|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Učestalo izbacivanje i restartovi
Pozdrav ekipi, Ovo je moja konfiguracija kompa: AMD Athlon CoreDuo 3800+ (2.01 Ghz) 2X KingMax DDR2 667 od 1Gb Leadtek WinFast GeForce PX7600 GT Hitachi HDD 160Gb Matična je Gigabyte GA-M57SLI-S4 Napajanje: MODE COM FEEL-400 ATX Problem je taj što pri igranju svake malo zahtjevnije igrice (Hitman blood money, Splinter cell double agent, Assassins Creed, i sl. ) izbaci u windowse ili se restarta komp. Kod igranja recimo Diabla 2 nema problema nikakvih. Poruka koju sam zamjetio da malo češće dođe je "Could not write to memory" i izbaci neku adresu na koju nije mogao pristupiti očito. Resetira se tu i tamo i dok radim normalno u windowsima, a to je da slušam winamp i surfam sa Mozillom. Jedine aplikacije koje rade kad adođe do restarta. Svako toliko, ne baš često ali se desi, da prilikom paljenja kompa dođe ona poruka "Insert System disk" (ili boot disk, nisam 100% siguran šta piše). Moram ga resetirat i bude sve OK. Isto tako, ne baš često, ali se desi da upalim komp a na monitoru ona poruka od monitora "No video input" i ništa, moram komp palit 5 puta , malo promrdam po kablovima i onda proradi. Prije bi rek oda proradi jer ga palim 5. put nego što proprčkam po kablovima. Probao sam da li je sve spojeno kako treba, i sve je u redu. Testirao sam memoriju i prošlo je bez greške, a i probao sam igrati samo sa jednom ili sa drugom pločicom rama i svejedno izbacuje. Još dok je komp bio pod garancijom, promjenjeni su grafička i matična, stavljene su obe nove komponente. Nakon te promjene, broj izbacivanja i restartova, učestalost se je smanjla za više od pola, ali sve jedno je i dalje izbacivalo, samo puno rijeđe. Nekada bi me izbacilo odmah u 2. minuti igre, a nakon te promjene mogao sam igrati i sat vremena, s time da se desi da tu i tamo opet izbaci u ddrugoj minuti ali rijetko. Temperature su u redu. ![]() Ima li tko kakav savjet, jer ja više neznam šta da radim stvarno? Kompjuter je bio u servisu 7 puta, svaki se put vratio sa servisa "kao sada sve valja, testirali smo ga 7 dana bez prestanka nije došlo do greške" i kuratz. Opet me izbacuje. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
stavi drugo napajanje |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Neki konkretni prijedlog? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Registered User
|
Mislio sam na konkretni prijedlog koje napajanje, koje jačine i koja marka ![]() Puno hvala na prijedlogu btw! |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2008
|
Imao sam slicnih problema sa P4 konfiguracijom koju sam dobio, bila je x puta na servisu, i svaki put kao sve ok. Ili se palio nakon 5 - 10 pokusaja, ili restart i sl. Problem nestao nakon flashanja biosa. Javi ako i kad promijenis psu jeli rijeseno |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Registered User
|
Hvala Mpf92, Evo čim skupim para ću kupiti, možda i ovaj tjedan pa javim. Inače, često dobivam ovaj error kada me izbaci van iz igre: ![]() Ne samo iz Starcrafta, iz bilo koje igre, Starcraft rijetko izbacuje, ostale igre češće, pogotovo ove novije. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|