|
![]() |
#1 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Logitech G5 vs G400
Ili zaboravit na oba pa dodat jos malo i piknut G500? ![]() Miš bi sluzio za igranje CoD-a i svakodnevno klikanje po kompu te povremeni rad u AutoCAD-u. Budući da sam u fazi kupovine novog (ili polovnog) glodavca što mi preporučujete izmedju ova 2 odabira, u dilemi sam?
![]() Dakle jasno mi je da je G5 laserski i 2000dpi dok je s druge strane noviji model G400 optikaner ali i 3600dpi, sto uzeti polovni G5 ili novi G400? lova je skoro ista (~200kn)... Evo i male usporedbe: Ili zaboravit na oba pa dodat jos malo i piknut G500? ![]() Miš bi sluzio za igranje CoD-a i svakodnevno klikanje po kompu te povremeni rad u AutoCAD-u.
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
ako ti nije problem malo nadodati, uzmi G500. Od ove dvojice, moj glas bi isao na G5 (rev.2), jer mozes staviti utege pa si ga namjestiti kako tebi odgovara. Po mom misljenju, raspon izmedju 2000 i 3600 dpi-a neces koristiti, ja osobno imam mis sa 5700 dpi-a, a koristim ga na 800-1200 dpi-a. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
|
sta se osjeti ista dpijaza na laseru/optici? inace alanegrosevicu, bolje ti je u windowsima/igri manja osjetljivost a vise dpi, stavi na najmanju mogucu osjetljivost i onda nastelavaj dpi |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Citiraj:
g400 (adns-3090)>mx518 (adns-3060)>g700,g500,g9x (adns-9500)>g9 (adns-6090)>sharkoon fireglider (adns-6010) laserski ands-9500 (imho) pada na treće mjesto jer ima problema sa platnenim podlogama, koje koriste gotovo svi. riječ je o pozitivnoj/negativnoj akceleraciji od 1-10%. ovaj poredak vrijedio bi samo da promatramo ovih par miševa od logitech-a, budući da nezna svaki proizvođač u jednakoj mjeri uspješno implementirat isti senzor (npr. ima teških promašaja sa adns-3090). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Citiraj:
Ja bi dao ipak prednost g5-ici, jer isto tako ima isti oblik kao i mx518/g400 ali je tehnološki napredniji (laser). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
smeghead
Datum registracije: Mar 2005
|
ja sam imao mx510,max518,g5rev2, i sada presao na g400, nakon sta je g5 poceo rikavat takorec ni ne osjetim razliku samo sta je g5 imao ljepsi grip, i malo tisi scroll sve u svemu ja prezadovoljan misonjom od 200kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
"pravim" laserom može se smatrat samo philips twin eye senzor (rat 5,6,7, itd) koji koristi dopler efekt za detekciju pokreta (nisam fizičar pa se neću upuštat u objašnjavnje teorije...). ovaj međutim, ima golemih problema sa z osi (dizanje i spuštanje miša). |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
Ne razumijem. Po tebi je g400 precizniji od g5? Zadnje izmijenjeno od: wnbeeeE. 04.12.2011. u 02:26. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
bez imalo razmišljanja da. jedino po čemu g5 može bit bolji je činjenica, da kad dođeš doma možeš sam sebi ponosno reći da si kupio laserskog miša (a laserski nije, kao što rekoh). Zadnje izmijenjeno od: keyser_s()ze. 04.12.2011. u 10:55. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Ali ja ne razumijem otkud ti vadiš te informacije ? Imaš neke insidere ? Svaki review g5-ice na netu fino i lijepo govori da se radi o laserskom senzoru. Pa eto, samo bi te lijepo molio ako imas nekakav link/dokaz/objašnjenje za to, proslijedi. Ja na netu nisam našao jednu jedinu rečenicu gdje piše da je g5 optički miš. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
neda mi se tražit linkove, pa idem školski. ako pogledaš u senzor optičkog miša odozdo, možeš jednostavno uočit princip na kojem funkcionira. svjetlost ledice usmjeren jednom lećom obasjava površinu ispod druge leće tj. senzora, koji je ni manje ni više nego minijaturna cmos kamerica (mislim da je npr. mx518 30*30 piksela, ali pričam napamet). nakon toga pogledaj u laserski senzor, ista stvar samo što je u ovom slučaju izvor svjetlosti puno finiji i usmjereniji, što u krajnjoj liniji omogućava jednostavnije bildanje dpi-a u marketinške svrhe. ispod druge leće opet se nalazi cmos kamerica. analogno tome jednostavno se može zaključit da zapravo nije riječ o laserskom senzoru, već o dobro smišljenom marketinškom terminu. kao što sam napisao u postu prije pravim laserom može se smatrati samo philips twin eye, koji radi na principu dopplerovog efekta (http://en.wikipedia.org/wiki/Doppler_effect). može ga se pronać u razerima (mamba, orochi, lachesis, tron...), pokojem coolermasteru, ratovim (5,7,9), itd (neda mi se sastavljat cijela lista ![]() eto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Uzo na kraju G400 i odma na prvu mi se svidio ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Guest
|
Briši, krivi model pogledao! |
![]() |
|
|
Oglas
|
|