Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.12.2008., 07:38   #1
tnx.
Registered User

Datum registracije: Dec 2008
Unhappy (riješeno) Problem s windowsima nakon pokušaja "ubrzanja"

Pozdrav svima,imam jedan problem,veliki mislim.

Jucer sam pokusao ubrzati kompjuter ali cini se da sam jako pogrijesio u tome..i sve mi otislo u sranje.

Ovako :

prvo sto sam napravio je instalirao nod32 i skenirao do pola,te prekinuo.otisao sam na disk clenaup i ocistio disk malo..

drugo:

Otisao sam na start – run – upisao 'msconfig' pa otisao u BOOT.INI pa na 'advanced Options' te izabrao /NUMPROC i stavio na broj 2. izasao sam van bez da bih restartao kompjuter.

i trece otisao sam desnim klikom na my computer pa na 'advanced' te otisao na prvo PERFOMANCE te na settings pa opet na advanced pa dole na virtual memory i na change..i to je to..kliknuo sam oke i izasao iz svega..restartao sam komp tek tolko da vidim dali ima kakve promjene i dobio sam samo govno.

podigao je windows jako brzo,sav sretan i onda sranje..izgubio sam zvuk,dode mi error BAD DIRECTSOUND DRIVER bla bla..drugo izgubio sam internet,nestao je,tako da sad pisem sa laptopa..

otidem desnim klikom na my computer,da si pogledam ono kak mi radi procesor i to,i ni tamo vise nista ne pise osim "2,00 gb of Ram" i ispod toga "Physical Address Extension" ..

i da u zadnje vrijeme mi kad se digne windows uvijek izbaci error,evo sada neki ERROR LOADING C: WINDOWS/SISTEM32/NUBOBEVU.dll

sada,pokusao sam otici na sistem restore,kako bih vratio dane misleci kako ce opet sve bit oke,ali otidem na sistem restore i javi mi poruka da mi je iskljucen,mada ga nikad nisam iskljucio nit mi je ikad dolazila takva poruka od ovog sranja sto sam napravio danas,i vidim da uopce nemogu vratit natrag dana osim danasnjeg dana..i mislim da cu poludit..dali znate sto se dogada? u cemu sam pogrijesio?? kako da vratim sve na staro?? zadnja opcija mi je formatirat disk i instalirat nanovo windowse jer cu izgubiti mnogo toga,ne mislim na filmove muziku nego na neke programe,foldere koje ako premjestim dobivam jos veca sranja.stvarno mi se neda s tim zajebavat..eto raspisao sam,nadam se da ce mi netko pomoci da rijesim to jer sam stvarno lud puno hvala!! pol 8 ujutro je,nisam spavao uopce..sad pisem ovo..valjda sam sve dobro napisao hvala unaprijed!
tnx. je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2008., 08:00   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Kao prvo, dobrodošao. Pročitaj naša pravila, pogotovo onaj dio o postanju na podforum problemi.
Moraš navesti konfiguraciju i ostalo, naslov ne može biti pomoć i slično. Ovakvi postovi se inače brišu i zaključavaju, no kako vidim da si očajan - ajde
Ovak, prvo vrati sve kako je bilo (sve ovo što si napisao). Drugo, možeš reinstalirati windowse bez da izgubiš išta - samo ubaci cd od windowsa, ne formatiraš particije, ne brišeš ništa već samo "pregaziš" staru instalaciju s novom.

Ovo što ti se dešava može biti posljedica tvojih pokušaja "ubrzanja" windowsa, iako meni smrdi više na skup problema koji si potaknuo tim promjenama.
A ovaj NUBOBEVU.dll mi se čini kao virus.
Za početak, vrati sve kako je bilo, odi u safe mod (dok se komp boota stiskaj tipku F8), proskeniraj s NOD-om cijeli komp (pusti ga da dovrši posao ovaj put ), pogledaj u device manager (desni klik na my comp, properties, hardware, device manager) imaš li kakav žuti upitnik ili uskličnik. Vjerojatno ćeš trebati reinstalirati drivere od matične, odnosno drivere od zvučne i mrežne kartice (bar prema ovom kako si opisao). Kad to sve obaviš, a i dalje ništa - uvijek možeš reinstalirati windowse.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.12.2008., 12:26   #3
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Your PC is infected. The file called NUBOBEVU.DLL is considered unsafe and there may be other infections on your PC.

Tako da je zapravo najmanji problem ovo "ubrzanje".

Citiraj:
te izabrao /NUMPROC
Postoji više procesora?
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 12.12.2008., 16:23   #4
tnx.
Registered User

tnx..vratim ja kak je sve bilo ali opet sve isto..sad sam otisao u safe mode pa cu sad skenirat do kraja pa mozda bude bilo nes..a ovo sa reinstaliranjem windowsa..znam da bih mogo instalirat preko ovih ne brisajuci podatke al se opet oni svi premjeste i to..dali je ikak moguce reinstalirat i popravit windowse al da sve ostane onak kak je bilo,znaci folderi na desktopu,ikonice i sve to?

javim kak je proslo ovo.
Staro 13.12.2008., 00:34   #5
tnx.
Registered User

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Kao prvo, dobrodošao. Pročitaj naša pravila, pogotovo onaj dio o postanju na podforum problemi.
Moraš navesti konfiguraciju i ostalo, naslov ne može biti pomoć i slično. Ovakvi postovi se inače brišu i zaključavaju, no kako vidim da si očajan - ajde
Ovak, prvo vrati sve kako je bilo (sve ovo što si napisao). Drugo, možeš reinstalirati windowse bez da izgubiš išta - samo ubaci cd od windowsa, ne formatiraš particije, ne brišeš ništa već samo "pregaziš" staru instalaciju s novom.

Ovo što ti se dešava može biti posljedica tvojih pokušaja "ubrzanja" windowsa, iako meni smrdi više na skup problema koji si potaknuo tim promjenama.
A ovaj NUBOBEVU.dll mi se čini kao virus.
Za početak, vrati sve kako je bilo, odi u safe mod (dok se komp boota stiskaj tipku F8), proskeniraj s NOD-om cijeli komp (pusti ga da dovrši posao ovaj put ), pogledaj u device manager (desni klik na my comp, properties, hardware, device manager) imaš li kakav žuti upitnik ili uskličnik. Vjerojatno ćeš trebati reinstalirati drivere od matične, odnosno drivere od zvučne i mrežne kartice (bar prema ovom kako si opisao). Kad to sve obaviš, a i dalje ništa - uvijek možeš reinstalirati windowse.
skenirao sam u safe modu sa nod32 i nasao oko 15-ak virusa..al jebemu..odem u device manager i nebi vjerovo al sve mi je prazno..
nista mi nije nasao..
Staro 13.12.2008., 09:17   #6
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Onda ti je ocito od tih virusa pola toga zeznuto,ili gore pregazi instalaciju kao sto je tor napisao ili najbolje napravi format ..PS.Prije icega napravi backup tih nekih dokumenata koji su ti vazni
Staro 13.12.2008., 15:11   #7
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ako si siguran da si sve počistio, pokreni ComboFix neka pokrpa sve oštećene datoteke. Pogledaj je li se što popravilo, a ako nije, napravi repair Windowsa...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 13.12.2008., 15:24   #8
thopok
Guest

No devices are displayed in Device Manager after you install security update 905749 on a Windows XP Service Pack 2-based computer
Citiraj:
This problem occurs because the Fixccs.exe file generates some garbage keys in the registry.
Staro 13.12.2008., 19:40   #9
tnx.
Registered User

znaci taj combofix skinem i skeniram il sta god u safe modu?

a sto se tice repair windowsa..ima nacin da podjelim particije,tako mi rekao jedan sa foruma..znaci npr na d disk stavim sve a na c disk ostavim kojih 30gb slobodnog za windowse..i onda mogu repair napravit..a kad napravim tu podjelu dali moram sve na taj d disk prebacivat il je to automatski sve prebaceno..ostaje sve na svom mjestu,i kad napravim repair?
Staro 14.12.2008., 15:23   #10
tnx.
Registered User

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.12.2008., 15:30   #11
thopok
Guest

Staro 14.12.2008., 15:44   #12
Mad_Duke
Guest

Citiraj:
Autor tnx. Pregled postova
ima li rijesenja za ovo?
Bok!

Posto si novi, mozda te zbunilo to sto su na forumu linkovi podebljanim tekstom oznaceni, a ne klasicnim underlineom. Tako da samo klikni na taj podebljani tekst

Zivio!
  Reply With Quote
Staro 14.12.2008., 17:00   #13
tnx.
Registered User

uspio sam ovo sad mi je sve prikazano u device manageru..mada ne vidim nikakve upitnike,a zvuk i net i dalje nemam..i ponovno mi se vratio onaj prikaz kak radi procesor i to lagano se vracam nadam se..

eh sad sto mi je dalje cinit?? .. nemogu napravit novu konekciju u network connection.. i dali trebam ponovno sve instalirat,graficku i to? preko ovih instaliranih "nevaljalih" drivera.

EDIT1:

mislim da sam skuzio u cem je problem i rijesenje svega ovog

kada odem na run i upisem services.msc vidio sam na listi da je sve bilo pod disabled..sada stavio sam audio pod automatik i dobio zvuk natrag

dali da sve stavim na automatic??

EDIT2:

i da .. kada kliknem u services.msc naprimjjer network connection..biram pod startup type : Automatic.. dali i moram dole pod SERVICES TYPE kliknut START kao da zapocne to nest ili .. ne zelim nekaj zaribat.

EDIT3:

rijesio sam sveeee!!!!!! sada sve radi!! hvala svima! hehe..nemojte kljucati topick jos,ziher cu imat jos nekih sranja s ovim kakve sam srece pa da ne otvaram novi

pozdrav!

EDIT BY MOD:
Mogao bi ti malo i pravila pročitati, što kažeš na to, ha?
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47660

Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 14.12.2008. u 22:54.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno