake pikat u mozak...

Al i dalje ce to pikanje u mozak biti manje na 202, nego na tamo nekom pajoniru...
Staro 23.09.2008., 23:21   #10
joolka
music freak

joolka's Avatar

Citiraj:
Autor Fleks Pregled postova
.....pikanje u mozak biti manje na 202, nego na tamo nekom pajoniru...
...veze ti nemas dragi forumasu,divim se toleranciji modova na ovom forumu.

ukoliko trazite odlicne sluje iz osobnog iskustva koristim vec godinu dana http://www.pioneer.eu/eur/products/4...MJ5/specs.html prosle razno razne klubove i diskace u namjeni dj sluski,kao i za slusanje glazbe i igranje igara,kostaju 320kn i vjerujte necete pozaliti...imaju dj monitoring (savijanje) kao i dodatni produzni kabel (2m) te torbicu (svilenu) sve to za 300kn.
..naletio na njih jer mi trebale hitno sluje za svirku i dodjem u shop,bla bla i lik mi izvadi ove (bile rezervirane) ali posto znam lika dao mi ih jer ono par modela sto je bilo nisam htio uzimati....kad sam ih cuo na djelu odgodio kupovanje v700.

cuo i radio sa:

SONY V700 zadnja serija im je komi,nedostatak visokih me totalno razocarao jer su najbitniji za mixanje,mozda se ove bile sa greskom cijena 900kn
RP- DH1200 TECHNICS ove se mu stvarno odusevile,izloliranje buke i snaga kao i kvaliteta zvuka pogotovo visoki i srednji su fantasticni 3500mW je u igri,mozak iskace vani dok im nadjete limit 1200kn
SENNHEISER HD (nemogu se sjetiti modela) radio s njima jednom prilikom ovo ljeto u manjem klubu,zvuk kakve daju ove sluske meni ne odgovara,tamni hladni prigusen zvuk uz snazan bas

...ovo sam naveo kao usporedbu sa modelima koji bi trebali biti klasa u dj vodama,ali to ne znaci da ih nemozete koristiti za bilo sta

od obicnih modela bolje da ne nabrajam koliko sam ih imao prilike probati..ali ukratko nista vrijedno spomena.

gore navedeno je skuplje skoro 3X puta od ovih sto sam naveo kao preporuku i znam kako zvuci visa kategorija sluski i zato vam mogu preporuciti Pionner SE-MJ5 koji RASTURA za svoju cijenu,ono sto ih cini jeftinijim je manja snaga 1,500 mW naspram 3.000mW koliko imaju jaci modeli iz soma kuna kategorije i manja 40mm jedinica naspram 50mm, ovo u praksi znaci da ce sluje doseci limit prije nego jaci modeli,ali u ovom slucaju ce vam biti i vise nego dovoljno,ono gdje nemaju konkurenciju u ovoj klasi je 5 - 28.000 Hz koje nije samo slovo na papiru

Zadnje izmijenjeno od: joolka. 24.09.2008. u 00:46.
joolka je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.09.2008., 02:51   #11
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor joolka Pregled postova
..nemam nista protiv senna ali mislim da ti ovakve izjave ne stoju OSIM ako ih nisi cuo pa govoris iz iskustva,uprotivnom pionner bar na papiru izgleda obecavajuce za 180kn,imam iskustva sa pionnerom pa govorim iz svog iskustva....

Neznam šta vidis na papiru da je tako dobro? isti k kao kod sena hd202 samo kaj je kod sena frenkve počinju od 18hz...isto na papiru kao stari model paje se-m280, koji sam imao (i imam jos) 5 godina, vise/manje...ali ako bas tocno do 180kn onda nema šta razmišljat, ja sam sa ovim pajama do sad bio prezadovoljan ali nekidan kupio sen hd202, preporodio sam se

ono ti kao 5hz čujes? mogu potvrdit da se-mj5 rasturaju i zvukom i snagom...ali ni jedne kao hdj1000...mislio sam skupljat za njih ali reko da dam 1200kn neću, radije uzmem onda grado sr-225.

Citiraj:
Sad citam reviewe na netu i kazu da su ove HD 202 dobre ali malo neudobne i da imaju dosta "ostar" zvuk. Kaze covjek da je slusao sepulturu na njima i da ga je zvuk zapilio u mozak. Da su srednji tonovi malo bolesniji.
A posto i sam slusam malo ekstremniju muziku to mi i bas nije nikakav plus.
Hmm... ne znam. nadam se da ima i jos nesto u tom cjenovnom rangu.
gle. pusti druge što govore

ja slusam trance i tamo ima dosta tih efekata i uopće me nista ne hebe za usi. jucer ih nosio 5h zarazliku od paji nist me ne boli, ali sam se i nauživao i u zvuku i glasnoći, ponajvise u glasnoći jer su jedno vrijeme bile spojene na amp + cd player a drugo na amp+komp...hebemti kad cu dac kupit
bego2 je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2008., 06:49   #12
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Autor joolka Pregled postova
ukoliko trazite odlicne sluje iz osobnog iskustva koristim vec godinu dana http://www.pioneer.eu/eur/products/4...MJ5/specs.html prosle razno razne klubove i diskace u namjeni dj sluski,kao i za slusanje glazbe i igranje igara,kostaju 320kn i vjerujte necete pozaliti...imaju dj monitoring (savijanje) kao i dodatni produzni kabel (2m) te torbicu (svilenu) sve to za 300kn.
Tvoje osobno iskustvo mozes objesiti macku o rep. To sto ih piknes na izlazi od laptopa i pustas bravo hits mp3ice u lokalnoj pizzeriji niti tebe ne cini kompetentnim da preporucis na noz slusalice, niti slusalice cini best buyem.

Citiraj:
gore navedeno je skuplje skoro 3X puta od ovih sto sam naveo kao preporuku i znam kako zvuci visa kategorija sluski i zato vam mogu preporuciti Pionner SE-MJ5 koji RASTURA za svoju cijenu,ono sto ih cini jeftinijim je manja snaga 1,500 mW naspram 3.000mW koliko imaju jaci modeli iz soma kuna kategorije i manja 40mm jedinica naspram 50mm, ovo u praksi znaci da ce sluje doseci limit prije nego jaci modeli,ali u ovom slucaju ce vam biti i vise nego dovoljno,ono gdje nemaju konkurenciju u ovoj klasi je 5 - 28.000 Hz koje nije samo slovo na papiru
Znaci ti kao neki kvazi DJ ili sto vec preporucas slusalice na temelju toga kolko doticne dignu buke? Super.

A ovo o 5hz necu previse komentirat. Necujes 18hz, a ne da bi 5hz. Ako radis ko dj najvjerojatnije ni necujes ispod 30hz od ostecenja sluha...

Citiraj:
...ovo sam naveo kao usporedbu sa modelima koji bi trebali biti klasa u dj vodama,ali to ne znaci da ih nemozete koristiti za bilo sta
Ne. To upravo znaci to. što vise buke da mozes cujti sto sviraju bezobzira kakvo bilo ozvucenje iza tebe.
Staro 24.09.2008., 07:51   #13
Gradjanin
Premium
Moj komp

Gradjanin's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
neznam hoce li ove biti dovoljno velike

Staro 24.09.2008., 11:48   #14
pyzdek
Premium
Moj komp

pyzdek's Avatar

Di ima takvih stalaka za kupit?
A šta se tiče slušalica svejedno je koje uzmeš jer nebudeš nikad znao jesi mogao bolje proč da si uzeo one druge,ako ih ne kupiš obje.Iako na papiru ovaj Pioneer bolje stoji.
pyzdek je offline   Reply With Quote
Staro 24.09.2008., 20:44   #15
Radikal
Zlotvor
Moj komp

Radikal's Avatar

Citiraj:
Autor Gradjanin Pregled postova
neznam hoce li ove biti dovoljno velike

E pa tak nes je taman!
yep, definitivno tak nesto bi dobro doslo.

No vratimo se na temu
Zbunili ste me totalno. Al dobro. Morat cu i jedne i druge isprobat. Hm... 202 imam gdje ali pioneer...
Staro 25.09.2008., 00:09   #16
joolka
music freak

joolka's Avatar

Citiraj:
.....ali pioneer...

hg spot
Staro 26.09.2008., 11:00   #17
Radikal
Zlotvor
Moj komp

Radikal's Avatar

Nego, javljam trenutno stanje.
Sennheizer HD202 otpadaju. Ali, onak TOTALNO.

Zvuk - jednostavno nije to to. Nikako me se nije dojmio. Dapace, za te novce.... nikako!

Paralelno sam isprobavao i Creative gaming headset (netreba mi mikrofon ali rekoh, kad sam vec tu...) i SteelSeries Siberia Full size.

Onak, znam da siberia kosta 65 € ali, mogu reci da je vrlo dobar headset, dapace, najudobniji kojeg sam ikada koristio a i po zvuku nesto sasvim solidno.
Iako je i ovaj creative zbilja dobar. U adm-u kosta 228 kn. I odere HD 202 sto se mene tice. A jos ima i mikrofon.
Pioneer nisam uspio isprobat. Budem i to pa jos javim dojmove.

Inace, svake slusalice su isprobane u prosjeku sat i pol sto uz muziku sto uz gaming.

Najnizi dojam je sennheizer za sada.
Iako, od toliko dobrih reviewa i svega, ocekivao sam puno puno vise.
Prvo, NEMA kontroler za glasnocu na kablu!!!!
Zasto? ne kuzim, ok, nekome nije potreban al danas to zbilja nije neki neuobicajeni zahtjev. Bolje da ga ima nego da fali. I to opasno iritira.
Kabel je katastrofa.... Bas daje opasno jeftin dojam pri prvom dodiru.
A to sto iz svake slusalice ide zica, svakako je minus ali je bar vidljivo iz slika slusalica, pa nije da to nisam znao.
Udobnost? Pa slusalice i nisu nesto udobne. Otvori za usi su mali a slusalice pruzaju koliko toliku udobnost samo zahvaljujuci tome sto su lagane.
Zvuk me se uopce nije dojmio.
Srednji tonovi..... jako lose. Bas i visoki kako tako iako podosta neizbalansiran zvuk.
To je sve moj subjektivni dojam ali usporedujem na temelju jos 2 headseta koje sam isprobao uz HD 202 i oba su ostavila puno bolji dojam.
Siberiu nemogu kupiti, ipak mi je malo van trenutnih novcanih planova ali creative je dosta pristupacan.
Staro 26.09.2008., 11:23   #18
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Sta si bio 4 i pol sata u ducanu i slusao slusalice? mislim da kenjas kvake i da nisi cuo ni jedne ni druge nego pricas bedastoce sto je zadnje vrijeme cesta pojava na forumu.
Staro 26.09.2008., 11:47   #19
Radikal
Zlotvor
Moj komp

Radikal's Avatar

Citiraj:
Sta si bio 4 i pol sata u ducanu i slusao slusalice? mislim da kenjas kvake i da nisi cuo ni jedne ni druge nego pricas bedastoce sto je zadnje vrijeme cesta pojava na forumu.
Silence.
I'll kill you.

Ako ti treba neko obrazlozenje, bio sam kod frenda u firmi i isprobao sve te uredaje. Oni inace koriste headsetove dosta pa.. Inace, da u ducanu sam ih isprobavao i igrao igrice i slusao muziku..... bistra predpostavka...
Ni u jednom trenutku nisam rekao da sam bio u ducanu ni da cu ici al dobro...
Staro 26.09.2008., 13:11   #20
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Silence.
I'll kill you.

Ako ti treba neko obrazlozenje, bio sam kod frenda u firmi i isprobao sve te uredaje. Oni inace koriste headsetove dosta pa.. Inace, da u ducanu sam ih isprobavao i igrao igrice i slusao muziku..... bistra predpostavka...
Ni u jednom trenutku nisam rekao da sam bio u ducanu ni da cu ici al dobro...
Koja firma. Daj broj da nazovem i provejerim dal ta firma ima game headsete i senn sluske. Cisto sumnjam...
Staro 26.09.2008., 13:33   #21
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Pogledaj malo i audiotehniku i ovaj Sony..

http://www.sweetwater.com/store/detail/ATHM50

http://www.sweetwater.com/store/detail/MDR7506

Pusti ove raspone hz..kakvih 5,tko to čuje..Batman,i ekipa šišmišbojvandera.

Evo jedan Senn za 60$,niti 300kn.

http://www.sweetwater.com/store/detail/EH250/

@ Fleks,jesi čuo ovo možda?

http://www.sweetwater.com/store/detail/AES16/

Služila bi kao entry level kućni mix studio.Naravno,ne meni.Dobio sam direktivu da pitam jel to čemu?
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 26.09.2008., 13:59   #22
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

neznam ni sta je to, a ne da sam cuo
Staro 26.09.2008., 14:04   #23
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
neznam ni sta je to, a ne da sam cuo
Ma slaže kućni studio pa koga i pita,mene,rekao možda se netko ovdje ozbiljnije bavi glazbom od pukog spajanja sintesajzera, i ripanja svojih masterpisova,ili solaža na polovnom gibsonu il fenderu.

Odo malo ,možda iskopam nešto o toj firmi,i meni je zazujalo,kakav Lynx kaj je to kečer.

U jebate..

http://www.lynxstudio.com/

http://www.audiopro-croatia.com/mex/...l.php?art=4564

Čak su i jeftini lol.
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2008., 12:24   #24
Radikal
Zlotvor
Moj komp

Radikal's Avatar

Citiraj:
Koja firma. Daj broj da nazovem i provejerim dal ta firma ima game headsete i senn sluske. Cisto sumnjam...
Cekaj, ja se tebi trebam tu opravdavat nesto?
Ponasas se poprilicno nezrelo pa molim te nemoj komentirati.
Jel ti trebam davati brojeve od ljudi osobno koji posjeduju te headsetove?
A nisam nikada ni rekao da ta firma prodaje to nego da ljudi u njoj koriste te slusalice. Vidim da si preskocio citanje i razumijevanje u osnovnoj skoli.
Stvarno se nema smisla s tobom raspravljat jer vidim da si ti jos uvijek u fazi moj tata je jaci od tvojeg.
Tako da eto, ti si u pravu, ja sam u krivu ako te to veseli.
Sve rjeseno, ne da mi se prepucavati.
A za OT se ispricavam svima.

Zadnje izmijenjeno od: Radikal. 27.09.2008. u 13:09. Razlog: nepotrebno
Radikal je offline   Reply With Quote
Staro 27.09.2008., 12:51   #25
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Citiraj:
Cekaj, ja se tebi trebam tu opravdavat nesto?
Djecace moj, ti si poprilicno nezreo pa molim te nemoj komentirati.
Jel ti trebam davati brojeve od ljudi osobno koji posjeduju te headsetove?
A nisam nikada ni rekao da ta firma prodaje to nego da ljudi u njoj koriste te slusalice. Vidim da si preskocio citanje i razumijevanje u osnovnoj skoli.
Ma daj....
Sto si uopce zamisljas tko si ti?
Mislim da imamo potencijalnog detektiva u ovoj prici. I on ce otkriti tko posjeduje koji headset. Hahahahaha. Strasno.

Sad svakako kuzim zasto te toliko ljudi na ovom forumu ima na ignore.
Cisto sumnjam da ozbiljna firma ima gaming headsetove. Kazem ti izmisljas i pricas gluposti. Samo nekuzim zasto.
Staro 27.09.2008., 13:10   #26
Radikal
Zlotvor
Moj komp

Radikal's Avatar

Da, u ozbiljnoj firmi rade samo ozbiljni ljudi koji nikada ne igraju igrice i ne koriste slusalice...
Nije ni bitno, ti si u pravu, ja izmisljam ocito.
Zahvaljujem svima na preporukama slusalica.
Tema moze i pod kljuc sto se mene tice.
Staro 28.09.2008., 14:03   #27
Sadgasm
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jul 2006
Slusalice do ~700 kn

Trenutačno imam Pionner SE M280,a htio bi malo nadograditi,pa moze preporuka nekih Sennheiser sluški.
Zapravo zapao mi je za oko hd555 model pa ako ga ko ima da ga jos nahvali malo .

E,i muči me malo ovo otvoreni/zatvoreni tip.Ove koje ja trenutacno imam, na netu pise da su zatvoreni tip (a kod zatvorenih se ne cuje nista od vani i obrnuto,no to nije slucaj kod ovih,istina platio sam ih 200 kn ),dok za hd 555 pise da su otvoreni a na slici liče ko da su zatvoreni ...

U igri su jos i HD 215.
Sadgasm je offline   Reply With Quote
Staro 28.09.2008., 16:54   #28
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

imam i ja se280...kupio prije cca tjedan dana senice hd202 i razlika je ooooooooo velika...od hd555 na netu možeš čuti samo riječi hvale tako da ne vjerujem da ćeš se razočarat...
Staro 02.10.2008., 23:57   #29
bisanu
Premium

Datum registracije: Dec 2007
bisanu je offline   Reply With Quote
Staro 03.10.2008., 02:53   #30
bego2
Banned
Moj komp

bego2's Avatar

brzo ćeš punit baterije.

ja imam prijenosni amp za senice 202...imeđu ta dva modela, definitivno 202, nema prevelike razlike, malo jača snaga i malo veca cijena....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno