|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
![]() Pozdrav svima! Prijavila sam se na ovaj forum u nadi da mi netko može dati nekakvo konstruktivno rješenje u vezi mog problemčića. Imam acer 5920 s predinstaliranom vistom i sve je radilo dobro nekih par mjeseci, no onda su mi se počeli automatski uključivati programi poput Windows Media Centra ili arcade deluxa i nisu se dali ugasiti čak ni nakon što sam ih deinstalirala pa sam glupo slušajući svakakve savjete na raznim forumima obrisala particiju 1 koja je eto bila recovery particija, ali to sam tek kasnije saznala... Da, otišla sam u cmd našla particiju 1 i upisala kobnu rečenicu delete partition override. Kad sam ga restartala poruka je bila BootMgr is missing. Na sreću uspjela sam par puta ući u laptop pomoću Alt i F10 pa sam si na usb premjestila slike, glazbu i dokumente, ali cijelo vrijeme me ometao glupi Windows Media Centar koji se nije dao ni minimizirati pa sam smanjila prozor da bi mogla išta drugo raditi. Kasnije su poruke bile i MBR FA:, pa MBR neki broj, pa onda samo MBR i na kraju Invalid Operating System! Pomoću raznih programa pokušala sam vratiti izbrisanu particiju, popraviti mbr jer kako sam ga obrisala on više nema informaciju gdje počinje load manager viste pa bi možda u tome mogla biti kvaka, no bez uspjeha. Skinula sam recovery CD s interneta jer ga nisam dobila s laptopom i prvi puta nije mogao popraviti, ali zadnji put kada sam ga stavila dobijem jedino ekran s ovim: Windows Boot Manager Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause. To fix the problem: 1. Insert your Windows installation disc and restart your computer. 2. Choose your language settings, and then click "Next." 3. Click "Repair your computer." If you do not have this disc, contact your system administrator or computer manufacturer for assistance. File: \Boot\BCD Status: 0xc0000098 Info: The Windows Boot Configuration Data file does not contain a valid OS entry. ENTER=Continue ESC=Exit Čak sam i downlodirala vistu jer ju nisam dobila s laptopom, ali imam product key, acerove drivere bi poslije instalirala, ali kada stavim DVD jedino dobijem poruku iznad. Zbilja sam očajna. Mogu li ga nekako sama popraviti ili da odnesem u servis? Zadnje izmijenjeno od: Lisa. 18.02.2009. u 18:39. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2009
|
Probala sam ponovo ubaciti recovery CD i kada pokuša popraviti izbaci mi jedino ovo: Problem signature Problem Event Name: StartupRepairV2 Problem Signature 01: ExternalMedia Problem Signature 02: 6.0.6000.16386.0.0.0.0 Problem Signature 03: 0 Problem Signature 04: 65537 Problem Signature 05: unknown Problem Signature 06: NoOsInstalled Problem Signature 07: 0 Problem Signature 08: 1 Problem Signature 09: FixPartitionTable Problem Signature 10: 1168 OS Version: 6.0.6000.2.0.0.256.1 Locale ID: 1033 A ovo dobijem kada u cmd-u upišem bcdedit Windows Boot Loader -------------------- identifier {eda7d1b2-fbf5-11dd-998f-fde9f233503e} device partition=\Device\HarddiskVolume1 path \Windows\system32\boot\winload.exe description Windows ‹TM› Code Name „Longhorn“ Preinstallation Environment (recovered) osdevice partition=\Device\HarddiskVolume1 systemroot \Windows detecthal Yes winpe Yes Windows Memory Tester ------------------- identifier {memdiag} device partition=\Device\HarddiskVolume2 path \boot\memtest.exe description Windows Memory Diagnostic O čemu se točno radi? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|