|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2004
|
clockanje mobilca
evo moj si je frend opet uspio strgat komp ![]() uglavnom... iso je clockat mobilca svog sa 166x13.5 na 220x10 i omjer memorije i FSB-a je promijenio sa 1:1 na 2:1. nakon sto je restarto komp, vise se nije htio upalit... probo je sa starim procesorom na istoj maticnoj i komp i dalje nije radio... probo je sa starim procesorom i starom maticnom i sve je radilo... isto je probo i clearat cmos a ni to nije pomoglo... sad je iscupo bateriju i ni to nije pomoglo ![]() ima mobilca 2600+ u DFI NF2 ultra infinity maticnoj
![]() |
#2 |
Registered User
|
e, kaze mi da nije skroz siguran kak se ispravo cleara cmos sa jumperima... jel moze netko detaljno opisat postupak?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Teško da je skurio Infinity jer ona može izdržat i puno veći takt. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Ako je izvadio bateriju, to je isto kao da je napravio CCMOS. Ali ispravan postupak je isključiti komp iz struje, maknuti jumper sa pozicije 1-2 na poziciju 2-3, ostaviti ga tamo par sekundi i vratiti ga natrag na poziciju 1-2. Neka proba komp totalno isključit iz struje na par minuta, ako to ne pomogne, onda povaditi sve kartice osim grafičke i svu memoriju van osim jednog keksa i ponovo pokušati upaliti komp. Inače, ako je promijenio odnos memorija:FSB na 2:1 mogao je samo memoriji dati takt 440 (DDR880), tako da sumnjam da je skurio matičnu, a i memoriju je teško skurit bez dizanja voltaže, kad joj je previsok takt jednostavno se ne boota i to je to. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
yo mozes skurit i nemoras ![]() ja znam da sam svoju staru abiticu skurio skroz... jos davne 2001 ![]() jedino mi je sd ram prezivio i kyro 2 karica ![]() a sad za temu: sky sto ej reko stima...previsok takt i nece bootat...nek uzme neki drugi ram koji je na normalnoj frekvenciji....i nek pokusa tak...nek pokusa mijenajt i oboje...e koje je rame imao?mozda je i njih skuri...sve je moguce ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
probo je sve to sa makivanjima kartica i rama i istekivanjem iz struje. isto je probo (sto sam i napiso ranije) na drugoj maticnoj sve nastekat i sve je normalno radilo (znaci nisu otisli rami, a vjerojatno nije otisno ni procesor jer ova maticna ne radi ni sa starim procesorom). on je znaci smanjio takt memorije odnosno FSB:memorija=2:1 (a NE memorija:FSB) da vidi dokle ide procesor posto ima lose rame
![]() |
#8 |
the luda ribetna
|
tis i prije reko da je mem :FSB sta je na kraju? ![]() ![]() ima li switch za 100mhz procesor...(barton i to)?ak ima nek ga sam presalta i smanji fsb...(na toj postavki ce mu proc radit na bazirnom kloku)tj ak ima taj prekidac....(nisam imao tu maticnu ![]() al na gigabytovim ima i s njima nikad problmea ![]() pojavili mu se nekakv zvuk(biosa)kad ga upali...ili se uopce nece upalit? ak mu se nece upalit...ima ili preslabo napajanje ili lose napajanje....pa nek i to pokusa zamjenit... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Re: clockanje mobilca
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Eh... evo mene... ![]() Osposobio sam staru maticnu da mogu na net... (za one koji nisu upoznati sa situacijom... ja sam taj koji radi kvara, a pero je moj glasnik...) Sve je lijepo radilo na 166x13.5 na 1.65V i omjerom fsb:mem 1:1... ali sam ja htio vidjeti kolko se da procesor overclockat pa sam fsb:mem stavio na 2:1... Nakon toga sam mnozitelj spustio na 10, a FSB stavio na 220... voltazu CPUa sam stavio na 1.65 ili 1.7... nisam siguran... Sejvao settingse, izasao iz biosa, i nista... tisina... A jebiga... odem mirno clearat CMOS, i opet nista... I sta sam sve pokusao: clear cmos 20ak puta... vadio bateriju oko 5 puta zamijenio mobilca sa starim thunderbirdom zamijenio graficku povadio sve kartice van ostavio samo prvi keks unutra, pa onda samo drugi... stavio memoriju, graficku, i thunderbirda na staru maticnu - to radi napajanje je 2 dana stari Tagan 480W, ali sam cak i njega zamijenio... opet nista... Ne znam da li bi zvucnik na kucistu pistao, jer mi nije prikopcan... probavao sam ga prije spojit, ali nikad nije proradio... Na maticnoj imam 4 prikljucka za zvuk: Speaker Data, N.C., Ground i Speaker Power... u koja 2 od tih 4 moram pristekat zvucnik? P.S.: Da li je moguce strgat maticnu ako upalim komp dok je jumper u Clear CMOS polozaju..? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
Ne, isprobano. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Captain
|
Probaj prilikom paljenja stroja drzati tipku "insert" na tipkovnici |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ekspert iz sjene ...
Datum registracije: Nov 2001
|
Ovako .... nabavi negdje stari Duron ili Thunderbird. ili bilo koji s FSB-om 100. Stavi ga unutra ( pasta i cooler normalno ![]() MBO će automatski staviti FSB 100 i sve radi ko zmaj ![]() Imal sam takav isti problem na bivšoj MSU NF2 i ovo je jedino kaj je radilo. Jumperi za FSB 100 su za qurac, ali probaj ovo riješenje, pa javi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Imam doma starog Thunderbirda 1200C pa sam probavao s njime... sa onim FSB 100 jumperom i bez njega... jedino sto je ovom Thunderbirdu deafult fsb 133Mhz... Pero ima durona 800, ali ne mogu probat s njim jer sam jutros odneso maticnu u ducan... Bit ce veselo ako cu na zamjenu cekat mjesec-dva... ovu sam cekao 3-4 tjedna... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|